Akaa-Volleyn neljäs kausi Mestaruusliigassa toi pronssimitalin

13.04.2022

Akaa-Volley ja Hurrikaani Loimaa taistelivat pronssimitaleista viimeisen päälle viihdyttävän ottelusarjan, joka huipentui kolmannen otatuksen tasaiseen vääntöön. Lopulta mitalit ripustettiin Akaa-Volleyn pelaajien ja taustajoukkojen kaulaan otteluvoitoin 2 – 1 viimeisen pelin päätyttyä akaalaisten tuuletuksiin lukemin 3 – 1 (22-25,26-24,25-23,28-26).

Ottelu sai omituisen alun. Kotijoukkue vei kuusi ensimmäistä palloa 5-1. Hurrikaani ei siitä masentunut, vaan otti seuraavat kuusi palloa 5-1. Jussi Heinon paimentama loimaalaiskaarti oli liekeissä syöttöviivalla. Tuskinpa yksikään valmentaja on pettynyt, kun joukkue takoo yhteen erään viisi ässää ja sortuu vain yhteen syöttövirheeseen. Akaa-Volleyn vastaanotto oli helisemässä. Harvoin on nähty hihavarmalta joukkueelta alle 40 prosentin onnistumista.

Ykköserän muut huomionarvoiset seikat: Akaan Urpo Sivula 9/+9 ja Hurrikaanin erittäin tasainen hyökkäysvastuu – Ropponen 5/+4, Kaatrasalo 3/+3, Muukkonen 3/+2, Leinonen 3/+2 ja Marttila 3/+1.

Kakkoserässä Hurrikaanin syöttötehot hieman laskivat. Nyt lukemat olivat toisin päin; viisi virhettä yhtä ässää vasten. Akaa-Volleylle sattui kuitenkin helpohkoja virheitä ja joukkue sai myös karvaasti todeta, ettei Hurrikaanin puolustus päästä jujuja uppoamaan. Hurrikaani raivosi itselleen 6-14 johtoaseman.

Akaa-Volleyn kokenut kaarti ei tappioasemasta hätkähtänyt, vaan ryhtyi tekemään töitä. Parin hurrikaaniepäonnistumisen ja Sivulan torjunnan jälkeen tilanne oli Akaan tappioksi 9-14. Siitä sitten piste kerrallaan vieraiden etumatkaa kiinni. Ratkaisuhetkillä Kristo Kollo otti näyttävän roolin. Miehen kaksi perättäistä ässää toivat Akaa-Volleyn ensin iholle 22-23 ja heti perään tasoihin 23-23. Erä ratkesi Aleksi Muukkosen lyötyä pallon antenniin.

Kolmannen erän alussa kokeneita hakkureita nöyryytettiin. Ensin Marttila otti pariin otteeseen torjuntapisteen Sivulasta ja heti perään Kasimir Vuorinen teki samat Ropposelle. Tässäkin erässä mentiin ratkaisupalloihin Hurrikaanin johdossa. Tällä kerralla Pitkäsen torjunnalla kotijoukkue kiipesi tasoihin 22-22. Erä päättyi Sivulan illan ainoaan ässäsyöttöön.

Neljäs erä oli alussa hienoisesti Akaa-Volleyn hallinnassa. Mutta niin vain tällä kerralla oli Hurrikaanin vuoro taistella peliin mukaan. Jatkopalloille venynyt erä päättyi hienon kauden pelanneen Kristo Kollon hyökkäykseen ja näyttäviin tuuletuksiin.

Jos edellisenä iltana Sivula oli Hurrikaanin riepottelema, nyt hakkuri teki komean saldon 26/+15. Ansaitusti kokenut pelimies palkittiin joukkueensa parhaana. Hurrikaanista palkinnon pokkasi Aleksi Muukkonen, Joka kunnostautui etenkin syöttöruudussa.