Seuraa meitä somessa:

Akaa-Volleyn rosteri täydentyi liberolla

04.09.2022

Viime lauantain lentopallotapahtumassa Lempäälän Idea Parkissa esiteltiin myös Akaa-Volleyn viimeisin sopimuspelaaja. Libero Konsta Karjalainen siirtyy seuraan Rantaperkiön Iskun 1-sarjajoukkueesta.

Lentopallon Mestaruusliigan kausi käynnistyy Akaa-Volleyn osalta kolmen viikon kuluttua. Joukkue kohtaa sarjatulokas KYKY-BETSETin Kyyjärvellä sunnuntaina 25.9. Kuusikkotreenit ja harjoitusottelut ovat täydessä käynnissä.

- Ensi viikolla joukkueen pitäisi olla kokonaisuudessaan kasassa. Perjantaina 2.9. kohtaamme Raision Loimun Vilppulassa, Parkkivuoren urheilutalolla. Ottelu alkaa kello 18.30, mainostaa Akaa-Volleyn päävalmentajana jatkava Olli Kunnari.

Konsta Karjalainen aloitti lentopalloilun jo F-junioreissa. Seurana oli Napapiirin Palloketut ja valmentajana oma isä Ari Karjalainen.

- Jalkapalloakin junnuna pelasin FC Lynx-nimisessä seurassa. Lieneekö enää olemassa koko seuraa, pohtii 24-vuotias teekkari.
Karjalainen on kolmen vuoden ajan opiskellut sähkötekniikkaa Tampereen yliopistossa. Nyt työn alla on tekniikan kandidaatin työ signaalinkäsittelyn ja koneoppimisen alalta.

Yleispelaajana aiemmin kunnostautunut Karjalainen istutettiin vasta viime talvena liberon tontille.

- Kyllä onnistuneet puolustukset maistuvat makealta. Vastaanotto on luonnollisesti tärkeä osa peliä, mutta se on kuitenkin enemmän sellaista rutiinia kuin yllättävät puolustuspallot, tunnustaa Karjalainen.

Kunnianhimoinen libero tavoittelee Akaa-Volleyssa runsasta peliaikaa. Kilpailijana on niin ikään uusi tuttavuus, kanadalainen Eliah Risso.

- Kyllä kentälle tekee mieli. Tulin Akaa-Volleyn mukaan paitsi hyvän valmennuksen, niin ennen kaikkea tasokkaan rosterin vuoksi. Uskon, että kovissa treeneissä ja hyvien pelimiesten parissa kehityn itsekin parhaiten.

Karjalainen lähtee tavoittelemaan Akaa-Volleyssa ensi kevään finaalipelejä.

- Kulta maistuisi tosi hienolta, hymyilee myöhemmin ulkomaille ammattilaiseksi pyrkivä libero.

  Takaisin