Seuraa meitä somessa:

Akaa-Volleyn tusina täynnä – Juan Vasquez yleispelaajaksi

27.07.2022

Venezuelalainen yleispelaaja Juan Vasquez täydentää SM-pronssia puolustamaan lähtevän Akaa-Volleyn miehistön kaudella 2022-2023.

Akaa-Volley aloittaa ensi syksynä jo kuudennen kautensa lentopallon Mestaruusliigassa. Menestysodotukset ovat jälleen korkealla. Uusi kansainväliset mitat täyttävä kotisali, fanaattinen kannattajakunta, ammattitaitoinen valmennus ja kilpailukykyinen joukkue antavat odottaa juhlahumua myös ensi keväälle.

Viimeisenä auki olleen yleispelaajan pelipaikan täyttää venezuelalainen Juan Vasquez. Kaudesta 2018-19 lähtien Argentiinassa pelannut 196-senttinen Vasquez tulee ensimmäistä kertaa Euroopan parketeille. Sopimus Akaa-Volleyn kanssa on yksivuotinen.
Vasquez on 29-vuotiaana lentopalloilijan parhaassa iässä. Nuoruuden intoa on vielä jäljellä, mutta rinnalle on tullut kokemusta ja rauhallisuutta. Monipuolisuus on valttia etenkin tiukoissa tilanteissa.

Kolmen ja puolen metrin korkeudelta palloa lyövä yleispelaaja on päässyt juhlimaan kansainvälistä menestystä lähinnä nuorten maajoukkueissa. Toissakaudella mies oli Argentiinan liigassa pistepörssin nelonen ja samalla sijalla myös ässäsyöttäjänä.

- Emme ole paikan päällä Vasquezin otteita nähneet. Videoiden perusteella on selvitetty, että pelimiehestä on kyse. Ulottuva ja hyvin hyökkäävä yleispelaaja on ollut isossa roolissa nykyisessä joukkueessaan, perustelee Akaa-Volleyn valmentaja Olli Kunnari uutta rekrytointia.

Akaa-Volleyn liigajoukkue on nyt siis kokonaisuudessaan valmis syyskuun lopulla alkavaan kauteen. 

Joukkueen yhteisharjoitukset alkavat elokuun alussa. Ulkomailta saapuvat pelaajat astuvat rinkiin niin pian kuin viisumit ja muut tarvittavat asiakirjat ovat kunnossa. Uudistuneen joukkueen otteita pääsee ensimmäisen kerran seuraamaan Akaa Areenalla syyskuun 10.-11. päivinä pelattavassa Hunajaturnauksessa.

Harri Mattila

  Takaisin