Seuraa meitä somessa:

Akaassa ’virsi lyhyestä kaunis’

02.03.2020

Akaa-Volleyn miehistö taisi sisuuntua, kun Aamulehti moitti joukkuetta veltoksi Savo Volley -kohtaamisen jälkeen. Maanantai-iltana Toijalan Monitoimihallissa ei velttoudesta näkynyt merkkiäkään. Team Lakkapää sai lähetä kotimatkalle ilman sarjapisteitä. Lukemat olivat melko tylyt 3 – 0 (25 – 12, 25 -14, 25 - 11)

Akaa-Volley vei ottelua alusta lähtien melko suvereenisti. Kentällä nähtiin tällä kerralla kokoonpano Joni Mikkonen, Akseli Lankinen, Urpo Sivula, Mart Naaber, Aleksi Kaatrasalo ja Enderwin Herrera. Ja PROLibero-pistettä lähti jahtaamaan Voitto Köykkä.
Lakkapää lähti leikkiin miehistöllä Atro Berg, Jakub Kovac, Miikka Lemola, Jani Sippola, Gavin Taylor ja Niko-Matti Koskela. Liberopaidassa nähtiin Matias Korhonen.

Kotijoukkue onnistui syöttöpelissä hyvin ja Lakkapään passari Sippola sai kirmata ympäri parkettia pallojen perässä. Akaa-Volley teki ottelussa peräti 11 pistettä suoraan syötöllä. Sivula takoi neljä ässää, mutta kaikkiaan ässäsarakkeeseen kirjattiin peräti kuusi pelaajaa. Rovaniemeläisistä syöttöpisteen otti vain Lemola.



Toinen Akaa-Volleyn onnistumisesta kertova tilastomerkintä löytyy torjuntapisteiden kohdalta. Kotijoukkueen kädet löysivät tiensä pisteen arvoisesti vieraiden hyökkäysten eteen 14 kertaa, kun vastavuoroisesti nämä onnistuivat samassa vain kahdesti.

- Torjuntapisteiden iso määrä oli seurausta sekä hyvästä syöttötyöskentelystä että huolellisesta verkkopelaamisesta, kiitteli Akaan valmentaja Oliver Lüütsepp joukkuettaan.

- Kaiken kaikkiaan peli näyttää nyt koko ajan valmiimmalta. Muutaman ottelun notkahduksen jälkeen tänään nähtiin rentoa tekemistä.

Lakkapään valmentaja Henri Tuomi noituu joukkueensa loukkaantumiskierrettä. Rovaniemeläiset olivatkin matkassa vain yhdeksän pelaajan voimin.

- Tuolta se sitten näyttää – valitettavasti – kun vastakkain ovat yksi sarjan kovimmista kokoonpanoista ja meidän nuori ja kokematon kaarti.

Sippola valittiin joukkueensa parhaana (2/+2). Hänen lisäkseen Lakkapään kokoonpanosta plussalle ylsi vain Berg (4/+1). Akaa-Volleyn pistekuningas ja samalla joukkueen parhaan pelaajan palkinnon pokkasi Joni Mikkonen (13/+11). Sivulan kohdalla tilastoissa lukee (10/+7).

LähiTapiolapisteet
1 Sippola, Lakkapää
2 Sivula, Akaa
3 Mikkonen, Akaa

PROLibero
Köykkä, Akaa

  Takaisin