Seuraa meitä somessa:

Aleksi Mutka Sampon liberoksi

20.05.2016

Sampo on tehnyt pelaajasopimukset libero Aleksi Mutkan ja keskitorjuja Mikko Väliahon kanssa.

Liberon etsiminen tuli ajankohtaiseksi Timo Tolvasen lopetettua pelaajauransa ja siirryttyä valmennustehtäviin Puijo Wolleylle. Uutta pelaajaa etsittiin sekä kotimaasta, että ulkomailta ja kartoituksen jälkeen parhaaksi valikoitui tamperelainen Aleksi Mutka (21v).

Rantaperkiön Iskun liigajoukkueen riveissä reilut kolme vuotta pelannut Mutka on nuoresta iästään huolimatta jo kokenut pelaaja, sillä liigakokemuksen lisäksi mies on esiintynyt myös maajoukkueessa.

Jukka Tuovinen näkeekin hänen olevan paitsi valmis mies kentälle, myös potentiaalinen huippulupaus:

-Aleksi on Iskussa esittänyt erittäin hyvää vastaanottopeliä. Ura on kuitenkin vasta alussa ja uskon, että saamme yhdessä kehitettyä häntä eteenpäin. Puolustuspelaamiseen tulen tuomaan jotakin uusia juttuja. Kaksivuotisen sopimuksen syntymistä helpotti yhteinen tahtotila ja näkemys kehittymisestä pitkällä aikavälillä.

-Hienoilla fiiliksillä lähden uusiin haasteisiin. Sampo on saanut vuodesta toiseen pelaajistaan paljon irti, mikä oli yksi syy valintaani. Siellä tuntuu olevan hyvät mahdollisuudet pärjäämiseen ja tulevallekin kaudelle vaikuttaa rakentuvan hyvä joukkue. Haluan kehittyä Tuovisen valmennuksessa ja sen myötä päästä myös miesten maajoukkueeseen, Aleksi kertoo.

Mikko Väliaho jatkaa Sammon keskitorjujana myös tulevalla kaudella. Vuonna 2010 Kyyjärveltä siirtynyt Väliaho aloittaa siis kuudennen liigakautensa ja on yksi valmentajan luottomiehistä:

-Mikko on tähän asti kehittynyt joka vuosi tasaiseen tahtiin. Viime kaudella tuli pieni notkahdus mutta se asia lähdetään nyt korjaamaan, potentiaalia miehestä löytyy ja uran parhaat vuodet ovat vielä edessäpäin. Siilinjärvelle perheensä kanssa asettunut Väliaho on hyvin motivoitunut ja odottaa innolla pian alkavaa treenikautta:

-Oli selvää, että haluan jatkaa uraani Sammossa ja myös seura oli halukas jatkamaan sopimusta. Omalta osaltani viime kausi oli hieman ailahteleva joten halu kehittyä pelillisesti ja fyysisesti on kova.

  Takaisin