Seuraa meitä somessa:

Alessandro Lodi tuo LiigaPlokiin kansainvälistä lentopallotietoutta

25.04.2019

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa pelaava Pihtiputaan LiigaPloki on tehnyt valmennussopimuksen Alessandro Lodin kanssa. 40-vuotias italialainen tuo Pihtiputaalle kahdeksassa maassa 20 vuoden aikana hankkimansa valmennuskokemuksen. Siihen sisältyy myös erittäin menestyksekäs jakso Suomen naisten maajoukkueessa vuonna 2017.

Viimeiset kaksi vuotta Lodi on valmentanut Japanin miesten pääsarjassa. Hän on samalla pihtiputaalaisjoukkueen historian ensimmäinen ulkomaalainen päävalmentaja.

Mikä oli motivaatiosi liittyä LiigaPlokiin?

- Näin sen erittäin hyvänä mahdollisuutena päästä tekemään uutta projektia. Seura tarjoaa siihen hyvät edellytykset ja tuen. Minulla on myös hyvä yhteys suomalaiseen lentopalloon. Haluan julkisesti kiittää Saana Koljosta. Valmensin häntä maajoukkueessa ja hän kertoi minulle ensimmäisenä, että LiigaPloki olisi seura missä minun tyyliseni valmentaja voisi toteuttaa oppejaan. Valmennustyylini on opettaa hyvät tekniset ja henkiset taidot. Täällä minulla on siihen mahdollisuus, joten olen todella innoissani.

Mitä voit sanoa uudesta joukkueesta ja miten se haluaa pelata?

- Teemme kovasti töitä kilpailukykyisen joukkueen muodostamiseksi. Uutisia on tulossa hyvin pian. Voin sanoa, että joukkue koostuu täysin sellaisista pelaajista, jotka haluavat tulla niin hyviksi kuin mahdollista. Joukkueen kokoaminen ei ole vain pelaajien keräämistä. On oltava selkeä suunnitelma siitä, mitä haluamme olla teknisesti ja minkälaisia persoonia etsimme. Ainoastaan täysin motivoituneet ja intohimoiset pelaajat osallistuvat projektiin ja pelaavat sen mukaisesti.

Miten näet LiigaPlokin tulevaisuuden?

- Saamme paljon kiinnostusta pelaajilta, jotka haluavat tulla paremmiksi. Haluan, että LiigaPloki on joukkue, johon halutaan liittyä kun tavoitteena on kehittyä ja hakea rajojaan.

Alessandro Lodi tulee Pihtiputaalle vetämään harjoitusjakson toukokuun lopulla. Kokopäiväisesti hän aloittaa joukkueen kanssa heinäkuun viimeisellä viikolla. Lodi hoitaa myös joukkueen fysiikkavalmennuksen.

Valmennusryhmässä jatkavat apuvalmentajana Mikko Pesonen ja tilastoijana Jarkko Tyvimaa ja sitä saapuu täydentämään Italialainen apuvalmentaja Riccardo Lugli.

  Takaisin