Arctic Volley katkaisi pitkä derbytappioputken - LP Kangasala rutisti täydet pisteet

25.01.2023

Arctic Volley katkaisi 17 mittaiseksi venyneen tappioputkensa pohjoisen derbyssä Pölkky Kuusamoa vastaan voittamalla keskiviikkona kotonaan kuusamolaiset puhaasti 3-0. Illan toisessa pelissä LP Kangasala rutisti erien loput selkeästi vieraita paremmin voittaen LP Viestin 3-1.

Arctic Volleylle ensimmäinen voitto Pohjois-Suomen derbyssä kuuteen vuoteen

Arctic Volley – Pölkky Kuusamo 3-0 (25-21 / 25-20 / 25-20)

Kauden ennätysyleisö saapui Santasportille, kun Arctic Volley kohtasi Pohjois-Suomen derbyssä Pölkky Kuusamon!
Ensimmäisessä erässä ArVo lähti heti pelin alusta kaasu pohjassa. Pölkky Kuusamon päävalmentaja Sotiris Gkotsis käytti toisen aikalisänsä jo tilanteessa 9-3. Pölkky vaihtoi uudet vahvistukset päittäin tilanteessa 14-8. Nusbaum vaihtoon ja Palmer kentälle. Vaihto hieman piristi Pölkkyä, mutta ArVo laittoi erän lopussa palloa lattiaan ja Serena Bruinin kahdella torjunnalla ratkaisivat erän ArVolle 25-21.

Toisessa erässä Pölkky heräsi pelaamaan. Erä oli alussa tasainen, Pölkyn hieman ollessa kokoajan johdossa. Erän puolessa välissä ArVo alkoi Miia-Maria Mäkikyrön johdolla ottamaan hallintaa itselleen. Johto piti erän loppuun asti ja erä ArVolle lopulta selvästi 25-20

Pitkän tauon jälkeen Arctic Volley palasi peliin jatkoi siitä mihin se jäi toisen erän lopussa. Australialainen keskitorjuja Kara Inskip syötti kolme ässää putkeen ja samalla tilanteeksi 14-5. Erän lopulla Pölkky teki viisi pistettä putkeen. Tämän jälkeen ArVon yleispelaajat Paula Neciporuka ja Megan Vander Meer ottivat joukkueen niin sanotusti reppuselkään ja erä ArVolle 25-20 ja koko ottelu 3-0!

Voitto oli ensimmäinen Pölkystä sitten kauden 2016-2017 puolivälieräsarjan!

Paula Neciporuka, Arctic Volley:

- Mahtava tunnelma hallissa, se auttoi meitä paljon. Tuotiin omat tunteet mukaan peliin ja pelattiin hyvin. Tärkeä voitto.

Ciara DeBell, Pölkky:

-Vaikea peli. Syöttö-vastaanotto toimi. ArVon hyökkäys toimi paremmin, eikä löydetty ratkaisuja omassa hyökkäyksessä.

Avo Keel, Arctic Volley:

- Tasaisuus oli voiton avain. Ollaan pitkään puhuttu siitä, kuinka pitää uskaltaa tehdä suorituksia ja tänään oli päivä, jossa ei pelätty tehdä virheitä.

Sotiris Gkotsis, Pölkky:

- ArVo pelasi hyvän pelin. Painoivat meidän päälle kunnolla. Ei saatu palloja tapettua itse ja ArVo puolusti mahtavasti.

LP Kangasala rutisti erien loput ja sai kolme pistettä palkinnoksi

LP Kangasala osasi erien loput paremmin keskiviikon kohtaamisessa LP Viestin kanssa kuitaten lopulta kaikki sarjapisteet erin  3-1 (25–27, 25–22, 25–19, 26–24).

LP Kangasala - LP Viesti 3-1
25–27, 25–22, 25–19, 26–24
Koti:Regalado 17/+10, Pyhäjärvi 14/+7, Rekola 12/+9
Vieras:Lindgren 20/+6, Ternava 14/+5, Kaikkonen 11/-4