Seuraa meitä somessa:

ArVolle makea voitto LP Viestistä - Pölkky kaatoi LP-Vampulan

13.10.2022

Pohjoisen joukkueet ottivat voitot naisten Mestaruusliigan torstai-iltana, kun Arctic Volley otti täyden pistepotin LP Viestistä ja Pölkky Kuusamo puolestaan vei kaikki erät LP-Vampulaa vastaan samaan aikaan.

LP-Vampula tarjosi kelpo taistelun Pölkky Kuusamoa vastaan

Pölkky aloitti ottelun ensimmäisen erän hyvällä peli-ilmeellä. Vastaanotto toimi hyvin ja hyökkäyspeli oli vahvaa. Ciara DeBell onnistui hyvin nelospaikan hyökkäyksissä. LP-Vampula käytti erän aikalisänsä lukemissa 11-7 ja 15-8. Erä Pölkylle 25-16 joukkueen parhaana palkitun Breana Runnelsin hyökkäyksellä.

Toisessa erässä LP-Vampulan syöttö parani ensimmäisestä erästä, samoin puolustuspelaaminen. Vierasjoukkue oli muutaman pisteen etumatkalla, mutta Pölkky tuli tasoihin lukemissa 8-8 ja 15-15. Erä oli loppuun asti tasainen ja päättyi jatkopalloilla Runnelsin ässäsyötöllä lukemiin 26-24.

Kolmas erä oli molemmilta joukkueilta varsin viihdyttävää lentopalloa. Erässä nähtiin hyviä taistelupalloja ja se päättyi kotijoukkueen eduksi 25-22.

Sotiris Gkotsis, päävalmentaja Pölkky:

- Ensimmäisessä erässä peli toimi hyvin ja passarilla oli useita vaihtoehtoja käytössä. Vastaanottoon tuli vihreitä, mutta ne korjattiin seuraavassa pallossa. Huomiseen peliin LP Viestiä vastaan ensin lepoa ja videoiden katsomista.

Breana Runnels, Pölkky:

- Paras peli ja pystyimme pelaamaan rennosti. Keskityimme normaaliin tapaan pelaamiseen emmekä murehtineet menneitä palloja.

Ziga Kos, päävalmentaja LP-Vampula:

- Pystyimme haastamaan ensimmäistä erää lukuunottamatta. Peli oli meillä ajoittain kauden parasta. Erien lopussa 20 pisteen jälkeen Pölkky pystyi tekemään parempia ratkaisuja.

Teija Vuorenmaa, LP-Vampula:

- Hyvin parennettin ekasta erästä ja eilisestä pelistä. Toisessa ja kolmannessa erässä viimeiset pisteet jäi ottamatta, mutta hyvään suuntaan olemme menossa. Uskon että pelaan edelleen yleispelaajana vaikka pelasin hakkurina. Hakkurin paikkaa en ole pelannut puoleentoista vuoteen.

Pölkky Kuusamo - LP-Vampula 3-0
25–16, 26–24, 25–22
Koti:Runnels 18/+11, DeBell 13/+10, McKenzie 10/+7
Vieras:Vuorenmaa 15/+6, Petrova 13/+7, Jarman 7/+2

Ässät: 7-5
Syöttövirheet: 12-9
Torjunnat: 7-3
Hyökkäys%: 43-34

Joukkueiden MVP:t
Breana Runnels, Pölkky
Teija Vuorenmaa, LP-Vampula

PROlibero
Sanna Häkkinen, Pölkky

Yleisöä: 325

Ottelutilasto

Kuvat: Vesa Ronkainen

Rovaniemeläiselle naislentopallolle ensimmäinen kolmen pisteen voitto LP Viestistä melkein kymmeneen vuoteen

Arctic Volley – LP Viesti 3-1 (25-14, 15-25, 25-22, 25-23)

3624 päivää, 9 vuotta 11 kuukautta ja 3 päivää. Paljon on vettä virrannut Kemijoessa viime kerrasta, kun LP Viesti on lähtenyt Santasportilta ilman pisteitä. Silloin WoVo voitti LP Viestin 3-1 Santasportilla pelatessaan ensimmäistä kauttaan Mestaruusliigassa.

Arctic Volley jatkoi ottelun ensimmäisessä erässä siitä, mihin eilisen LP-Vampula pelin jälkeen jäätiin. Tänään joukkueen kapteenina esiintynyt Megan Vanden Meer löi tilanteeksi 9-5 ja LP Viestille aikalisä. Aikalisän jälkeen Vander Meer ja keskitorjuja Serena Bruin löivät palloa Santasportin lattiaan ja tilanteeksi jo 14-7. Erän puolen välin jälkeen Saana Virtanen teki paluun pelikentille. Tämä piristi LP Viestin peliä, mutta passarina eilenkin loistanut Neea Tasala laittoi sellaisen ässäsyötön ja varmisti, että erä menee ArVolle lopulta 25-14.

Saana Virtasen ja ukrainalaiskeskitorjuja Kseniia Puhachin paluu kentälle piristi LP Viestiä toisessa erässä. LP Viesti otti heti alusta ohjat ja hallitsi peliä. Paluun Santasportille tehnyt Saana Lindgren laittoi päälle torjuntashown ja yhdessä Dagmar Boomin kanssa Viesti kasvatti eroksi jo 8-16. Loppuerässä LP Viesti tyrmäsi Arctic Volleyn. Nelli Rantanen löi tilanteeksi 13-19, jonka jälkeen ainoat pisteet ArVolle tuli LP Viestin virheillä. Muuten Puhach ja Lindgren löivät Arctic Volleyn kumoon ja erä Viestille 15-25.
Pitkän tauon pullat oli syöty ja Arctic Volley kokosi itsensä tauolla. LP Viesti meni alkuun 0-4 johtoon ja sen jälkeen 5-4 Arctic Volley siirtyi johtoon. Tässä vaiheessa molemmat joukkueet olivat käyttäneet jo yhdet aikalisät. Otettuaan ohjat ei Arctic Volley antanut LP Viestille johtoa, vaikka tasatilanteessa joukkueet pari kertaa kävivät. Kapteeni Megan Vander Meer johdatti joukkoa, kun Arctic Volleyn peliin palasi aggressiivisuus. 20-20 tilanteessa LP Viesti teki pari hyökkäysvirhettä, jonka jälkeen Arctic Volley sinetöi 25-22 erävoiton ja samalla ensimmäisen pisteen kotijoukkueelle.

Neljännessä erässä vaihdeltiin johtajaa erän loppuun asti. Tilanteessa erän lopussa LP Viesti sortui free ball virheeseen, jonka jälkeen LP Viesti käytti viimeisen aikalisänsä. Myös Arctic Volleyn puolella hermoiltiin, kun Taylor Horsfallin hienosti puolustama pallo jäi passaamatta, jonka jälkeen tilanne oli 23-22. Paula Neciporuka löi Arctic Volleylle pisteen ja samalla erä ja ottelupallon. Saana Lindgren kavensi tilannetta 24-23. Tässä vaiheessa ArVon päävalmentaja Avo Keel veti ässän hihasta ja kauden ensimmäisessä pelissä rannettaan loukannut australiaiskeskitorjuja Kara Inskipin hyökkäämään. Inskip ymmärsi roolinsa ja pamautti pallon Santasportin lattiaan ja samalla räjäytti Santasportin huutoon. Ottelu Arctic Volleylle 3-1.

Megan Vander Meer, Arctic Volley:

- Mahtava fiilis pelistä. Pidettiin oma taso kolmannessa ja neljännessä erässä vaikka oli tiukkaa vastustajan. Neea jatkoi mahtavasti peliään eilisestä ja pyöritti peliä hienosti. En malta odottaa, että ensi viikolla pääsee matkustamaan Huittisiin ja Hämeenlinnaan.

Saana Lindgren, LP Viesti:

- Ei kivaa, kun hävittiin. Ei ole kaunista katsottavaa tilastot, tehtiin aivan liikaa virheitä. Jos halutaan voittaa, niin joka osa-aluetta. Oli mahtava palata Rovaniemelle, tuntui kotipeliltä ja ihana nähdä tuttuja.

Avo Keel, Arctic Volley:

- Olen aina ihmetellyt, kun katsoo naisten pelejä, että miten voi vaihdella peli niin paljon pelin sisällä. Ensimmäisessä erässä LP Viestillä ei onnistunut mikään, kun taas toisessa erässä ei onnistunut meillä. Kaksi viimeistä erää olikin sitten tasaisempaa lentopalloa.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

- Pettynyt tappioon ja meidän omaan peliin. Tulos ei ole sinänsä yllätys, mutta omien virheiden määrä on iso pettymys. Tiukka peli niin virheet ratkaisi. Parempi joukkue voitti. ArVo puolusti paljon paremmin.

Arctic Volley - LP Viesti 3-1
25–14, 15–25, 25–22, 25–23
Koti:Van der Me 18/+14, Bruin 11/+8, Rantanen 11/+0
Vieras:Lindgren 28/+18, Boom 11/+4, Ternava 7/-2

Ässät: 5-4
Syöttövirheet: 7-15
Torjunnat: 8-10
Hyökkäys%: 42-39

Joukkueiden MVP:t
ArVo Megan Vander Meer
LP Viesti Saana Lindgren

PROlibero
Taylor Horsfall, ArVo

Yleisöä:

Ottelutilasto

Kuvat: Marko Junttila

  Takaisin