Seuraa meitä somessa:

ASETELMAT: Miesten Mestaruusliigassa jännitystä riittää runkosarjan loppumetreillä

28.02.2023

Miesten Mestaruusliigan runkosarjaa on jäljellä enää vajaat kaksi viikkoa, mikä tarkoittaa 2-4 ottelun urakkaa per joukkue. Sarjatilanne on vielä monelta kantilta kutkuttavan jännittävissä asetelmissa, ja sijoitukset voivat muuttua vielä useaan otteeseen. Jere Hellsten paketoi missä mennään uuden viikon alkaessa.

Ainoastaan liigaan täksi kaudeksi nousseen KyKy-Betsetin osalta loppusijoitus 11. on sinetöity ja joukkueen tie vie karsintapeleihin, jossa se kohtaa runkosarjassa sijalle 10 jääneen ryhmän, tuon otteluparin häviäjä puolestaan taistelee pääsarjapaikastaan 1-sarjan mestaria vastaan.

Runkosarjan voitto on menossa vahvasti kohti Sastamalaa, sillä VaLePalla on neljän pisteen kaula kakkosena majailevaan Akaa-Volleyhyn, kaiken lisäksi VaLePa on pelannut vielä yhden pelin akaalaisia vähemmän. VaLePa kohtaa runkosarjan lopulla muun muassa TUTO Volleyn kahdesti ja kerran PerPon. Nämä kaksi joukkuetta tavoittelevat tosissaan paikkaa pudotuspeleissä ja ovat altavastaajina varmasti ilkeitä vastustajia hallitseville liiga- ja Suomen Cup- mestareille.

Akaa-Volleyn asema runkosarjan kakkosena on myös vahva, sillä Olli Kunnarin valmentama joukkue on seitsemän pistettä kolmantena olevaa Raision Loimua edellä, kun kummallakin tiimillä on kolme ottelua jäljellä, joten raisiolaiset tarvitsevat huippuonnistumisen ja Akaan epäonnea noustakseen runkosarjan kakkoseksi. Loimun kolmospaikkaa uhkaa viiden pisteen päässä kärkkyvä ja ottelun vähemmän pelannut Karelian Hurmos. Kolmannen sijan kohtalon ratkaisu saattaa venyä jopa runkosarjan päätöskierrokselle, jolloin Loimu ja Hurmos kohtaavat lauantaina 11.3. Raision Kerttulassa.

Runkosarjan loppusuoran kiivaimmat kamppailut käydään sijoilla 4-7 ja 8-10.

Nelossijasta taistelevan kvartetin järjestys on Hurmos, Hurrikaani, Savo Volley ja Tiikerit. Koko nelikko mahtuu neljän pisteen sisälle toisistaan. Näistä joukkueista vain yksi voi saavuttaa himoitun kotiedun runkosarjan jälkeen odottaviin pudotuspeleihin, joten panosta loppukierroksilla todellakin riittää jokaisessa ottelussa.

Esimakua kevään tiukoista tosipeleistä nähtiin jo Loimaalla, kun Hurrikaani ja Tiikerit kävivät sunnuntaina kovan viiden erän taistelun, jonka Hurrikaani lopulta käänsi edukseen 3-2. Viimeisissä peleissä nähdään myös pari tämän ryhmän sisäistä niin sanottua kuuden pisteen peliä. Heti keskiviikkona 1.3. Tiikerit ja Hurmos iskevät yhteen Kokkolan Hollihaassa ja lauantaina 4.3. Savo Volley ja Hurrikaani kohtaavat toisensa Siilinjärvellä. Runkosarjan lopulla haetaan asetelmia ja sytykkeitä kevään ratkaisuihin, joten kuumia ja kiihkeitä vääntöjä on taatusti luvassa ympäri Suomea.

Kahdeksannesta sijasta ja viimeisestä pudotuspelipaikasta kovaa kapinaa käy kolmikko TUTO Volley, Perungan Pojat ja Vantaa Ducks. Asetelma on todella mielenkiintoinen, sillä trion paras joukkue yltää pudotuspeleihin, keskimmäinen joukkue päästetään kesälomille ja viimeinen tiimi tipahtaa KyKy- Betsetin seuraksi esikarsintoihin.  Sunnuntaina kahdeksatta sijaa hallussaan pitävä TUTO Volley nykäisi kolmen ja viiden pisteen hajuraot jahtaajiinsa kukistamalla kyyjärveläiset erin 3-0.

Turkulaisryhmä on pelannut vielä tässä vaiheessa yhden ottelun Ducksia ja PerPoa vähemmän, mutta Olli Kuoksan johdattaman TUTO Volleyn loppuohjelma on kova, sillä se kohtaa vielä kahdesti VaLePan ja kerran Hurmoksen sekä Hurrikaanin.

PerPon otteluohjelma ei sekään ole helpoimmasta päästä, sillä joukkue testaa sarjan ääripäät pelaamalla KyKy-Betsetiä, VaLePaa ja Akaa-Volleyta vastaan. Ducksin listalta löytyvät Savo Volley, Akaa-Volley ja Hurrikaani. Varmaa lienee, että tämän trion joukkueet lyövät vielä kaiken likoon hikipisaroita säästämättä, kun taistellaan viimeisestä paikasta auringossa, eli Playoffeissa.



Mestaruusliigan henkilökohtaisten tilastojen kärjestä löytyy runkosarjan kalkkiviivoilla pitkälti vanhoja tuttuja pelureita. Pistepörssissä kolmikko Akaa-Volleyn Ali Fazli (592) PerPon Fredric Gustavsson (570) ja Loimun Joonas Jokela (562) ovat omalla sataluvullaan ja taistelevat pistekuninkaan tittelistä.

Ässätilaston kiistaton hallitsija on Hurmoksen Mikko Räsänen, joka on pommittanut peräti 65 ässää ja eroa toisena olevaan Akaa-Volleyn Greg Pettyyn on 13 ässän verran. Torjuntatilaston piikkipaikalta löytyy TUTO Volleyn Tatu Vuorenmaa 83 blokillaan, mutta taustalla vaanivat Ducksin Lauri Lehtonen 79 torjunnalla sekä KyKy-Betsetin Tommi Siirilä, joka on kerännyt 71 torjuntaa.

Mestaruusliigassa pelit jatkuvat täyden kierroksen voimin keskiviikkona 1.3 ja siitä meno vain kiihtyy kohti runkosarjan päätöskierrosta lauantaina 11.3. Sen jälkeen horisontissa siintävät taatusti jännittävät pudotuspelit.

Jere Hellsten
Kirjoittaja on TUTO Volleyn viestijä ja freelancetoimittaja

  Takaisin