Betonimiehet vahvempia ensimmäisessä karsintaottelussa Vantaalla

15.03.2023

Ensimmäinen miesten liigan esikarsintaottelu Vantaa Ducksin ja KyKy-Betsetin välillä oli hermostunutta peliä, varsinkin kotijoukkueen puolelta. Vieraat pelasivat huomattavasti ehjemmän pelin ja vei ottelun 0-3. Ottelu pelattiin Vantaan Energia-areenalla Myyrmäessä. Paikalle oli löytänyt 154 katsojaa. Otteluisäntänä toimi Vantaan Energia.

Vantaa Ducks- KyKy-Betset 0-3 (23-25, 22-25, 18-25)

Ensimmäinen erä oli epätasaista peliä, välillä ankat esittivät hienoja hyökkäyksiä, jota seurasi taas heikompi hetki. Erän puolessa välissä Kyky-Betset pääsi jo 11-14 karkuun, jonka jälkeen ankat tulivat tasoihin. Alek Rastamo hyökkäsi tehokkaasti, kuten myös Sergej Drobnic.

Tasatahtiin mentiin aina tilanteeseen 23-23. Silloin vieraiden syöttöruutuun astui Tommi Siirilä. Hänen syöttöjen vastaanotossa Ducksilla oli läpi erän vaikeuksia ja Siirilä saikin päättää erän ässään. KyKy teki myös isäntiä vähemmän syöttövirheitä. Erä vieraille 23-25.

Toinen erä alkoi ankkojen osalta hyvin ja johtoon mentiin ja 4-1 ja 5-2. Sen jälkeen KyKy-Betset tuli taas tasoihin tilanteeseen 5-5. Epävarmuus oli taas erän avainsana. Vieraat torjuivat tehokkaasti eivätkä Ducksin passarin ja hyökkääjien ajatukset eivär aina osuneet yksiin.

Erä oli kuitenkin tasainen aina loppuun saakka, vasta tilanteen 22-22 jälkeen vieraat menivät taas menojaan. Erä päättyi 22-25.

Kolmas erä oli taas isäntien puolelta haparoivaa. Vaikka nostot toimivat hyvin niin hyökkäykset eivät ottaneet onnistuakseen. Vierasjoukkue torjui tehokkaasti, kun taas ankkojen torjunta lähti vasta erän loppupuolella toimimaan. Ville Kattelus, joka tuli vaihdosta peliin, säväytti pariin otteeseen, mutta se ei riittänyt, erä vieraille 18-25.

Tommi Siirilä, KyKy-Betset:

- Tämä oli meiltä pitkästä aikaa ehjä peli. Vaikka alla oli pitkä tappioputki niin tästä se voittiputki nyt lähtee.

Aleksander Rastamo, Vantaa Ducks:

- Vastustaja pelasi ehjän pelin. En tiedä, mikä meillä mättäsi, oltiin kuitenkin valmistauduttu hyvin. Nyt valmistaudumme uudestaan seuraavaan peliin.

Päävalmentaja Eduard Venski, KyKy-Betset

- Tottakai hymyilyttää, meiltä hieno peli. Tärkeä voitto. Tästä on hyvä jatkaa kotona lauantaina.

Päävalmentaja Juho Rajala, Vantaa Ducks:

- Kaveri pelasi hyvin ja sai pienellä rotaatiolla henkeä peliin. Vaikka nämä eivät mukavia pelejä ole, niin tämä on pelin henki ja tästä jatketaan.

Otteluparin tilanne 1-0 KyKy-Betsetille
Kolmella voitolla säilyttää sarjapaikan, häviäjä liigakarsintoihin 1-sarjan voittajaa vastaan