Seuraa meitä somessa:

Clara Peric LP-Vampulan kauden passariksi

16.07.2019

Kroatialainen Klara Peric tulee LP-Vampulan passariksi tulevalla kaudella.

Klara on maaliskuun lopussa vuonna 1998 syntynyt kroatialainen 185 cm pitkä pelaajatar, joka jo 18 vuotiaana liittyi maailman kovimpiin liigoihin rankattuun kiven kovaan Italian A1 liigaan. Italiassa vietetyllä kaudella 2016-2017 hän oli kakkospassarina Casalmaggioressa.

Ennen Italiaan muuttoaan Klara pelasi kotimaansa liigaa ja oli siellä hienosti menestyneen Mladost Zagreb nimisen joukkueen passari. Joukkue on menestynyt hienosti myös maansa cupissa. Samassa joukkueessa hän pelasi lisäksi Challenge Cupia,
joka tuolloin päättyi otteluparitappioon ranskalaista Nantesia vastaan.

Italian jälkeen tämä maan lahjakkaimpien passarien joukkoon arvioitu pelaajatar siirtyi Espanjaan, CV Barcelonaan. Espanjan lämmössä vietetty kausi päättyi loukkaantumiseen. Viime kaudella hän edusti slovenialaista GEN-I Volleyta. Vuoden 2018 Challenge Cupissa hän pelasi slovenialaisjoukkueensa passarina myös Suomessa, kun he marraskuussa pelatussa toisessa osaottelussaan peittosivat kauden alkupuolella Mestaruusliigaa dominoineen LP Kangasalan puhtaasti 3-0, ensimmäisen Sloveniassa pelatun ottelun tavoin. Joukkue eteni voitokkaasti aina välieriin asti. Seurajoukkueiden lisäksi Peric on edustanut maataan Kroatian maajoukkueen passarina eri ikäluokissa.

Lähes kolmen metrin ulottuvuuden mittauttanut kroatialasnainen on hyvin suosittu pelaaja, jota todistaa mm. se, että hänen instagramsivuillaan on yli 48 tuhatta seuraajaa.

- Passarin on oltava joukkueen parhaita, ellei jopa paras pelaaja. Haimme sille pelipaikalle sellaista pelaajaa, joka pystyy tukemaan joukkuetta ja etenkin sen hyökkääjiä parhaalla mahdollisella tavalla, tietysti myös pelaajabudjetin resurssit huomioiden. Toivottavasti olemme onnistuneet löytämään hinta/laatusuhteeltaan parhaan mahdollisen passarin, toteaa joukkueen manageri Timo Talvitie.

- Klara on tilastojenkin valossa katsottuna varsin varteenotettava pelaaja, toteaa LP-Vampulan tilastoja seuran koko historian kirjannut Santeri Mäkelä.

Valintaprosessia hoitivat pääosin lajjohtaja Hanna Arve-Talvitie yhdessä päävalmentaja Darko Dobreskovin kanssa. Darko saapuu elokuun alkupäivinä Huittisiin, kuten myös uusi passarimme.


  Takaisin