Cross pieksi kärkipelin VaLePalle

23.11.2021

VaLePa Sastamala Tampere löi miesten liigan kärkipelissä Tampereella tiistai-iltana Savo Volleyn 3-1 (21-25, 25-22, 25-21, 25-19). Tappiostaan huolimatta Savo Volley jatkaa liigan kärkipaikalla kaksi pistettä edellä yhden pelin vähemmän pelannutta Akaa-Volleyta edellä. VaLePa on liigassa kolmantena peräti viisi peliä vähemmän pelanneena kahdeksan pistettä savolaisia perässä.

VaLePa Sastamala Tampere kutsui Mestaruusliigan kärkikamppailuun junioreita Pirkanmaan urheiluseuroista eri lajeista lentopallon lisäksi. VaLePa halusi näin tarjota muiden lajien harrastajille mahdollisuuden tutustua lentopalloon huippupelissä. Lentopallojuniorit puolestaan pääsivät näkemään, millaista lentopallo on lajin huipulla. Junioreita oli lukuisasti paikalla ja heidän innokas kannustuksensa loi peliin hienon tunnelman. Innostunut yleisö (658) kannusti joukkueet loistaviin suorituksiin.

Aloituskokoonpanot
VaLePa: Esko, Hautala, Savonsalmi, Mäkinen, Hänninen, Cross, Ruohola L
Savo Volley: Ivanov F, Jauhiainen, Kovac, Raadik, Räsänen, Ojansivu, Sho L

Ensimmäinen erä oli huippupallottelua, jossa nähtiin monia pitkiä palloja, uhrautuvaa puolustamista ja loistavia yksilösuorituksia. Molemmat joukkueet vuorottelivat johdossa. Erän ratkaisu tuli tilanteessa 22-21 Savo Volleylle. Jakub Kovac pääsi keskeltä hyökkäämään VaLePan torjunnan käsien välistä. Vaihdosta syöttämään otettu Kasper Pennanen syötti ensimmäisen vaikeana eikä VaLePan vastaanotto päässyt siihen käsiksi. Seuraava syöttö pomppi onnekkaasti verkon kautta keskirajalle.

Toinen erä oli hienoista pukkipaitojen hallintaa, mutta varsin tasaisesti ja jännittävästi edettiin edelleen. Savo Volley nousi pisteen päähän Fedor Ivanovin hienolla ässäsyötöllä pisteen päähän 23-22. Seuraavassa pallossa Jiri Hänninen selvitti vaikean pallon nelospaikalta peipillä pisteeksi. Erä päättyi Mikko Räsäsen hyökkäysvirheeseen kakkospaikalta. Erässä Savo Volley teki neljä syöttövirhettä enemmän ja se koitui tasaisessa erässä pukkipaitojen eduksi.

Kolmannen erän alussa nähtiin hakkureiden taisto syöttöpaikalla. Lelun syöttövuorolla Savo nousi 6-2 johtoon. Crossin hyökkäyksellä ja kahdella ässällä VaLePa pääsi pisteen päähän. Sitten alkoi näkyä VaLePan yleispelaajien taito, Sakari Mäkinen hyökkäsi ja torjui Jiri Hännisen syöttövuorolla. VaLePa 14-10 johtoon. Vaihdosta tulleen Antti Siltalan syöttövuorolla Savo nousi pisteen päähän. Crossin hyökkäyksellä VaLePa nousi eräpalloon ja Miki Jauhiaisen hyökkäysvirheellä erä VaLePalle.

Neljännessä erässä Savo Volleyn paras terä oli jo mennyt ja VaLePa karkasi selvään erävoittoon.

Ottelua oli hieno seurata, koska kummaltakaan joukkueelta ei löytynyt heikkoa lenkkiä. Ottelun tähdiksi nousivat molempien joukkueiden hakkurit. Lelu Ojansivu on päässyt erinomaiseen kuntoon. Liike on ilmavaa ja voimahyökkäysten lisäksi löytyy taidokkaita vaihtoehtoja. Jeremy Cross puolestaan keskittyi enemmän voimahyökkäyksiin ja mikä ettei, hyökkäykset lähtevät korkealta ja kovaa. Crossilta nähtiin myös yksi kauden kovimmista ässäsyötöistä. Syöttöjen kohteena ollut Risto Ruohola selvisi urakasta erinomaisesti. Samoin Savo Volleyn puolella Andrus Raadik, joka raapi palloja peliin sormivastaanotolla. VaLePan yleispelaajat Sakari Mäkinen ja Jiri Hänninen näyttivät yleisölle monipuolisuutensa. Mikko Esko valitsi hyökkäyksen päättäjiä monipuolisesti ja painopisteen vaihtelu piti vastustajan torjunnan varpaillaan.

Kalaneuvoksen myyntijohtaja Pasi Kuosmanen palkitsi joukkueiden parhaina hakkurit VaLePa Jerome Cross, Savo Volley Lelu Ojansivu.

Olli-Pekka Ojansivu:

- Tiedettiin VaLePan vahvuus jo etukäteen ja pysyttiin vähän aikaa matkassa mukana. Syöttö vastaanotto oli se, mihin tänään kaaduttiin, koska hyökkäystehot näyttävät kovilta. Kyllä tämä oli mittari, missä mennään. VaLePaa vastaan on aina hieno pelata, minulla siinä on vielä erityinen lataus, kun on Vammalasta kotoisin ja pääsee nauttimaan Meskon pelistä.

Jerome Cross:

- Oli hienoa pelata vihdoinkin. Olen tyytyväinen joukkueen puolesta tuloksesta. Oli hyvä pelata vahvaa joukkuetta vastaan. Meillä on 6 vierasottelua tulossa ja on tärkeää, että pelaamme peli kerrallaan.

Timo Tolvanen:

- Oli hyviä hetkiä, mutta yhtään hetkeä ei voi hukata VaLePaa vastaan. Kaveri pääsi myllyttämään omaa syöttöpeliä. Hakkurit molemmilla puolilla hurjalla pelipäällä. Yleispelaajaosastolla ei päästy ihan samalle tasolle kuin VaLePa. On kyllä VaLePalla kova rosteri koossa ja voi vaikka nostaa europeleissä kenet tahansa kentälle. Tavoitteet ovat VaLePalla varmasti korkealla.

Janne Kangaskokko:

- Ei varmasti joukkueella jää koskaan latingista vajaaksi, kun pääsee Savoa vastaan pelaamaan. Tämä mittari selvitettiin hyvin ja olen tyytyväinen joukkueen tekemiseen, kasvettiin pelin aikana voiton syrjään kiinni. Olemme pelanneet vasta muutaman pelin liigaa ja on mielenkiintoista pelata eri joukkueita vastaan. Jerome alkaa myös kuntoutumaan vähitellen ja on hienoa, että joukkue alkaa olla kunnossa.

VaLePa - Savo Volley
3-1 (21-25, 25-22, 25-21, 25-19)
Koti:Cross 24/+12,Mäkinen 18/+9,Hänninen 14/+9
Vieras:Ojansivu 19/+12,Raadik 17/+7,Jauhiainen 7/+6
Ässät 9-5, syöttövirheet 18-18, torjunnat 7-5, hyökkäys% 55-51, vastaanotto% 49-53