Seuraa meitä somessa:

Cupmestari palasi voittajana liigakentille - Hurrikaani haki pisteet Raisiosta

07.02.2024

Sunnuntaisen Suomen Cupin finalistit olivat isäntiä keskiviikon miesten Mestaruusliigan otteluissa. Savo Volley jaksoi painaa voiton KyKy-Betsetistä, mutta Raision Loimulla ei ollut eväitä Hurrikaani-Loimaata vastaan.

Paluu arkeen sujui mainiosti

Kyky Betset tarjosi hyvän vastuksen, mutta kolme pistettä jäivät Leppävirralle

Savo Volleyn cup-juhlat jäivät lyhyiksi, kun jo neljän päivän päästä tapahtui paluu arkeen.

Leppävirralla pelatussa ottelussa kaikki kolme pistettä jäivät kotijoukkueelle, kun Kyky Betset hävisi lukemin 3-1 (25-27, 25-20, 25-14, 25-22).

- Molemmat joukkueet pelasivat kaksi erää mainiota lentopalloa, arvioi Savo Volleyn valmentaja Timo Tolvanen.

- Toisessa erässä vastustajan hyökkäysprosentti oli 61, mutta me pistimme vielä paremmaksi 74:llä prosentilla. Kovaa peliä.

Vastustajan valmentaja Guntis Atars harmitteli joukkueensa epäonnea, kun kolmannessa erässä oman pelaajan pohje kramppasi.

- Siinä vaiheessa meillä peli meni sekaisin, sanoi Atars.

Savo Volley kierrätti hieman kokoonpanoaan, kun Tapio Toiviainen pelasi lähes koko ottelun Alvi Shurdhin paikalla.

- Ihan hyvän pelin Tapsa pelasi, kehui Tolvanen.



Savo Volleyn kovimmat olivat Leppävirran illassa hakkuri Joonas Jokela (22/+11) ja ennen kaikkea Michael Michelau (24/+22).

Michelau teki vain yhden hyökkäysvirheen, ja hoiti vastaanoton kiitettävästi 71 prosentin tarkkuudella.

Uusi libero Miro Rasinperä pääsee koko ajan paremmin joukkueen systeemeistä perille, ja oli mies paikallaan sekä vastaanotossa että puolustamisessa.

- Ihan olen tyytyväinen peliini, mutta parempaa on vielä tulossa, pohti Rasinperä itse.

Vastustajan paras pistemies oli totutusti huimista korkeuksista hyökkäävä hakkuri Renars-Pauls Jansons (23/+12). Savo Volley oli kuitenkin löytänyt varsin hyvin keinot hänenkin pysäyttämiseensä, sillä kuusi kertaa hänen hyökkäyksensä jämähti kotijoukkueen torjuntaan.



Vastaanotto oli Savo Volleylla mallikasta – kuten vieraillakin - , ja niinpä passari Kevin Rodriguez pystyi pyörittämään peliä haluamallaan tavalla. Keskipelaajat Jakub Kovac ja Tommi Siirilä saivat kumpikin kymmenen passia, ja tekivät niistä yhteensä kymmenen pistettä.

Valmentaja Tolvanen oli jälleen tyytyväinen joukkueensa henkiseen puoleen.

- Hyvää tekemistä. Ilmapiiri oli jälleen hyvä, ja vaikka välillä olimme tappiollakin, eivät päät missään vaiheessa painuneet.

Savo Volleylla alkoi nyt viikon tauko peleistä, mutta sitten edessä onkin kova koitos, kun vieraissa kohdataan ensin Hurrikaani Loimaa ja heti perään Akaa-Volley.

Savo Volley - Kyky-Betset 3-1
25–27, 25–20, 25–14, 25–22
Koti:Michelau 24/+22, Jokela 22/+11, Toiviainen 10/+5
Vieras:Jansons 23/+13, Petrusevic 15/+7, Sauss 15/+12

MVP:t
Michael Michelau, Savo Volley
Renars Jansson, KyKy-Betset

PROlibero
Miro Rasinperä, Savo Volley

Katsojia 533

Ottelukuvat

Ottelutilasto

Hurrikaani puhalsi Loimun sammuksiin Kerttulassa

Sarjakärki Hurrikaani ei kaivannut kahta kokoonpanosta puuttunutta yleispelaajaa, vaan hakivat puhtaan 0-3 (23-25, 19-25, 16-25) voiton sekä Siljan maljan Raisiosta keskiviikkona. Cupin hopeamitalin kannattajille esitteleminen jäikin loimulaisittain illan ainoaksi mukavaksi anniksi.
Ottelun avauserä näytti lupaavalta Loimunkin kannalta, kun isännät pelasivat puolin ja toisin syöttövirheiden ja ässien sävyttämää peliä ihan hyvin ja johtivat vielä 19-16. Mutta sen jälkeen Loimun vastaanotto-ongelmat käänsivät erän Hurrikaanille. Vieraiden avainpelaajia oli erän lopussa kaksi ässää peräjälkeen syöttänyt Miika Haapaniemi.

Toisen erän alku oli vielä kohtalaisen tasaista, mutta päätuomari Pasi Hakkaraisen käsittelyvirhetuomio kuumensi ensin Loimun Tomas Rodriguezin ja sen jälkeen myös Kerttulan kotiyleisön, kun tilanteesta seurasi sekä keltainen että punainen kortti. Tuomiosta ja korteista sisuuntuminen ei kanavoitunut argentiinalaisen pelisuoritukseen sitä parantavasti, vaan loppupeli meni entistä enemmän virheiden merkeissä.



Ottelun kolmannessa erässä kotiyleisö oli vielä toiveikas, että peli loksahtaisi uomiinsa jossain vaiheessa, mutta pienet hetkittäiset lupaukset eivät konkretisoituneet onnistumisiksi. Ottelun paras pistemies oli Hurrikaanin yleispelaaja Greg Petty, joka teki 14 pistettä tehoin +8. Myös hakkuri Eetu Häyrinen oli riittävällä pelipäällä tukien 12 pisteellä. Väinö Rahkon ja Nooa Marttilan poissa ollessa Kasimir Vuorinen sai paikan kuusikosta ja täytti saappaat kelvollisesti. Loimun puolelta Aapeli Kouki teki 10 pistettä, mutta kun kukaan laitapelaajista ei jäänyt tehoissa plussan puolelle, niin ei ole ihme miksi erävoittojen sarake näytti pelin loputtua nollaa.

Santeri Välimaa, Hurrikaani:

- Ei ollut helppoa. Jouduttiin keskittymään tosi kovasti joka tilanteeseen. Olen ylpeä miten kovia päitä kentällä on. Meillä on yleispelaajapuoli niin laaja, että Kassu Vuorinenkin, joka ei ole yhtään peliä aloittanut on sellainen pelaaja, joka olisi monessa liigajoukkueessa avauspelaaja. Valtavan hieno yp-puoli meillä.

Tomi Saarinen, Loimu:

- Vastustaja verkon toisella puolella pelasi hyvin. Siitä ei pääse mihinkään. Vaikka siellä puuttui pari avainpelaajaa, niin rosteri on laaja eikä meillä ollut tänään aseita sitä vastaan. Syötössä oli iso ero. Se on yksilösuoritus ja siellä pitäisi olla selkeät sävelet, mutta tuntuu, että ajatus karkailee.



Olli Kuoksa, Hurrikaani:

- Aina on kiva kotiin mennä ja nopeasti kolmen pisteen kanssa extrakiva. Aika vahva tuo meidän joukkueen kokonaisvaltainen tekeminen. Tosi vaikea löytää siitä mitään säröä eikä näköjään haittaa, vaikka muutama mies puuttuukin. Se menee kuin juna. Kaikki on kiinni siitä mitä me tehdään joka päivä.

Kari Raatikainen, Loimu:

- Silleen siinä kävi, että pelattiin eka erä aika hyvin ja sitten kävi pikkuisein munkkikin naapurilla. Ihan viimeisissä palloissa syöttö verkon kautta kenttään. Mutta syöttöpeli on sellainen vähän ongelmallinen juttu meillä. Tänä päivän se korostui, kun tuli vain kaksi ässää. Pyydettiin lisää tehoja, muttei pystytty. On siinä tosin sekin, että vastustaja on aika hyvä vastaanottojoukkue.


Raision Loimu - Hurrikaani Loimaa 0-3
23–25, 19–25, 16–25
Koti:Kouki 10/+0, Fazli 9/-1, Zhbankov 5/+3
Vieras:Petty 14/+8, Häyrinen 12/+4, Haapaniemi 9/+7

MVP:t
Tomas Rodriguez, Loimu
Santeri Välimaa, Hurrikaani

PROlibero
Troy Gooch, Hurrikaani

Katsojia 738

Ottelukuvat

Ottelutilasto

  Takaisin