Seuraa meitä somessa:

Daniela Öhman Hämeenlinnasta Italian pääsarjaan

08.10.2021

Hämeenlinnan Lentopallokerhon paidassa Mestaruusliigan kauden aloittanut keskipelaaja Daniela Öhman siirtyy Italian pääsarjassa pelaavan Volley Bergamon riveihin.

24-vuotias Öhman on aiemmin pelannut Mestaruusliigan lisäksi kokonaisen kauden Ranskan liigan Beziersissä sekä vajaan kauden samassa maassa Paris Saint-Cloudissa kausilla 2018-2020. Suomessa hän on voittanut mestaruuden HPK:ssa 2018 sekä kaksi Suomen Cupin mestaruutta.

Volley Bergamo oli viime kaudella A1-liigassa 12:s, mutta omaa huikean historian. Bergamo on voittanut mm. Italian mestaruuden kahdeksan kertaa, cupkultaa kuudesti ja Mestarien liigan peräti seitsemän kertaa. Riikka Lehtonen pelasi 2005-2006 seurassa voittaen tuolloin tuplamestaruuden. Lehtosen lisäksi vain Saara Esko on pelannut suomalaisnaisista aiemmin Italian naisten pääsarjassa.

– Tuntuu kyllä upealta. Tavoitteenani kuitenkin oli päästä vielä tällä kaudella ulkomaille pelaamaan, eikä kuitenkaan ihan mihin vain vaan johonkin korkeatasoiseen sarjaan. Ranskassa olen jo ollut, mutta Italia on vielä astetta parempi sarja. Olen kyllä tosi innoissani. Seura ei vielä ole mikään uusi tulokas A1-liigassa. Siellä hoituvat varmasti kaikki asiat hyvin, Öhman kertoo Hämeen Sanomien haastattelussa.

  Takaisin