Seuraa meitä somessa:

Ducks nappasi kauden avausvoittonsa

04.11.2018

Sunnuntain miesten liigakierroksella Vantaa Ducks otti Oulusta kauden avausvoittonsa ja Team Lakkapää rutisti tasaisessa pelissä voiton Tiikereistä 3-1.

Ducksille kauden avausvoitto Oulusta

Lentopalloseura Etta koki kauden toisen kotitappion, kun Vantaa Ducks kampesi kauden avausvoittonsa oululaisten kustannuksella. Loppulukemat kirjattiin vantaalaisten hyväksi lukemin 2-3 (25-23, 23-25, 25-20, 16-25, 13-15)

Ettan avaus: Haapakoski, Ronkainen, Pennanen, Jokela, Niinivaara, Kaksonen. Liberona Hakala.

Vantaa Ducksin avaus: Lankinen, Kankaanpää, Jack, Maciel, Nurminen, Vallin. Liberona Hyvärinen.

Ensimmäisessä erässä Ducks aloitti vahvasti ja sai pelattua lähestulkoon läpi erän parin pisteen erolla oululaisiin nähden. Ducksin hakkuri Thiago Maciel näytti olevan pelipäällä ja onnistui hyvin, vaikkakin teki muutaman virheen ja pisteen Ettan hyväksi. Etta sai kammettua ensimmäisen erän lopussa itsensä tasatilanteeseen ja johtoon, joka riitti erävoittoon.

Toinen erä oli sitten päinvastainen ensimmäiseen erään nähden. Etta oli niskanpäällä läpi erän ja näytti, että oululaiset kampeavat pitkälle tauolle kahvin juontiin 2-0 eräjohdossa, mutta vieraiden Antti Vallin oli syöttöruudussa liikaa. Hyvät Vallinin hypärit erän loppuhetkillä ratkaisivat voiton vantaalaisille ja erätauolle mentiinkin 1-1 tasatilanteessa.

Pitkän tauon jälkeen kentälle asteli hiukan sisuuntuneempi Etta, joka sai alkuun hyvän kaulan rakennettua. Etunenässä Joonas Jokela ja yleispelaajat Pennanen ja Ronkainen aiheuttivat harmaita hiuksia ankkalaumalle. Etta piti pintansa erän loppuun ja neljänteen erään mentiin Ettan johtoasemassa 2-1.

Neljäs erä alkoi oululaisittain erinomaisen lupaavasti. Joukkue puolusti loistavasti ja tappoi omat puolustuksen jälkeiset pallot ällistyttävällä prosentilla. Etta johti jo 11-5 kun tapahtui jotain ihmeellistä: Ducksin kapteeni Toni Kankaanpää asteli syöttöruutuun ja syötti peräti 11 kertaa, ja oululaiset sai syöttöputken poikki vasta tilanteess 16-10. Ettan taistelu ei lähtenyt käyntiin ja vantaalaiset talsivat selvään 25-16 erävoittoon.

Viides erä oli tasaista kolikonheittoa, jossa molemmat joukkueet hyökkäsivät tasaisesti. Etta johti jo alussa 3-0, mutta Ducks taisteli itsensä 4-3 johtoon. Tasaista vaihtopallopelaamista nähtiin aina tilanteeseen 11-11, kunnes Atte Kyrölä syötti tilanteeksi jo 14-11 ja peli oli sillä selvä. Etta taisteli vielä, muttei se riittänyt ja Ducks kairasi ansaitun vieravoiton ja pääsi hymy huulilla lentäen kotimatkalle.

Akseli Lankinen, Ducks:

- Saatiin hyvä määrä puolustuksia ja torjuntoja. Oma peli alkoi löytymään. Muutaman taistelupallon voittaminen loi hengen päälle. Kauden avausvoitto.

Ville Kaksonen, Etta:

- Tiukka vääntö. Kaveri tuli hyvin neljnnessä erässä rinnalle ja ohi. Ducks on parempi joukkue, mitä sarjataulukko näyttää.

Ismo Tuominen, Ducks:

- Arvokas voitto kaikille vaikeasta Oulusta. Tänään pelattiin Ettan opein hyvin puolustaen. Kyrölä tuli hyvin kentälle ja pelasi uskomattoman ottelun. Kovilla syötöillä saatiin painetta ja peli tasoitettua toisessa erässä.

Olli Kuoksa, Etta:

- Hyökkääminen aika ajoin nuhaista. Toinen ja neljäs erä lipesi käsistä, kun kaveri syötti hyvin ja itse ei saatu hyökkäyksiä tapettua.

Joukkueen parhaina palkittiin Ettalta Ville Kaksonen ja Ducksilta Akseli Lankinen

Etta - Vantaa Ducks 2-3
25-23 23-25 25-20 16-25 13-15
Etta: Jokela 17/+4, Ronkainen 15/+3, Pennanen 13/+3
Ducks: Maciel 25/+13, Kankaanpää 15/+6, Kyrölä 15/+5

LähiTapiolan pisteet
3 Kyrölä Ducks
2 Lankinen Ducks
1 Pennanen Etta

Ottelutilasto

Puolustusten jälkeinen hyökkäys Lakkapään voiton avain

Hyvä puolustusten jälkeinen hyökkäyspelaaminen teki tarvittavan eron Team Lakkapään eduksi sunnuntaina, kun se otti tasaisessa taistelussa täydet pisteet Tiikereiltä erin 3-1.

Tiikereiden hakkurilla Edvarts Buividsilla (27/+14) oli hyvä ilta, mutta sarjapisteisiin se riittänyt, kun muilta ei tarpeeksi tukea hyökkäyspelaamiseen tullut. Kotijoukkue vei torjunnat 13-7 ja hakkuriksi toisessa erässä tulleen Jason McCarthyn onnistuminen olivat avainasemassa.

Jiri Hänninen, Tiikerit:

- Tällaista vuoristorataa meidän peli on tällä kaudella ollut. Tasaisuus puuttui. Lakkapää oli tänään hyvä. Minut otettiin tänään kiinni hyvin, niin hakkurille jäi enemmän tilaa. Hakkurimme pelasi todella hyvän ottelun.

Janne Marttila, Team Lakkapää:

- Tiukka peli oli tänään. Olimme erien lopussa aggressiivisa ja neljännessä erässä saimme hyvän nousun. Torjuntoja saimme enemmän, mutta muuten oli todella tasainen peli. Itse aloitin tänään hakkurina ja lopun yleispelaajana. Minulle käy kumpi vain rooli. Pelituntuman kanssa on vielä tekemistä loukkaantumisen jäljiltä.

Mikko Keskisipilä, Tiikerit:

- Ottelu oli tasaista vääntöä. Me käynnistyimme tänään hitaasti. Ensimmäinen erä oli meiltä huono. Helppoja palloja tuhrimme paljon. Niitä lukuunottamatta viimeiset erät olivat ihan hyviä. Lakkapää pelasi puolustusten jälkeiset pallot meitä paremmin. Tarvitsemme lisää malttia ja kärsivällisyyttä kentälle.

Henri Tuomi, Team Lakkapää;

- Puolustusten jälkeisissä hyökkäyksissä olimme edellä vastustajaa edellä. Ottelu oli kokonaisuudessaan todella tasainen. Vaihtoja jouduimme tekemään tänäänkin, mutta vaihdosta tulleet miehet pelasivat jälleen kerran todella vahvasti.

Parhaat pelaajat
Team Lakkapää: Jayson McCarthy
Tiikerit: Edvarts Buivids

Team Lakkapää - Kokkolan Tiikerit 3-1
26-24 25-27 25-23 26-24
Lakkapää: Mäkinen 18/+10, McCarthy 14/+11, Korhonen 10/+1
Tiikerit: Buivids 27/+14, Hänninen 14/+4, Kudrjashovs 1/+3

LähiTapiolan pisteet
3 Buivids Tiikerit
2 McCarthy Lakkapää
1 Sippola Lakkapää

Ottelutilasto

VaLePa paransi ja voitti kotonaan Tampereella


VaLePa Sastamala Tampere paransi peliään läpi illan ja kuittasi Tampereella sarjapisteet Raision Loimulta erin 3-1 (19-25,25-22, 25-19, 25-15).

Aloituskokoonpanot
VaLePa: Esko, Kaurto, Siirilä, Sundberg, Sivula, Greene, Alan
Loimu: Vuorinen, Koppanen, Guzman, Rumpunen, Lindberg, Kaislasalo, Vuorinen

Ensimmäisessä erässä VaLePan vastaanotto toimi erinomaisesti, mutta hyökkäyksessä pukkipaidat olivat vaikeuksissa. Kaikki kunnia pitää antaa Loimun torjunta- ja puolustuspelaamiselle. Loimu otti erässä 5 torjuntaa ja puolustuspallojen jälkeinen hyökkäysprosentti meni Loimulle 60-21. Lisäksi raisiolaisten liberot puolustivat tehokkaasti. Loimu kiskaisi ratkaisevan eron keskimiesten Koppanen ja Guzman syöttövuoroilla, Koppanen peräti 11-9 aina 16-9 asti. Aaro Nikula tuli tappioasemassa 11-17 Arvis Greenen tilalle hakkuriksi.

Toinen erä edettiin hienoisessa VaLePa johdossa. Pukkipaitojen johtaessa 20-18, Loimun Guzman otti kaksi näyttävää torjuntaa ja teki kaksi näyttävää tuuletusta. Seuraavan pallon Urpo Svula runttasi väkisin Guzmanin käsien kautta ja antoi samalla palautetta argentiinalaispelurille. Kenneth Aro puhutteli kapteenit ja seuraavan pallon Upi puolusti näyttävästi. Erä päättyi Lindbergin hyökkäysvirheeseen. Aaro Nikula toi eloa VaLePan hakkuripelaamiseen ja ehtipä kentän pisimpänä miehenä ottaa muutamia puolustuksia.

Kolmannessa erässä VaLePan vastaanotto oli aivan huippuluokkaa, parhaana Alan 83% ja täydellisetkin 67%. Aaro Nikula tuli yhä paremmin peliin mukaan ja tappio 4 passista 3.
VaLePa vei torjunnat 5-1.

Loimu otti neljänteen erään passariksi nuoren Tomi Saarisen. Saarinen on lupaava passari, joka vie rohkeasti joukkueensa peliä eteenpäin. Paljon toistoja ja tekniikka sitä kautta varmaksi. Pukkipaidat vapautuivat ja pelissä nähtiin iloinen kotijoukkue. Erän ja myös ottelun hahmoksi nousi Aaro Nikula, jonka syöttövuorolla tuli 6 pistettä, 3 ässillä.

Aaro Nikula palkittiin ansiosta parhaana 17/+13. Sivula säesti hyvin 21/+13. Erityisen ilahduttavaa oli VaLePan vastaanoton tarkkuus, mm. Upi 29 vastaanottoa 66% (34%) tarkkuudella. Libero Alan pelasi parhaan pelinsä pukkipaidassa. Mikko Esko kunnostautui passipelinsä ohella 4 torjunnalla.

Aaro Nikula:

- Alussa pari syöttöä jännitti, mutta sitten lähti hyvin rullaamaan. Ollaan pari viikkoa reenattu hyvin. Ja kyllä on hyvä paikka kehittyä pelaajana ja taistella pelipaikasta.

Pablo Guzman:

- En ole tyytyväinen tämän päivän tappioon. Meidän täytyy työstää vastaanottoa ja passeja. Yritin herättää yleisöä peliin mukaan.

Christophe Achten:

- Olen pettynyt peliin, olimme valmiita ottamaan pisteitä. Peli-ilme on tänä vuonna parempi ja pystymme haastamaan mestarijoukkueen. Sanalliseen taistoon kokeneita pelaajia vastaan ei kannata lähteä. Meidän pitää oppia tästä pelistä.

Radovan Gacic:

- Tiedän mihin Aaro Nikula pystyy, koska näin hänet jo nuorten maajoukkueen mukana. Oli vain ajan kysymys, koska hän pystyy pelaamaan omalla tasollaan. Jokaisessa harjoituksessa hän näyttää enemmän kuin otteluissa tähän mennessä. Tämä antaa meille paljon enemmän mahdollisuuksia pelata ja on tärkeää myös maajoukkueelle. Vastaanotto oli myös hyvällä tasolla.

VaLePa Sastamala Tampere - Raision Loimu 3-1
19-25, 25-22, 25-19, 25-15
VaLePa: Sivula 21/+13, Nikula 17/+13, Sundberg 13/+5
Loimu: Kaislasalo 19/+10, Guzman 14/+12, Lindberg 8/-7

LähiTapiolan pisteet
3 Nikula VaLePa
2 Alan VaLePa
1 Guzman Loimu

Ottelutilasto

Kuvat:
Asko Leskinen / Lakkapää

  Takaisin