Ducks nousi kolmannen erän ottelupallojen takaa voittoon

09.12.2022

Kauden viimeisen kotiottelun pisteet näyttivät aluksi matkaavan helposti PerPolle Rovaniemelle. Mutta kahden hävityn erän jälkeen Vantaa Ducks terästäytyi ja vei lopulta ottelun kolme viimeistä erää kovalla tsempillä. Illan otteluisäntänä Korson Lumossa toimi Karkkilan Metallityö. Lumoon oli saapunut 304 katsojaa.

Vantaa Ducks - PerPo 3-2 (20-25, 23-25, 32-30, 25-19, 15-12)

Ensimmäisen erän hahmo oli PerPon Fredric Gustavsson. Vaikka erä muuten alkoi tasaisissa merkeissä Gustavssonin ratkaisut toivat miltei aina ankkojen vastustajalle pisteen. Erän puolessa välissä Gustavsson syötti kaksi ässää. ne veivät vieraat sellaiselle etumatkalle, että Ducks ei enää päässyt tasoihin.

Muutama hyvä hyökkäys keskeltä ei auttanut, eikä myöskään Kalle Katteluksen yksi ässäsyöttö. Erä selvästi vieraille 20-25.

Toiseen erään Ducks tuli jo paremmalla sykkeellä. Erä eteni aika lailla tasatahtia kunnes Kalle Kattelus tilanteessa 4-7 sai pallon kasvoihinsa ja joutui jättämään kentän. Hänet korvasi pikkuveli Ville, joka tulikin vahvasti peliin. Toisessa erässä myös Marko Määttänen antoi pitkän loukkaantumisen jälkeen kauden ensimmäiset näyttönsä kentällä.

Tommi Mäkelä otti toisen erän alkupuolella passarin paikan. Hän ja Alek Rastamo löysivät toisensa mainiosti ja hakkurin peli toimi. Tästä huolimatta vieraat ehtivät karata 13-22 etumatkalle. Tällä kertaa Daniel Wetterin syöttövuoto oli ankoille myrkkyä.

Erän lopussa Ducks teki kuitenkin vahvan nousun. Henrik Porkan syötöillä, Lauri Lehtosen torjunnoilla ja Alek Rastamon lyönneillä Ducks tuli aina tilanteeseen 23-24. Erän päätti kuitenkin Fredric Gustavssonin lyönti keskelle kenttää.

Kolmannesta erästä muodostui varsinainen trilleri. Kentälle palannut Kalle Kattelus oli liekeissä ja upotti monta hienoa lyöntiä vastustajan kenttään. Myös Alek Rastamo onnistui hienosti. Ducks johti erää jo 20-16, mutta vastustaja nousi rinnalle ja ohi tilanteeseen 23-24. Tästä alkoi varsinainen taistelu, jonka ankat jatkopallojen jälkeen vei 32-30.

Neljännessä erässä ankkojen hyvä vire jatkui. Erä oli Kalle ja Ville Katteluksen, veljekset löivät vuoron perään palloa vastustajan parkettiin. Kalle Katteluksen syöttövuorolla erän puolessa välissä ankat vetivät pientä kaulaa PerPoon. Myös keskihyökkäys oli tehokas. Erän päätti Lauri Lehtonen itselleen vähän harvinaisemmalla, kovalla syötöllä, joka upposi ässänä kenttään. Erä Ducksille 25-19.

Myös viides erä oli tasainen. PerPo pelasi Fredric Gustavssonin varassa, kun ankoista moni pelaaja oli tehokas. Keskihyökkäyksessä onnistuivat sekä Lehtonen että Henrik Porkka. Erä ja samalla ottelu Ducksille.

Fredric Gustavsson, PerPo:

”En oikein tiennyt pystyisinkö pelaamaan, olen sairastellut. Voitto oli lähellä, Ducks ei pelannut parasta peliään alussa. Vaikka itse tein paljon pisteitä niin näissä kokonaisuus ratkaisee”.