Seuraa meitä somessa:

Ducks, VaLePa ja Savo Volley jatkoivat voittojen tiellä

05.10.2019

Liigalauantai tarkoitti voittotilin kasvamista Vantaa Ducksille, Savo Volleylle sekä VaLePa Sastamala Tampereelle.

VaLePan valttina tasaisuus

VaLePa Sastamala Tampere – ETTA Oulu 3-0 (25-19, 25-14, 25-21)

VaLePa juhli vielä kerran viime kauden Suomen mestaruutta ja tarjosi kakkukahvit kaikille katsojilla. Onhan vastassa viime kauden finaalivastustaja. Katsomossa odotettiin mielenkiinnolla Ettan uusiutunutta joukkuetta, sillä Niko Haapakoski, Antti Ronkainen ja Joonas Jokela löysivät kaikki pelipaikan ulkomaiden ammattilaisjoukkueista.

Aloituskokoonpanot
VaLePa: Esko, Pettersson, Karjarinta, Suihkonen, Sundberg, Oivanen, Mutka
ETTA: Jylhä, Kontio, Niinivaara, Marttila, Helenius, Sosunoff, Jylhä

Ensimmäinen erä alkoi tasaisesti. Etta panosti selkeästi power tip hyökkäyksiin. Vähitellen pukkipaitojen monipuolisempi hyökkäyspeli alkoi tuottaa tulosta. Mikäs oli hyökätessä, kun joukkueen vastaanotto oli 71%, täydelliset 35%. Ettan peli erässä oli liikaa Jan Heleniuksen 9/+7 ottamatta 3 pistettä, Esko ja Karjarinta 3/+3.

Toinen erä oli kotijoukkueen selkeää hallintaa alusta lähtien. Etta ei saanut vastaanottoaan toimimaan ja hyökkäystehot jäivät 27%:iin.

Kolmannen erän alussa pukkipaitojen keskittyminen herpaantui. Etta eteni 4-1 johtoon. VaLePa pääsi peliin kiinni ja kavensi Aleksi Mutkan sormilyönnillä takakenttään pisteen päähän 5-6. Janne Marttila tasoitti komealla kutospaikan hyökkäyksellä 15-15. Niko Suihkonen vastasi yhtä näyttävillä kutospaikan hyökkäyksillä. Lopulta Erik Sundberg vastaanotti viimeisen syötön ja Mikko Esko siirsi pallon David Petterssonille, joka tappoi ottelupallon keskeltä.

VaLePan pelissä ilahduttavaa oli tasaisuus. Vastaanotto toimi hyvin Mutkan ja Sundbergin johdolla koko pelin ajan ja Mikko Esko jakoi vastuuta tasaisesti hyökkääjille. Suihkonen oli tehokkain hyökkääjä 11/+9. Aleksi Mutkan vastaanottopeli on ollut laadukasta koko alkukauden, niin tänäänkin.

Etta käyttää hyökkäyksessä paljon voimapeippejä (power tip). Se on teknisesti vaikea suoritus eikä se saa hallita liiaksi hyökkäyspeliä. Nyt liian usein peipit jäivät voimattomiksi ja tehottomiksi. Jan Helenius oli joukkueen tehokkain monipuolisella pelillään.

Jan Helenius:

- Ei voi olla tyytyväinen tappioon, mutta joukkueen peli oli parempaa tänään kuin eilen. Treeniä pitää tehdä ja aina on parannettavaa.

Niko Suihkonen:

- Saatiin hyvin haettua omaa peliä ja puolustettua. Yhteispeliä saadaan hiottua tulevissa peleissä.

Olli Kuoksa:

- Kun urheilua tekee ja tähän liittyy ymmärtämys omasta tavasta pelata. Jan saatiin sille tasolle, mitä hän on ja ollaan tyytyväinen, että yksi palanen saatiin kohdalleen. Hakkuripelaaminen pitää saada kohdalleen ja passarityöskentelyssä myös tarkennusta. Jatketaan kehitystyötä ja seuraavaksi taas ValePaa vastaan.

Janne Kangaskokko:

- Saatiin tänään hyvä voitto ja asioita, joita painotettiin edellisen pelin jälkeen nähtiin tänään ottelussa. Peli kehittyy pikkuhiljaa. Tästä on hyvä lähteä pohjoisen kiertueelle.

Otteluisäntä OP Sastamalan toimitusjohtaja Janne Pohjolainen palkitsi parhaina Niko Suihkosen ja Jan Heleniuksen

LähiTapiolan pisteet
3 Esko VaLePa
2 Mutka VaLePa
1 Pettersson VaLePa

PROlibero
Mutka, VaLePa

Ottelutilasto

Savo Volley nappasi täyden pistepotin Akaasta

Savo Volley oli odotetun vahva vieras Akaassa. Lelu Ojansivu oli joukkueensa paras 20 pisteellä, kun savolaiset lähtivät kohti Loimaata kolme sarjapistettä bussissaan. Ottelu päättyi vieraiden 3-1 (25-15,18-25,31-29,25-18) voittoon.

Ottelun alku oli Akaa-Volleylta hermostunutta peliä. Etenkin vastaanotto takkusi normaalia enemmän. Kun passit lähtivät lähes jatkuvasti takakentän puolelta, hyökkäykset jäivät tehottomiksi.

Tuore vahvistus Urpo Sivula korvasi erän puolessa välissä Joni Mikkosen ja tekikin näyttävän sisääntulon. Maajoukkuehakkuri takoi pisteen toisensa jälkeen. Erä oli kuitenkin selvästi rauhallisesti pelanneen Savo Volleyn.
Kakkoserään tuli uudestisyntynyt Akaa. Vastaanoton tarkkuus koheni huomattavasti ja hyökkäyspeli alkoi toimia. Yleensä melko hyvin toimiva keskihyökkäys jäi kuitenkin himmeäksi. Erä oli vaihdosta syöttöviivalle otetun Akaa-Volleyn Aatu Pölläsen näytöstä. Varusmies pommitti savolaisten vastaanoton rikki peräti kahdeksan syötön putkellaan.

Kolmas erä oli ottelun käännepiste. Akaa-Volley oli hankkiutunut jo 16-9 johtoon ja pelasi valmentaja Oliver Lüütseppin mukaan jo todella hyvää lentopalloa. Ote kuitenkin lipsui erän lopussa ja vaikka joukkueella oli useita eräpalloja, koitos päättyi karvaasti tappioon jatkopalloilla.

Ottelun viimeiseen erään Savo Volley sai hyvän potkun edellisen erän noususta eikä päästänyt hyvää otetta karkuun.

Tilastojen valossa selkein ero joukkueiden välillä oli torjuntapelissä. Tappotorjunnat olivat Savo Volleyn eduksi 16 – 5. Vieraiden hyökkäystehotkin olivat lopulta kymmenen pinnaa korkeammat.

Savo Volleyn parhaana palkittiin Severi Savonsalmi (15/+12)

- On kyllä mukava pelata, kun halli täynnä väkeä. Ottelu oli kovin vaihteleva puolin ja toisin. Onneksi kääntyi meille, sanaili keskitorjuja lehdistötilaisuudessa.

Akaa-Volleyn paras oli raadin mielestä libero Voitto Köykkä, joka sortui vain yhteen vastaanottovirheeseen savolaisten pommituksessa. Positiiviseen tulokseen päätyi 55% nostoista.

- Avauserässä meillä vastaanotto tökki pahasti. Onneksi saimme sen kohennettua ottelun kuluessa. Aatun sisääntulo tuossa toisessa erässä oli kyllä meille arvokas, kiitteli myös PROLibero -tittelin vallannut Köykkä.

Savon valmentaja Jukka Tuovinen oli luonnollisesti tyytyväinen sarjapisteistä.

- Kärsivällisyys ratkaisi tänään. Maltoimme pelata omaa peliämme. Syöttöruudussa olimme erityisen hyviä. Vieraassa salissa syöttäminen on kuitenkin hankalampaa kuin kotona. Lisäksi torjuntapeli oli hyvää koko ottelun ajan. Tuo kolmas erä kääntyi meille, kun emme tehneet virheitä – toki voittaminen vaatii aina myös hieman onnea, tunnusti Tuovinen.

Akaa-Volleyn valmentaja Oliver Lüütsepp oli kollegaansa totisempi.

- Tietenkin olen tyytymätön lopputulokseen. Etenkin tuo kolmas erä harmittaa. Olimme siinä erittäin hyviä erän alkupuoliskon ajan. Ratkaisupallot eivät vaan jääneet Savon kenttään. Olemme vielä keskeneräinen joukkue. Upikin liittyi rinkiin vasta nyt viikolla.

Ottelun parhaat
Akaa-Volley Voitto Köykkä
Savo Volley Severi Savonsalmi

LähiTapiolan pisteet
3 Sivula Akaa
2 Ojansivu Savo
1 Köykkä Akaa

PROlibero
Köykkä, Akaa

Ottelutilasto

Vantaa Ducks jyrää voittoputkessa

Lentopalloilun Mestaruusliigassa Vantaa Korson Lumo-hallissa kohtasivat pääkaupunkiseudun parasta lentopalloa pelaava Vantaa Ducks ja Lakkapää Rovaniemeltä. Vantaa Ducks oli selkeästi vahvempi erin 3 – 0 (25 – 14, 25 – 23, 25 - 17)

Otteluisäntänä oli Jerodos Oy. Yleisömeren oireita oli lauantaina kunniaksi, katsojia paikalla 287. Lakkapää jatkaa pisteittä, mutta ankkajoukkueella on nyt kasassa jo kuusi sarjapistettä. Valmentaja Juho ”Juica” Rajala saa nyt kokea joukkueensa kanssa heti kauden alussa, miltä tuntuu kulkea Mestaruusliigassa voittoputkessa. Vantaa Ducks nousi voitollaan sarjassa kolmanneksi.

Ensimmäinen erä mentiin tasaisissa merkeissä. Tilanteessa 7 – 6 syöttöruutuun meni Ducksin Atte Kyrölä. Atte vei Ducksin johtoon 14 – 6 ja erä ratkesi siihen. Lakkapää teki paljon virheitä, vaikka välillä väläyttelikin. Toinen ensimmäisen erän ankkahahmo oli Ducksin Lauri Lehtonen. Erä Ducksille 25 – 23.

Toisessa erä Lakkapää hallitsi erän alkua. Atte Kyrölän syöttövuoro tasoitti tilannetta ja vei ankat jopa johtoon 15 – 14. Erän kovin pallo päättyi Bojan Strugarin valtavaa mörköpommiin ja tilanteeksi 19 – 19. Michael Milstein oli erän lopussa vahva syöttöruudussa, mutta tilanne oli vielä tasan 23 – 23. Sitten Lauri Lehtonen torjui ja eräpalloa meni syöttämään Atte Kyrölä. Atte syötti rauhallisen rullan ja Lemola löi kakkospaikalta pitkäksi ja erä ankoille 25 – 23. Erää sävyttivät kummankin joukkueen monet syöttövirheet.

Kolmannessa erässä Marko Määttäsen syöttövuorolla ankkajohto repesi jo 8 – 4. Antti Vallinin vahvalla syötöllä ja ankkatorjunnalla Tuomi pakotettiin ottamaan erän toinen aikalisänsä tilanteessa 11 – 5. Loppuerä oli Mikasan moukarointia. Moukarimiehinä Mörköhakkuri Strugar, Atte Kyrölä, Lauri Lehtonen ja Marko Määttänen. Torjunnalla hoidettiin loput pisteet. Koko joukkue näytti vahvaa asennetta ja erinomaista joukkuehenkeä. Erä ankoille helposti 25 – 16 ja koko ottelu lähes murskaavasti 3 – 0.

Pelin ratkaisu oli siinä, että Lakkapää teki vain liikaa virheitä, kun Vantaa Ducks vahvalla peruspelillä kaatoi lopulta selkeästi Rovaniemen ylpeyden.
Otteluisäntä Jerodos Oy palkitsi Vantaa Ducksin parhaana pelaajana Atte Kyrölän ja Lakkapäästä Jani Sippolan. PRO Liberoksi valitsi raati ansaitusti Ducksin Fowad Rezain.

Ottelun parhaat pistemiehet:
Vantaa Ducks: Bojan Strugar 18/+11, Atte Kyrölä 12/+9, Lauri Lehtonen 12/+9
Lakkapää: Gavin Taylor 12/+8, Miikka Lemola 6/+1, Jakub Kovac 5/+1

Yleispelaaja Atte Kyrölä, Vantaa Ducks

- Syöttöpelissä oltiin selkeästi edellä ja sitä kautta päästiin niskan päälle muillakin osa-alueilla. Saatiin kaverin side out peliä rikottua koko ajan ja sitä kautta torjunta- ja puolustuspelaaminen helpottui. Lähdetään tosissaan haastamaan Akaa Volleyta keskiviikkona. Pannaan samanlainen hurlumhei käyntiin.

Päävalmentaja Juho Rajala, Vantaa Ducks

- Vastaanottopelaaminen oli tänään hyvää. Vain yksi pinna annettiin vastaanotolla vastustajalle ja päästiin kaikista muista vastaanotoista pelaamaan kunnolla. Fowad Rezai on liikkeellä todella hyvällä asenteella. Tekee harjoituksissa töitä paljon ja pystyyn pitämään peleissä hyvän tason. Hakkurille on tosiaan hyvä ominaisuus, että haluaa tappaa palloja ja yhteistyö passari Michaelin kanssa sujuu hyvin. Voitot kasvattaa itseluottamusta ja mukava lähteä keskiviikon peliin.

Passari Jani Sippola, Lakkapää

- Ei menny kuin Strömsössä. Kun tilastopapereita vilkaisen, niin hävittiin joka osa-alueella. Vantaa Ducksilla oli tänään selkeästi vahvempi hakkuripeli kuin meillä. Se vielä korostui, kun meillä oli huono vastaanotto ja jouduin pelaamaan niin paljon hakkurin kautta. Se on semmosta sekametelisoppaa tämä meidän peli.

Päävalmentaja Henri Tuomi

- Ducksin syöttö kulki hyvin. Ja tehtiin taas tyhmiä virheitä. Aivan katastrofitouhua. Paljon on töitä tehtävänä. Ykköspaikalla ei tapahdu mitään. Lemola pelasi pari hyvää peliä, mutta nyt ei kulkenut. Taylor tuli nyt sieltä esiin. Se on tommosta junnuporukan peliä, vaikka siellä ei kaikki ole junnuja. Täysin aivotonta läiskimistä.

LähiTapiolan pisteet
3 Kyrölä Ducks
2 Milstein Ducks
1 Strugar Ducks

PROlibero
Fowad, Ducks

Ottelutilasto

Ruudun ottelukooste

Kuvat:
Olli Leino / Ducks
Hannu Moilanen / VaLePa
Harri Mattila / Akaa

  Takaisin