Ducksille kauden ensimmäinen 3-0 -voitto

23.11.2020

Vantaa Ducksille merkittiin mielenkiintoisten vaiheiden jälkeen täysi pistepotti käytännössä tyhjän katsomon edessä maanantaina Lakkapaa.com:ista erin 3-0 (25-14, 26-24, 27-25)

Lentopalloilun Mestaruusliigassa Vantaa Ducks kohtasi seitsemän katsojan edessä maanantaina 23. marraskuuta kotonaan Rovaniemen ylpeyden, tänä vuonna Lakkapaa.comin nimellä pelaavan joukkueen. Koronarajoitukset estivät kotiyleisön saapumisen Lumoon, mutta kentältä ei siitä huolimatta tunnelmaa puuttunut.

Ensimmäinen erä oli selvästi Ducksin. Syötöt olivat muutamaa pitkäksi mennyttä syöttöä lukuun ottamatta paremmat kun vierailla, kuten myös syötön vastaanotto. Kun pallo nousi hyvin niin passari Joona Väänäsellä oli helppo työ jaella passeja, joista etenkin Atte Kyrölä ja Tommy Carmody kiittivät.

Lakkapää yritti peippaamalla pisteille, mutta alkuvaikeuksien jälkeen peipitkin nousivat ankoilta hienosti.

Toisessa erässä riitti vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Ankat näyttivät jo menevän menojaan helposti, kun tilanteessa 14-8 valmentaja Juho Rajala vaihtoi kentälle passariksi Tommi Mäkelän ja yleispelaajaksi Ville Katteluksen. Vaihtomiehet eivät ole montaa vaihtoa kauden aikana pelanneet ja Lakkapää käytti tilanteen hyväkseen. Tilanne oli nopeasti tasaan 17-17.

Siinä vaiheessa kaikki vaihdot otettiin takaisin ja erä jatkui tasaisissa merkeissä. Ankkojen sankariksi nousi Joonas Jokela, joka ässällä ja muutamalla pisteellä erän lopussa käänsi erän ankoille 26-24.

Pitkää taukoa ei ottelussa tällä kertaa pidetty.

Kolmas eräkin meni jatkopalloille, kun Lakkapää toisesta erästä terästäytyneenä pääsi otteluun kunnolla mukaan. Rovaniemeläiset pysyivät koko ajan muutaman pisteen päässä, kunnes ankkojen syöttövirheet ja hyökkäysvirheet päästi vieraat ensin rinnalle ja sitten ohi tilanteeseen 21-22.

Tämän jälkeen mentiin tasatahtia jatkopalloille, jotka tässäkin erässä päättyivät Duckin eduksi. Erä ankoille 27-25 Marko Määttäsen hoidettua erän päätöspallot. Passari Joona Väänänen tuntui myös onnistuvan maanantaina lähes kaikessa ja sai vaikeistakin paikoista annettua hienoja passeja.

Otteluisäntä Kattotutka palkitsi ottelun parhaana pelaajana Vantaa Ducksista Joona Väänäsen ja Lakkapäästä Eetu Häyrisen. PRO Liberoksi arvovaltainen raati valitsi Lakkapään Teemu Silventoisen.

Joona Väänänen:

“Peli tuntui tosi hyvältä tänään. Erän loput ovat tiukoissa otteluissa olleet meille vaikeita, nyt onnistuimme kairaamaan tarvittavat pisteet. Tämä oli henkisesti tärkeää meidän joukkueelle”.

Valmentaja Juho Rajala:

“Positiivista oli, että moni jätkä sai peliaikaa. Tulemme kauden aikana tarvitsemaan kaikki pelaajat. Olen tyytyväinen joukkueen tapaan hoitaa pelin, vaikka täydellistä peliä se ei vielä ollut. Henkisesti oli tärkeää viedä tiukat erät. Mutta yleisön puuttuminen latisti kyllä fiilistä.”

Eetu Häyrinen:

“Meillä on ollut suuria ongelmia vieraspelien kanssa ja Ducks oli tänään hyvä. Onneksi pystyimme kahdessa erässä kuitenkin taistelemaan erävoitosta.”

Valmentaja Jukka Tuovinen:

“Enempi olisi ollut tarjolla, mutta meidän pelissä on ollut iso ero kotipelien ja vieraspelien välillä. Tänään päästiin hyvin taisteluun mukaan, mutta kaveri oli vahvempi. Nyt otetaan hyvät asiat mukaan salille ja jatketaan siitä”.

Vantaa Ducks - Lakkapaa.com 3-0 (25-14, 26-24, 27-25)
Ducks: Jokela 19/+11, Carmody 11/+7, Kyrölä 10/+7
Lakkapää: Häyrinen 19/+11, Lemola 12/+3, Zhukov 8/+4