Ducksille kauden toinen vierasvoitto - Savo Volley nousi voittoon Rovaniemellä

01.02.2023

Viikon ainoat miesten Mestaruusliigan ottelut nähtiin keskiviikkona. Vantaa Ducks rutisti todella tärkeät sarjapisteet Turussa TUTO Volleysta kauden toisella vierasvoitolla ja Savo Volley nousi 3-2 -voittoon PerPosta Rovaniemellä.

Ducks vei pisteet TUTO Volleyn nenän edestä

Keskiviikkona Kupittaalla nähtiin viimeisen pudotuspelipaikan kannalta tärkeä kohtaaminen, kun sarjataulukon yhdeksäntenä ollut TUTO Volley isännöi kymppipaikalla kärkkynyttä Vantaa Ducksia. Odotettavissa oli jännittävä peli kahden sitkeän joukkueen välillä. Sellainen siitä tulikin, TUTO Volley hallitsi avauserää isännän elkein monipuolisella pelillä. Tämän jälkeen Ducks käänsi kolmen seuraavan erän loput nimiinsä 27 pistettä moukaroineen tehomies Sergej Drobnicin johdolla. Kotijoukkue oli jokaisessa erässä alkupuolella kuskin paikalla, mutta ratkaisuhetkillä ankkalauma oli turkulaisia tehokkaampi. Näin kaikki kolme tärkeää pistettä lähtivät Vantaalle erin 1-3 (25-14, 19-25, 23-25, 24-26) Ducks nousi voittonsa myötä TUTO Volleyn ohi sarjataulukossa.

TUTO Volley otti ensimmäisessä erässä ohjakset käsiinsä, kun joukkueen peli pyöri mainiosti lähes kaikilla osa-alueilla. Kotijoukkueen torjunta vaimensi oivasti Ducksin hyökkäyksiä pelattaviksi ja hakkuri Matias Tihumäki oli pysäyttämätön jyskyttäessään palloa lattiaan. Vantaalaiset turvautuivat suurimmaksi osaksi keskipeliin, jonka maestroina toimivat Lauri Lehtonen ja Henrik Porkka. Lopulliselle karkumatkalle TUTO Volley lähti Akseli Lankisen syöttövuorolla, jonka aikana kapteeni tiputteli useita ässäsyöttöjä. Lopulta kotijoukkue jyräsi ankkalauman yli isolla erolla.

Toisessa erässä peli tasoittui, TUTO Volley oli periodin alkupuoliskolla hienokseltaan hallitseva joukkue, kun Tihumäki jatkoi tehoiluaan ja Ducks sortui syöttövirheisiin. Tilanne kääntyi puolessavälissä, kun vierailijat repäisivät muutaman pisteen kaulan Ville Katteluksen kovalla syöttövuorolla ja hyökkäyspäässä tuhoja tekivät Drobnic ja Alek Rastamo. TUTO Volleyn takaa-ajo kuihtui kerta toisensa jälkeen omiin virheisiin ja tauolle poistuttiin erälukemissa 1-1.

TUTO Volley otti kolmanteen erään lentävän lähdön, kun Kuoksan ryhmä siirtyi Roope Keskisen pitkällä syöttövuorolla 5-0- johtoon. Isännät hallitsivat erää pitkään, hyökkäysvastuuta ottivat Tihumäen ohella myös kovassa lyönnissä olleet keskitorjujat Keskinen ja Tatu Vuorenmaa. Ducks kiri askel askeleelta kotijoukkueen eron kiinni. Arkkitehtinä hääri jälleen Drobnic keskipelin antaessa tukea taustalla. Vantaalaiset kahmaisivat itsensä erässä ensimmäistä kertaa johtoon tilanteessa 19-20. TUTO Volley nousi vielö kuitenkin johtoon ja erävoiton syrjään kiinni Lankisen syöttövuorolla, mutta Ducks käänsi viimeiset pitkät taistelupallot edukseen ja erävoitto karkasi TUTO Volleyn käsistä.

Neljättä erää käynnisteltiin tasaisissa merkeissä, etenkin Drobnic hehkui Kupittaan illassa tulikuumana. Kymmenen pisteen kohdalla TUTO Volley nyppäsi muutaman pisteen keulan kapteeni Lankisen väkevällä syötöllä, tarina oli kuitenkin tuttu Ducksin kuroessa eron umpeen nopeasti sitkeällä tekemisellä. 20 pisteen kohdalla TUTO Volley lähti jälleen pienelle karkumatkalle, kun tehokkaat Keskinen ja Vuorenmaa takoivat palloa armotta parkettiin. Ducks ei taipunut, vaan väänsi erävoiton jatkopalloilla illan ehdottoman hahmon Drobnicin loistaessa.

Ducksin Ville Kattelus

- Tietenkin hieno voitto, taistelimme erien loput hyvin ja saimme käännettyä ne meidän eduksi. Saatiin erien loppuihin hyviä syöttöputkia ja voitettua pitkiä palloralleja. Drobnic pelasi tosi hienon pelin ja kantoi isoa roolia, Kattelus sanaili.

TUTO Volleyn Roope Keskinen

- Hyökkäys kulki meillä keskitorjujilla, mutta olisi pitänyt saada koppeja enemmän. Erien synkät hetket kestivät liian pitkään, siihen kaatui oikeastaan koko peli.

Ducksin päävalmentaja Juho Rajala

- Tässä on saanut kaivella kaikki keinot käyttöön. Ei ollut helpoin matsi, yleispelaajaosastolla oli K. Katteluksella ja Määttäsellä vaivoja. Onneksi nuorempi Kattelus toi sitten energiaa kentälle ja syöttöputkilla tehtiin pisteitä. Kyyjärvi-voitto toi itseluottamusta, joka kantoi tähän päivään. Pelillisesti olimme edellä puolustuksen jälkeisissä hyökkäyksissä, tietysti Drobnic pelasi loistavan pelin.

TUTO Volleyn päävalmentaja Olli Kuoksa

- Vähän synkät on ajatukset, onnea Ducksille tärkeästä voitosta. Juho tiivisti pelin. Meiltä oli tehokasta keskipeliä, mutta nelospaikalla oli synkempää. Mielestäni peli ei ratkennut henkisellä puolella, vaan enemmän pelillisiin asioihin, kuten syöttöön tai torjuntaan. Kaikki pelit ovat tärkeitä, nyt pitää vaan parantaa

Savo Volley piirun verran parempi Rovaniemellä kauden ennätysyleisön edessä

Viideltä erältä ei säästytty Perungan Poikien isännöidessä Savo Volleytä Rovaniemellä. Kotijoukkue Perungan Pojat pelasivat jo 13. viisieräisen pelin, joka päättyi niistä kahdeksanteen tappioon joukkueelle. Joukkue on ahnaasti haastanut miltein jokaista liigan joukkuetta ja kahminut pisteitä vähän kerrallaan. Tänään vastassa ollut Savo Volley oli kova vastus, kun joukkue on alkanut löytää rytminsä loppukautta ajatellen.

Ottelu alkoi tasaisesti ja etenkin kotijoukkue hyökkäsi vahvasti kovan miltein 500-päisen yleisön kannustuksen saattelemana. Kotijoukkue oli koko erän hieman edellä erityisesti vastaanotossa (80%) ja liitelikin erävoittoon 25-21. Toinen erä oli myöskin tasaista, mutta Savo Volley oli hyökkäyksissä paljon tehokkaampi 79%:lla. Andrus Raadikin syöttövuorolla Savo Volley kuitenkin karkasi lopulta 25-21 erävoittoon.

“Pitkä ja raskas peli. PerPon vastaanotto oli todella hyvä ja sen takia pääsi hyökkäämään hyvin keskeltä. Meidän vastaanottomme ei ollut hyvää. Haimme tänään kolmea pistettä, mutta kahteen piti tyytyä”, kommentoi Savon Andrus Raadik pitkän pelin jälkeen.

Kolmannessa erässä Perpo sai hyökkäystehonsa takaisin Lasse Jäntin ruokkiessa hyvästä vastaanotosta passeja erityisesti yleispelaajille Alvi Shurdhille (25/+12) ja Ville Järnvallille (11/+3). Myös tammikuun Mestaruusliigan tähdistöön valittu Daniel Wetter (15/+13) sai vastuuta ja pelasi todella hyvän pelin myös tänäänkin. Erä meni kotijoukkueelle 25-21 ja ensimmäinen piste sarakkeeseen. Merkille pantavaa oli Fredric Gustavssonin kauden alhaisimmat tehot (13/-2), ja Savo Volley olikin ottanut tehtäväkseen ottaa 533 pistettä tällä kaudella takoneen tähtihakkurin kiinni. Toisaalta Fredric ei saanut tavallista passimäärää mitä normalisti.

“Emme ole saaneet suljettua tällä kaudella pelejä, kun paikkoja on ollut. Vastaanotto toimi tänään, mutta emme saaneet hyödynnettyä sitä hyökkäyksissä. Savo sai muutaman hyvän rotaation hyödynnettyä”, pohti Perpon yleispelaaja Ville Järnvall lehdistötilaisuudessa.

Neljänteen erään mentiin kihelmöivissä tunnelmissa, kun Perpolla oli mahdollisuus ottaa kolmen pisteen voitto. Savo Volley ei kuitenkaan luopunut ottelusta helposta, vaikka Perpo oli erän puolivälin jälkeen johdossakin. Savo kuitenkin oli vahva erän loppuvaiheilla eikä Perpo saanut tehoja aikaiseksi kääntääkseen erän heille 25-21.

“Oli tiukka vääntö tänään. Välillä näytti, että PerPo vie pelin. Varsinkin PerPon keskihyökkääjät ovat vahvoja. Keskityimme kuitenkin omaan peliin ja saimme käännettyä pelin. Torjuntapelissä olimme edellä tänään. Mitään emme saaneet ilmaiseksi. PerPon vastaanotto oli parempaa kuin meillä. Voitto kelpaa ja on tärkeä meille. Luotin kentällä olevaan kuusikkoon ja se osoittautui oikeaksi ratkaisuksi”, tunnelmoi Savo Volleyn valmentaja Timo Tolvanen.

Taas kerran mentiinkin viidenteen erään jo kolmanne kerran peräkkäin kotijoukkueen puolelta. Viidennessä erässä aloitettiin tasaisesti, kunnes Savo Volley veti juuri kriittisessä vaiheessa ottelun 11-8 tilanteeseen. Perpon yleispelaajat saivat hyökkäyspisteellä ja torjunnalla tilanteen tasaisemmaksi, kunnes joukkue sortui pariin hyökkäysvirheeseen. Hyvin syöttöruudussa esiintynyt Ari-Matti Puhakka asteli esiin syöttövaihdosta ja painoi vielä ässän herättääkseen kotijoukkueen toivon. Lopulta kokenut Andrus Raadikin (19/+10) hyökkäyspisteellä ja tärkeään paikkaan viidennessä erässä kaksi torjuntaa tehnyt keskitorjuja Jakub Kovac (10/+8) naulasi erän torjunnallaan 15-12 ja koko ottelun Savo Volleylle 3-2.

“Taisi olla kolmas peräkkäinen viisieräinen meille. Meidän pitäisi osata kääntää nämä voitoksi. Saatu piste on hyvä suoritus Savoa vastaan. Harmittaa kuitenkin, että emme itse pysty tekemään eroa vastustajaan tärkeillä hetkillä. Ensimmäisessä ja toisessa erässä tuli vähän liikaa passia Fredric Gustavssonille. Pitkällä erätauolla vaihdoimme hieman taktiikkaa ja halusimme lisää passia Wetterille ja Shurdille. Viidennessä erässä usko ei riittänyt. Vaikeat kokemukset viisieräisistä otteluista painoi liikaa harteilla. Tiedämme, mitä meidän pitää pelissämme parantaa”, ruoti Perpon valmentaja Guntis Atars.

PerPo - Savo Volley 2-3

25–22, 19–25, 25–21, 21–25, 12–15
Koti:Shurdhi 24/+12, Wetter 15/+13, Gustavsson 14/-2
Vieras:Michelau 23/+12, Raadik 19/+10, Lindqvist 17/+5