Ducksille revassi Tiikereistä - Savo palasi heti voittokantaan

28.11.2020

Vantaa Ducks haki sarjapisteet Kokkolasta ja Savo Volley puolestaan palasi yhden tappion jälkeen voittokantaan jättäen sarjakolmosen Akaa Volleyn erävoitoitta Iisalmessa.

Ducks otti revanssin Tiikereistä

Vantaa Ducks tuli ja otti revanssin kauden alun tappiosta. Tiikerit vei ensimmäisen erän, mutta muut erät Ducks taisteli itselleen: 1-3 (25-17, 22-25, 26-28. 21-25)

Ensimmäisen erän alku oli täystyrmäys Tiikereiltä. Tiikerit johtivat jo 4:llä pisteellä. Tommy Carmodyn syöttövuorolla Ducks tasoitti ja meni jo pisteen johtoonkin. Jatkossa mentiin jonkin aikaa tasatahtia, kunnes Tiikerit repi uudelleen eroa Antti Leppälän syöttövuorolla. Joukossa yksi ässäkin. Ducks yritti vaihtoruletilla katkaista Tiikereiden menoa, vaan ero repesi selkeäksi ja erä Tiikereille.

Toisessa erässä Ducksin torjunnat ja Carmodyn hyökkäykset tekivät tuhojaan. Ducks sai etumatkan, jonka se piti erän loppuun saakka, vaikka Antti Leppälä yrittikin iskuineen kiriä kiinni, Marko Määttäsen torjunnan ohittavat iskut kuittasivat ne.

Tiikerit otti kolmannessa johdon, mutta Tommy Carmodyn ja Joonas Jokelan hyökkäykset toivat Ducksin rinnalle ja lopussa jatkopalloilla ohi.

Neljäs erä pysyi tasaisena erän puoliväliin saakka. Tiikereiden viisi syöttövirhettä ja Ducksin mainio puolustuspeli toivat erän ja ottelun Ducksille.

Juho Rajala, Vantaa Ducks:

- Se nyt oli selvä, ettei ensimmäiseen erään oltu valmiita. Sen jälkeen onneksi löydettiin oma peli ja päästiin henkisesti peliin kiinni.
Torjunta-puolustus toimi hyvin.

Mikko Keskisipilä, Tiikerit:

- Kaveri paransi kovasti ensimmäisen erän jälkeen. Hyvin puolustivat ja Jokela oli kovana. Aika pienten marginaalien peli. Vastaanotto oli ok ja hyökkäyksetkin. Tappiosta huolimatta hyvää lentopalloa.

Tiikerit - Ducks 1-3 (25-17, 22-25, 26-28, 21-25)
Tiikerit: Hänninen 18/+6, Leppälä 17/+14, Keskinen 17/+9
Ducks: Jokela 25/+18, Määttänen 12/+8, K Kattelus 12/+2
Ässät 5-5, syöttövirheet 13-6, torjunnat 7-8, hyökkäys% 49-49, vastaanotto% 57-45

Savo Volley palasi voittokantaan

Savo Volleyn tappioputki ei ehtinyt kasvaa yhtä ottelua pidemmäksi, kun Akaa Volley joutui Iisalmen liikuntahallilla toteamaan kotijoukkueen paremmaksi lukemin 3-0 (25-18, 25-20, 26-24). Ottelun voittajasta ei ollut missään vaiheessa epäselvyyttä, vaikka Akaa nousikin kolmannessa erässä 22-17 –tappioasemasta tasapisteisiin. Toinen ottelupallo riitti kotijoukkueelle ottelun ratkaisemiseen, kun vieraat eivät päässeet kertaakaan yrittämään erän katkaisua.

- Onnistuimme käsittelemään edellisen tappion hyvin ja nopeasti. Tiesimme, että meille oli täällä edessä kova haaste, mutta tiesimme, mitä se vaati, summasi Savo Volleyn päävalmentaja Timo Tolvanen.

- Oma hyökkäyksemme oli tänään hyvässä, rohkeassa vedossa.

Tolvanen peluutti jälleen lähes koko ottelun samaa kokoonpanoa. Edellisestä pelistä ero oli yleispelaajien tontilla, kun Mikko Räsänen pelasi Malachi Murchin tontilla koko ottelun.

Räsänen kiitti vastuusta ja teki komeat pisteet 13/+7. Hihapuolella hän teki myös mainion iltapuhteen, kun vastaanotot nousivat lähes 50 prosentin tarkkuudella.

- Räsänen toi meille kaivattua vaihtelua hyökkäykseen, totesi Tolvanen.

- Hän on hieman eri tyyppinen hyökkääjä kuin Murch.

- On kuitenkin huomattava, että (Lelu) Ojansivu oli tänään myös vahvassa vedossa.

Ojansivu pommitti tehot 16/+13.

Vastustajan valmentaja Oliver Lüütsepp harmitteli, ettei hänen joukkueensa pystynyt kääntämään eriä itselleen.

- Olimme koko ajan perässä, emmekä pystyneet käyttämään tilaisuuksiamme, totesi Lüütsepp.

Vastustajan hakkuri Urpo Sivula väläytti ajoittain, mutta hänkin joutui pehmenemään Savo Volleyn puolustuksen edessä. Yleispelaaja Joni Mikkonen ja keskipelaaja Panu Pitkänen olivat myös vieraiden parhaimmistoa.

Savo Volley - Akaa-Volley 3-0 (25-18, 25-20, 26-24)
Savo: Ojansivu 16/+13,Räsänen 13/+7,Siirilä 8/+5
Akaa: Sivula 14/+8,Mikkonen 13/+4,Pitkänen 10/+7