Seuraa meitä somessa:

Eetu Kulmala hakee Ducksista liberon oppeja

25.05.2023

Vantaa Ducks saa ensi kaudelle uuden liberon. 22-vuotias ja 185 senttiä pitkä Eetu Kulmala vaihtaa Varsinais-Suomen maisemat pääkaupunkiseutuun ja Vantaaseen.

-“Raisio on nähty, nyt kaipaan muutosta, Kulmala perustelee leikkisästi.

Eetu Kulmala vaihtaa Ducksissa peliroolia yleispelaajasta liberoksi. Hän kokee, että valmentajana Juho Rajala on oiva mies auttamaan siinä roolin vaihdossa. Kulmala odottaa saavansa paljon sellaisia neuvoja ja sellaista ohjausta, mitä ei olisi muualta saanut.

“Olen vuoden päivät miettinyt tätä peliroolin vaihtamista ja se tuntuu minusta oikealta. Tässä on suurempi vapaus kuin yleispelaajana, hän pohtii.

Juho Rajala on usein painottanut liberon roolin pelin ohjaajana takakentällä. Eetu Kulmala kertoo katsoneensa muita liberoita vierestä ja hänestä tuntuu, että tämä häneltä kyllä onnistuu. Pelaahan myös velipoika Aatu liberona, tulevana kautena TUTO Volleyn paidassa.

“Paljon opittavaa kuitenkin vielä on. Jokaisen täytyy tietysti kehittää oma tyylinsä, Eetu Kulmala toteaa.

Ankkojen huono menestys viime kaudella ei pelota Eetu Kulmalaa. Hän uskoo, että heikompi kausi on vain kasvattanut joukkueen nälkää tulevaan kauteen. Uusi kausi tuo aina uudet mahdollisuudet ja mikäli se on Kulmalasta kiinni niin ankat ovat mukana tappelemassa liigan kärkisijoista.

Omalta osaltaan hän toivoo tulevalla kaudella kehittävänsä vastaanottoa ja puolustuspeliä. Ne ovat hänestä ne taidot, joihin libero tukeutuu. Omassa pelissä ero hyvän ja huonon päivän välillä ei saisi olla kovin suuri.

“Joukkueen muiden jäsenten pitää voida luottaa minun tekemiseen. Haluan olla tukipilari kentällä, Kulmala sanoo.

Ankkojen muita pelaajia Kulmala tuntee lähinnä pelikentiltä sekä liigassa että juniorivuosilta. Nimet ja kasvot ovat tuttuja, mutta henkilökohtaisesti hän ei heitä vielä tunne. Se asia korjaantuu, kun hän heinä-elokuun vaihteessa saapuu Vantaalle aloittamaan treenit syksyn pelejä varten. Kesän Eetu Kulmala harjoittelee vielä TUTOn ja Raision Loimun kanssa.

Asunto Helsingin puolella Eetu Kulmalalla jo on, sen sijaan työpaikka on vielä haussa. Tuleva libero yhdistää mielellään pelaamisen ja työnteon, mutta ei ole vielä kovin aktiivisesti hakenut töitä pääkaupunkiseudulta. Tulevaisuuden haaveena on fysioterapeutin opinnot.

Kuvat: Taisto Laiho

Vantaa Ducks
Tiedotus/Katarina Koivisto

  Takaisin