Seuraa meitä somessa:

Erotuomarijaosto käsitteli Mestaruusliigaottelun (15.1.) ottelusta poistoa

25.01.2023

Lentopalloliiton erotuomarijaoksen hallinnollinen ryhmä on käsittelyt miesten Mestaruusliigan ottelussa TUTO Volley – Vantaa Ducks 15.1.2023 tapahtunutta pelajan ottelusta poistoa.

Tilannetta ja tapahtumaa on käsitelty erotuomarijaoston mukaan kouluttavassa hengessä ottelun tuomariston kanssa.

Huippulentopallon erotuomarivastaava Jarmo Salonen:

- Kauden aikana, koko ajan, tuomariston toimintaa tarkkaillaan tuomarivalmentajien toimesta paikan päällä itse otteluissa, sekä lisäksi Ruudun lähettämiä tv-otteluita seuraamalla.”

- Tarpeen vaatiessa tapahtumista keskustellaan tuomarien kanssa välittömästi ottelun jälkeen tai mahdollisimman pian asian tultua tietoomme. Pyrimme aina luomaan tapahtuneesta myös videon, jolloin asian purku on helpompaa. Julkaisemme myös case-esimerkkejä mm. läpinäkyväisyyden vuoksi, lentopallotuomarit.fi sivustolla, selventääksemme sääntötulkintoja ja tuomaritoimintaa.”

- Kaikki otteluista saadut raportit ja videot kootaan ja niitä käsitellään koulutusmielessä yhteisesti liiga- ja pääsarjatuomareiden koulutustilaisuudessa. Tämän jälkeen koulutus jalkautuu liiton tuomarialuekouluttajien kautta myös muille tuomari tasoille.”

Mestaruusliigan johtaja Riia Martinoja:

- Näen erittäin hyvänä asiana, että lajin sisällä me tarkastelemme eri ryhmissä omaa toimintaa sekä sen vaikutuksia. On tärkeää, että säännöistä ja määräyksistä huolimatta voimme tehdä tulkintoja, jotka eivät tapa tunnetta pelissämme. Monimuotoinen ja -puolinen ajattelu on voimamme yhdessä tekemisessä lajimme parhaaksi.

Aiemmat uutiset aiheesta:
Tiedote sääntäryhmän päätöksestä 18.1.

  Takaisin