Seuraa meitä somessa:

Esko ja Kangaskokko jatkavat mestari-VaLePassa

22.04.2023

VaLePan pelin kulmakivet päävalmentaja Janne Kangaskokko ja passari, kapteeni Mikko Esko jatkavat pukkipaidassa. Tälle perustalle rakennetaan joukkuetta kaudelle 2023-2024.

Lauantaina vietettiin Levorannan Autoliikkeen pihassa kauniissa kevätsäässä VaLePan mestaruusjuhlia. Urheilu- ja tapahtumajohtajalla Hanna Arve-Talvitiellä oli ilo kertoa uutisia ensi kauden joukkueen sopimustilanteesta. Seuran puheenjohtaja Kimmo Karppanen puolestaan kertoi juhlayleisön riemuksi, että VaLePa ilmoittautuu myös ensi kauden Mestarien liigaan, tavoitteena lohkovaihe.

Janne Kangaskokko on Mestaruusliigan tämän hetken menestynein valmentaja. Hänellä on päävalmentajana 3 kultaa ja 3 Suomen Cupin voittoa. Kakkosvalmentajana hän on voittanut 3 kultaa ja pelaajanakin 2 kultamitalia. Kaikkiaan Kangaskokko on ollut VaLePassa päävalmentajana 4 kautta ja sitä ennen kakkosvalmentajana 4 kautta. Mikä saa miehen jatkamaan uraa Sastamalassa?

- On ollut hienoa toimia Suomen parhaassa lentopallo-organisaatiossa. Täällä on valmentajalla erinomaiset olosuhteet toimia ja tunnen, että minulla on täällä parhaat mahdollisuudet kehittyä urallani edelleen.

Kangaskokko on päävalmentajana pyrkinyt kehittämään itseään. Viime kesänä hän oli maajoukkueen valmennusryhmässä ja sitä ennen hän vieraili viikon seuraamassa italialaisen huippuseura Trenton harjoituksia. Kangaskokko tekee erittäin paljon työtä joukkueen ja menestyksen eteen. Hän ottaa selvää uusien pelaajien taustoista ja ominaisuuksista, kehittää pelaajia yksilöllisesti. Peleihin valmistautumisessa Kangaskokko analysoi vastustajasta kaiken mahdollisen tiedon ja siirtää sen pelaajille ja pelitaktiikkaan.

Mikko Esko on puolestaan Mestaruusliigan aktiiveista menestynein pelaaja. Huolellisen harkinnan jälkeen Esko teki päätöksen, että pelaajaura jatkuu ainakin vielä ensi kauden. Mikäpä on jatkaessa, sillä hän on erilaisen fysiikkaharjoittelun myötä kokenut olevansa paremmassa kunnossa kuin aikoihin. Pelaamisen ohella myös valmennusasiat ovat kiinnostaneet entistä enemmän. Uutena motivaatiotekijänä tulevaan kauteen on syksyllä alkava valmentajan ammattitutkintoa (VAT).

- Valmentajatutkintoon osallistuminen tuo uutta näkökulmaa pelaamiseen ja valmentautumiseen. Samalla saa vaihtaa ajatuksia muiden lajien huippujen kanssa.

Ensi kaudella Kangaskokko ja Esko vaihtavat entistä enemmän ajatuksia valmennus- ja peliasioista.

- Uskomme, että yhteistyö kehittää meitä molempia. Pystymme varmasti antamaan toisillemme uusia näkökulmia asioihin. Kehitymme itse, mutta ennen kaikkea tämä yhteistyö auttaa koko joukkuetta, innostuvat Kangaskokko ja Esko tulevasta yhteistyöstä.

  Takaisin