Seuraa meitä somessa:

Esko johti VaLePan näytöstä toisessa finaalissa

12.04.2018

VaLePa otti Loimaalla selkeän vierasvoiton miesten Mestaruusliigan toisessa finaalissa Hurrikaani-Loimaasta 0-3 (21-25, 17-25, 18-25).

Hurrikaani pelasi ihan hyvällä tasolla. VaLePa vain pelasi loistavalla taisteluilmeellä joukkueena. Jokainen pelaaja innostui vuorollaan huippusuorituksiin. Pelaajista näkyi, että he todella nauttivat toistensa onnistumisista. Parhaiten joukkueen taisteluilme näkyi puolustuksen jälkeisissä hyökkäyksissä. Ne menivät pukkipaidoille 37 – 19.

Vaikka kyse on nimenomaan joukkueen voitosta, on syytä nostaa muutaman pelaajien suorituksia. Mikko Esko (11/+9) passaa ja torjuu. Hyökkäysvastuu jakautui tasaisesti laitahyökkääjien kesken ja välillä keskimiehet pääsivät tuikkimaan keskeltä. Mikko otti peräti 8 torjuntaa! ja lannisti Hurrikaanin hyökkääjät.

Olli Kunnari (14/+9) on mahtavassa finaalivireessä. Erinomaisen varma vastaanotto kovistakin syötöistä ja hyökkäys tarpeen mukaan voimalla tai järjellä. Urpo Sivula (14/+8) oli kentän ykköshakkuri, vaikka Ropponen pelasi myös hyvin. Varmojen hyökkäysten lisäksi myös uhrautuvia puolustuksia. Puolustuspelaamisen keisari oli kuitenkin Florian Ringseis, uskomattomia pelastuksia, pallo peliin ja rinkiin iloitsemaan voitetusta pisteestä. Erik Sundberg kesti hienosti vastaanottopommituksen ja hyökkäsi jälleen omista korkeuksista.

Antti Ropposen hyökkäsi Hurrikaanista tehokkaimmin ja onnistui myös aloitussyötöissä. Max Staples onnistui hyvin hyökkäyksissä ja oli joukkueen tarkin vastaanottaja. Hurrikaani onnistui ajoittain Matti Oivasen johdolla kovilla aloitussyötöillä sekoittamaan pukkilauman peliä.

Ottelusarja jatkuu sunnuntaina Sastamalassa Vexve Areenalla klo 17.15.

Lauri Rantanen, Hurrikaani:

- Valepa oli tänään todella kova. Ei voitu kaverille mitään. Sen verran positiivista, että hyvän noston jälkeinen hyökkääminen oli parempaa kuin ensimmäisessä ottelussa. Taidan huomenna ottaa päiväkännin.

Sami Kurttila, VaLePa:

- Tyytyväisyys tappaa kehityksen, pelattiin tänään erittäin hyvin. Torjunta- puolustuspelaaminen onnistui meiltä erinomaisesti. Meidän pelaamisessa saattaa näkyä se, että saimme Mestarien liigassa kovaa oppia lentopallon pelaamisesta ja vastustajat laittoivat siellä meidät pelaamaan parhaalla mahdollisella tavalla. Huomenna levätään ja lauantaina harjoitellaan.

Ottelukuvat Juuso Riponiemi

Ottelutilasto

  Takaisin