Seuraa meitä somessa:

Etelä liberoksi Naaskon rinnalle LP-Vampulassa

30.04.2024

LP-Vampulan liberon paidan pukevat päälleen tulevalla kaudella Maria Naasko ja yleispelaajana aiemmin ollut Elli-Saara Etelä. Maria Naaskolla on kokemusta LP-Vampulasta jo kahdelta kaudelta. Elli-Saara Etelä oli viime kaudella ensi kertaa LP-Vampulassa.

– Näimme järkeväksi, että Maria Naaskon kaksi edellistä kautta liberotöissä Vampulan paidassa saa jatkoa myös tulevalla kaudella. Marian peli kehittyi viime kauden edetessä ja hänellä on vielä intoa ja potentiaalia nousta aiempiakin kausia isompaan rooliin. Hän saa kovan kirittäjän liberona jo aiemmin juniorisarjoissa pelanneesta, meillä viime kauden yleispelaajana olleesta Elli-Saara Etelästä. Elli-Saara on halunnut kehittyä nimenomaan vastaanotto- ja puolustuspelaamisessa jo ennen meille tulemistaan. Vastaamme tuohon toiveeseen, sillä näemme hänessä ison mahdollisuuden ja aloitamme hänen kanssaan kehitystyöt kahden kauden mittaisella sopimuksella, sanoo LP-Vampulan toiminnanjohtaja Timo Talvitie.

Maria Naaskon mielestä sopimuspaperi oli helppo allekirjoittaa kahdestakin eri syystä.

–Takana on minulla paras kausi lentopallossa. Stefan Paunovicin valmennuksessa on hyvä olla. Tekeminen on rentoa, mutta samalla pelaajilta myös vaaditaan sopivasti. Stefan sallii myös virheet, sanoo Maria Naasko.

LP-Vampula on pelannut kahden liberon taktiikalla viime kaudella. Toinen oli puolustava, toinen vastaanottava libero.

–Aika näyttää jatkuuko sama systeemi tulevallakin kaudella. Jos valmentaja näkee, että se systeemi toimii, sillä mennään. Jokainen pelaaja haluaa kuitenkin itselleen mahdollisimman paljon peliaikaa, sanoo porilaistunut Maria Naasko.

Kesän hän on töissä Porissa olevissa pariskunnan kaupoissa ja palaa elokuussa jälleen Huittisiin.

Elli-Saara Etelä on liberon sopimuksestaan enemmän kuin tyytyväinen.

–Tämä tuntuu aika mahtavalta. Koen, että olen vahvimmillani nimenomaan takakentällä ja siksi liberon tontti on mieluinen. Pystyn siinä kehittämään parhaiten itseäni. Olen pelannut liberona juniorijoukkueissa ja juuri olin A-tyttöjen SM-turnauksessa, jossa minut valittiin all stars-liberoksi, kertoo Elli-Saara Etelä.

–Nyt pääsen treenaamaan kunnolla. Tästä vaihdoksesta sovittiiin niin Hanna Arve-Talvitien kuin Timo Talvitienkin kanssa, ja tartuin tilaisuuteen heti, kun sitä minulle tarjottiin.

Elli-Saara Etelä opiskelee Lauttakylän lukiossa. Tavoitteena hänellä on painaa itsenäisyyspäivän alla valkolakki päähänsä.

–Olen viihtynyt Huittisissa erittäin hyvin. Täällä on tarjolla paljon treeniä, hyvä porukka ja ympäristö, jossa on mahdollisuus kehittyä. Kesällä pelaan mahdollisesti biitsiä siskoni Aino-Kaisan kanssa, sanoo Elli-Saara Etelä.

  Takaisin