Etta haki pisteet Savosta, Hurrikaani Vantaalta - Tiikerit otti kotivoiton

14.10.2018

Miesten Mestaruusliigan viikon päätteeksi Etta nappasi täyden pistepotin Savo Volleylta ja Hurrikaani Vantaa Ducksilta. Kokkolan Tiikerit hoiteli omassa kotipelissään Akaa Volleyn 3-2.

Ducks ei kestänyt Hurrikaanin kyydissä

Lentopalloilun Mestaruusliigassa saatiin intiaanikesäisen sunnuntain lisäksi nauttia lentopallosta, kun Vantaa Ducks kohtasi Hurrikaanin Vantaan Korson Lumo-hallissa sunnuntaina 14.10. pelatussa ottelussa. Ensimmäinen erä oli tasainen, mutta sitten Hurrikaani vei ottelua. Hurrikaani jatkoi kauden alun hyviä esityksiään ja ottelu selkein numeroin 0 – 3 loimaalaisille. Otteluisäntänä oli viihdyttävässä pelissä Kattotutka, joka on vesikaton luotettava kumppani. Yleisöä oli Vantaa Ducksin kauden kotiavaukseen saapunut 452 katsojaa.

Ensimmäinen erä alkoi kauden ensimmäisellä kotiässällä Akseli Lankisen kädestä. Ankat lähtivät peliin kuusikolla Lankinen, Nurminen, Vallin, Kankaanpää, Jack ja Maciel sekä liberona Hyvärinen. Maciel aloitti vahvasti ja pian oli tilanne 5 – 2. Päävalmentaja Heino otti tässä vaiheessa ensimmäisen aikalisänsä. Se auttoi ja tilanne oli Oivasen toisella ässällä 5 – 6. Hurrikaani aloitti vahvalla syötöllä ja Tuominen otti ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 7 – 10. Hurrikaani johti jo 8 – 13. Hurrikaanin torjuttua ankkojen keskihyökkäyksen otti Tuominen erän toisen aikalisänsä numeroissa 10 – 16. Joona Väänänen tuli syöttämään Nurmisen tilalle ja tilanne jo 13 – 16. Lankisen ässän osuttua onnekkaasti Ropposen pakaraan, otti Heino toisen aikalisänsä numeroissa 20 – 22. Leo Jackin syötöllä tullaan jo tasoihin 23 – 23. Jack syötti jo eräpallon, mutta Oivasen paterilla Hurrikaani tuli tasoihin 24 – 24. Erän loppu oli kovaa vääntöä, mutta kahdella kovalla torjunnalla erä Hurrikaanille pistein 27 – 29.

Toinen erä alkoi tasaisissa merkeissä. Ankkojen keskihyökkäyksen mentyä leveäksi otti Tuominen erän ensimmäisen aikalisän tilanteessa 6 – 9. Lankisen torjunnalla tultiin jo iholle 8 – 9. Leo sai pelijuonesta kiinni ja pallo alkoi kuolemaan. Tilanne jo tasoissa 10 – 10. Ankkojen syötön jäätyä verkkoon otti Tuominen erän toisen aikalisänsä numeroissa 12 – 15. Erän keskivaiheita sävyttivät ankkojen virheet. Tuominen otti tuplavaihdon ja sisälle Väänänen ja Külaots. Pois Lankinen ja Maciel. Jack vaihtui Kyrölään. Mikään ei auttanut ja tuplavaihtokin otettiin takaisin. Hurrikaani pelasi erän lopun päävalmentaja Heinon markkinoimaa hyvää lentopalloa. Se toimi. Erä Loimaan ylpeydelle numeroin 18 – 25.

Kolmas erä alkoi Hurrikaanin hyvällä lentopallolla. Tuominen kutsui ankkaparven aikalisälle tilanteessa 3 – 7. Kyrölän syöttövuorolla ankat saivat pienen kirin ja sitten Hurrikaani meni taas menojaan. Lankinen vaihtui Väänäseen ja Tuominen otti toisen aikalisänsä tilanteessa 7 – 13. Ankkojen syöttö romahti kolmannessa erässä, mutta Väänänen herätti Lumon yleisön torjuttuaan Kutinlahden vastapallolyönnin. Hurrikaani piti kuitenkin eron koko ajan neljässä tai viidessä pisteessä. Ropponen antoi pallolle kyytiä ja ero kasvoi jo kuuteen pisteeseen. Hurrikaani meni kovalla asenteella menojaan. Erä lopulta selkein lukemin 15 – 25 Hurrikaanille ja samalla koko erä lukemin 0 – 3.

Otteluisäntä Kattotutka palkitsi kotijoukkueen parhaana pelaajana Thiago Macielin ja vierailija Hurrikaanista Matti Oivasen.

Hakkuri Thiago Maciel, Vantaa Ducks
- Me lopetimme pelaamisen ensimmäisen erän jälkeen. Niin ei voiteta otteluja. Meidän täytyy saada lisää kokemusta voittaa pitkiä palloja. Omaa peliäni tänään vaivasi pieni nilkkavamma, mutta jatkossa pallo kuolee vielä paremmin.

Päävalmentaja Ismo Tuominen, Vantaa Ducks

- Yritettiin tosiaankin ensimmäisen erän jälkeen jotain sellaista, jota emme osaa. Liikaa tehtiin virheitä ja keskipeli kuoli täysin. Leijaa syötettiin takamainoksiin, vaikka harjoituksissa syöttö on viikolla kulkenut hyvin. Koko ajan tehdään töitä, että saadaan peli lopullisesti loksahtamaan paikoilleen.

Keskipelaaja Matti Oivanen, Hurrikaani

- Tehtiin aika paljon syöttövirheitä meidän normaalitasoon nähden. Niillä annettiin tänään tasoitusta. Muuten pelattiin päävalmentajan sisään ajamaa peliä ja hyvin toimi.

Päävalmentaja Jussi Heino, Hurrikaani

- Ankat tosiaan tulivat hävityn ensimmäisen erän jälkeen peliin liialla yrittämisellä ja peli siirtyi meille. Tapio Toiviainen tuli tänään Eemelin tilalle ja paljon muita vaihtoja en tehnyt.

Etta vei pisteet mukanaan Pielavedeltä

Savo Volley koki Mestaruusliigan ensimmäisen tappionsa Pielavedellä pelatussa kotiottelussa Oulun Ettaa vastaan lukemin 1-3 (25-20, 18-25, 17-25, 17-25). Samalla joukkue kärsi myös ensimmäisen erätappionsa Mestaruusliigassa.

Ottelun ratkaisu löytyi hyökkäystehoista, mitkä kotijoukkueella olivat vain 37 prosenttia. Vastustaja Etta otti myös pisteen arvoisia torjuntoja enemmän, ne kirjattiin vieraille lukemin 14-8.

- Yksi erä pelattiin kärsivällisesti, mutta sen jälkeen alkoi varsinkin hyökkäys tökkiä, arvioi Savo Volleyn päävalmentaja Jukka Tuovinen.

- Meillä oli lukuisia niin sanottuja free ball –tilanteita, jotka tuhrimme, sanoi Tuovinen ja tarkoitti yhtä torjujaa vastaan tehtyjä hyökkäyksiä ja helppojen pallojen toimittamista vastustajan puolelle.

- Joukkue tarvitsee nyt kentälle ratkaisijaa, joka ottaa vastuuta vähän muidenkin edestä.

Vastustajan päävalmentaja Olli Kuoksa antoi ensin tunnustusta kotijoukkueen uudelle ilmeelle.

- On hienoa, että joku joukkue Suomessa yrittää tehdä asioita hieman eri tavalla, tunnusti Kuoksa.

- Olen itse ollut tällä kaudella tilanteessa, että hyökkäys ei kulje, enkä ole lainkaan kateellinen Jukalle, joka on nyt samassa tilanteessa.

- Silti aion nauttia tästä voitosta, vaikka vastustajalla ei peli kulkenutkaan.

Savon lentopalloihmisille tuttu vastustajan kapteeni Markus Väisänen kertoi, että joukkue on pitkään parsinut hyökkäystään kasaan, ja on siinä nyt onnistunut.

- Torjunta ja puolustus on tällä joukkueella ollut aina sillä tasolla, että pärjäämme mille joukkueelle tahansa, uskoi Väisänen.

Kotijoukkueen kapteeni Antti Siltala uskoi, että kun joukkueen ailahteleva peli saadaan kuosiinsa, syntyy tulostakin.

- Jos joku sanoo, että se ja se pelaaja puuttuu, ei sillä ole merkitystä. Meillä on sellainen pelaajaryhmäå, että tulosta pitää tulla.

- Jostain sakkaa nyt kovasti, ja ryhtiliikettä tarvitaan.

Savo Volleyn avauskokoonpanossa olivat Petteri Penttinen passarina, Miro Määttänen ja Andrus Raadik yleispelaajina, Jukka Lehtonen ja Aleksi Kaatrasalo keskipelaajina, Eetu Häyrinen hakkurina ja Taichi Kawaguchi liberona. Fedor Ivanov kävi passaamassa muutamissa palloissa. Timo Leikas kävi kentällä sekä yleispelaajan roolissa, kun hän korvasi hetkeksi Miro Määttäsen, sekä muutaman pallon ajaksi Eetu Häyrisen tuuraajana hakkurin paikalla.

Tiikereille revanssi Akaa-Volleysta – Kokkolassa täydet viisi erää

Tiikerit ja Akaa-Volley tarjosivat koko rahan edestä, aivan kuten muutama viikko sitten. Silloin Akaa vei viisieräisen, nyt oli Tiikereiden vuoro. Kotijoukkue voitti 3-2 ja erät 25-20, 21-25, 28-26, 20-25 ja 18-16.

Eräpisteet tasan 112-112, mikä sekin kertoo ottelun tasaisuudesta.

Tiikerit oli avauserässä niskanpäällä ja vei sen ansaitusti. Toista mentiin tasatahtiin tilanteeseen 18-18. Sitten repäisi Akaa, siirtyen johtoon 21-19. Tiikerit nousi vielä tasoihin, mutta sitten vierasjoukkue meni menojaan.

Kolmannen erän alku oli täysin vieraiden. Akaa repi eroa peräti 9-0 (!). Tiikerit teki komean nousun, meni ohi tilanteeseen 24-22.

Akaa ei periksi antanut, selvitti kaksi eräpalloa ja pääsi itse kahdesti yrittämään erän katkaisua. Kotijoukkueen kolmas eräpallo toi ratkaisun. Sen iski vaihdosta tullut Jere Mäkinen ja pallo torjunnan kautta leveäksi.

Akaa aloitti vahvasti myös neljännen erän, johtaen 4-1, 6-2 ja 12-4. Tiikerit heräsi jälleen, nousten lähelle, 19-20 ja 20-21, mutta Akaa oli erän lopussa vahva.

Viides erä oli todellinen trilleri. Tasatahtiin edettiin. Vierailla oli peräti kolme ottelupalloa, 14-13, 15-14 ja 16-15. Tiikerit selvitti ne kaikki. Kotijoukkueen ensimmäinen ottelupallo toi ratkaisun. Jälleen Mäkinen löi pallon torjunnan kautta leveäksi.

Hollihaassa oli hieno tunnelma. Tiikerifanit pitivät tapansa mukaan paljon ääntä. Myös vierasjoukkueen kannattajat elivät ottelussa mukana.

Oliver Luutsepp, Akaa-Volley:

-Outo peli. Ylivoimaisesti suurin vuoristorata-ottelu jossa olen mukana ollut. Meillä on ollut hieman sairasteluja. Se ei ole selitys, vaan yksi osasyy. Etta-peli oli kova ja oltiin vähän väsyneitä. Henkisesti ei oltu valmiita. Mahdollisuudet oli voittoon asti, mutta tämän vuoristoradan jälkeen pistekin tyydyttää.

Mikko Keskisipilä, Tiikerit:

- Allekirjoitan äskeisen. Olihan tämä kovaa vuoristorataa, puolin ja toisin. Meidän heikommat hetket eivät olleet vaan meidän huonoutta vaan myös vastustajan hyvyyttä. Hieno juttu, että taas vaihdosta löytyi apuja.

Tiikerit vaihtoi kolmoserässä Jere Mäkisen ja passari Kalle Määtän kentälle. Molemmat onnistuivat hienosti.

Kotijoukkueesta Jiri Hänninen pelasi loisto-ottelun, kuten myös libero Niklas Breilin.