Etta ja Akaa-Volley pommittivat voitot

19.02.2021

Miesten Mestaruusliigan perjantai toi täydet pistepotit Ettalle Raisiossa ja Akaa-Volleylle kotonaan Lakkapaa.com:sta.

Kyllönen tahditti ja Muukkonen pommitti nuoren Loimun nurin

Raision Loimun viimeinen kotiottelu lentopallon Mestaruusliigassa kaudella 2020-2021 ei kartuttanut toisen koronakauden sarjajumboksi jäävän joukkueen pistepussia, vaan Etta vei kaikki sarjapisteet mukanaan Ouluun lukemin 0-3 (16-25, 22-25, 21-25).

Loimu marssitti Ettaa vastaan avaukseen edellisenä iltana viimeisen erän pelanneen oman juoniorikoulun seitsikon. Loimun nuoret eivät saaneet koneitaan käyntiin ottelun alussa, vaan Ettan nuorisokaartista hakkuri Aleksi Muukkonen nautti Mikael Kyllösen tarjoilusta ja määräsi tahdin kentällä. Isännät saivat erän lopussa aikaiseksi pienen kirin, mutta se ei enää vaikuttanut erän lopputulokseen.

Toisen erän alkupuolisko oli Loimun heiniä, mutta erän puolivälillä ote siirtyi vieraille. Loimu nousi kuitenkin vielä tasoihin lukemiin 20-20 Eetu Mäen torjuntapisteellä, mutta kaksi isäntien hyökkäysvirhettä päätti lopulta erän Ettan voitoksi. Ottelun viimeiseksi jäänyt kolmas erä ei kääntänyt illan käsikirjoitusta. Tasaisen erän jälkeen ratkaisupallojen hyökkäysvirheet ratkaisivat erän ja ottelun vieraille.

Aleksi Muukkonen, Etta

- Meillä on ollut vähän hankaluuksia startin kanssa, mutta tänään tehtiin kaikki ihan täysillä. Loimu pelasi hyvin ja jos meillä ei olisi tuollaista hyvää ilmettä ollut, niin ei olisi välttämättä riittänyt täällä. Vanha tuttu passari, jonka kanssa ei olla tällä kaudella vielä pelattu, niin oli helppo pelata.

Olli Kuoksa, Etta

- Tänään olisi jäänyt pisteet saamatta, jos ei olisi oltu aggressiivisia alkuun ja saatu meidän perisyntiä pois. Kyllä me pelata osataan, että ei se pelitaidoista ole missään vaiheessa kiinni ollut.

Aatu Kulmala, Loimu

- Nyt oli taas hyvä fiilis kentällä ja se kesti koko ottelun. Tolla kuusikolla ei ole päästy niin hirveästä treenaamaan eikä pelaamaan, joten välillä tulee kommunikaatiovirheitä.

Mika Rantanen, Loimu

- Etta oli tänään parempi, mutta pitää olla taas ylpeä meidän kavereista. Nuoret pelaajat tiukan paikan edessä kantamassa vastuuta ja he tekivät sen hienosti. Muutamat virheet erien loppupuolilla varsinkin veivät meiltä kahden erän voiton. Se oli hienoa että jätkät jaksoivat yrittää loppuun asti.

- Tuntuu älyttömän hyvältä nähdä kun omat juniorit pelaa ja kantaa vastuuta. Nämä nuoret on hyviä ja lahjakkaita urheilijoita, en voisi olla ylpeämpi heistä.

Ottelun tilastonostoja
* Loimu on hävinnyt 9 edellistä otteluaan saavuttamatta yhtään sarjapistettä ja hävinnyt 18/19 edellistä
* Loimu on hävinnyt 6 edellistä kotipeliään
* Etta oli hävinnyt ennen voittoaan 6 edellistä peliään
* Etta oli hävinnyt ennen voittoaan 11 edellistä vieraspeliään, edellinen vierasvoitto oli 9.1.2020 Rovaniemellä
* Keskinäiset viimeisen 10 vuoden aikana 20-19 Ettalle
* Loimun Aatu Kulmala on vastaanottotilaston 2. (61%)
* Ettan Juha Aho on hyökkäys% 2. (64%)

Raision Loimu - Etta
0-3 (16-25, 22-25, 21-25)
Loimu: Pozo Hernandez 15/+7,Rahko 11/+4,Mäki 8/+6
Etta: Muukkonen 19/+10,Marttila 12/+8,Helenius 10/+9
Ässät 5-2, syöttövirheet 4-7, torjunnat 7-9, hyökkäys% 37-57, vastaanotto% 61-55

Joni Mikkosen kauden paras ilta vei Akaa-Volleyn voittoon

Akaa-Volley palasi kahden tappiollisen pelin jälkeen voittokantaan kotisalissaan. Lakkapää.com sai lähteä Akaan illasta pitkälle kotimatkalleen ilman sarjapisteitä. Akaan kapteeni Joni Mikkosen superilta vei Akaa-Volleyn selkeään 3 – 0 (25-13,25-22,25-18) voittoon.

Akaa-Volleyn kokoonpanosta löytyi tällä kerralla peräti kolme farmijoukkue Lempo-Volleyn pelimiestä. Libero Jyri Niemi on ollut joukkueen mukana jo viime kaudellakin ja passari Saku Tuomivaara nyt muutaman pelin ajan. Ensimmäistä kertaa pöytäkirjaan merkittiin yleispelaaja Tomi Rumpunen. Kun Akaan peli kulki mukavasti, ainoatakaan heistä ei nähty kentällä.

Lakkapää.comin avauskuusikko oli ennalta arvattava: Dimitriy Baranov, Lasse Jäntti, 300. liigaottelunsa pelannut Eetu Häyrinen, Miikka Lemola, Borys Zhukov ja Atro Berg. Teemu Silventoinen ryömi palloja peliin liberon tehtävissä.

Akaa-Volley yllätti sen verran, että luottolaituri Eetu Pennanen istui verryttelypuku päällä penkillä. Tulevaisuuden luottolaituri Nico Nurmesniemi pelasi koko ottelun Pennasen tontilla ja suoriutui hommasta hyvin. Hänen tähtihetkensä osuivat ensimmäisen erän loppuun ja kolmannen alkuun. Edellinen päättyi Nurmesniemen onnistuneeseen hyökkäykseen. Ja kolmas erä alkoi Nico-showlla: yksi ässä ja kolme rovaniemeläisten hyökkäyskuvion rikkonutta aloitusta ja siinä välillä vielä yksi näyttävä puolustus.

Ensimmäinen erä repesi kotijoukkueelle Joni Mikkosen syöttövuorolla. Kovaan pudotuspelikuntoon itsensä virittänyt Mikkonen oli tehokkaana sekä syöttöviivalla, että kuutospaikan hyökkäyksessä. Kun Panu Pitkänen otti lisäksi yhden torjuntapisteen ja Vieraille sattui yksi illan monista verkkovirheistä, tilanne oli jo 10 – 4 kotijoukkueelle. Kun Lakkapään kovakätinen hakkuri Eetu Häyrinen ei saanut peliään käyntiin (3/-2), ensimmäinen erä oli taputeltu.

Toista erää vietiin tasapäisesti aina 20 pisteeseen saakka. Viimeinen pallo herätti illan isoimman protestitilanteen. Akaa-Volleyn hakkuri Urpo Sivulan iskulyönti aivan Lakkapään kentän takarajalle näytti rovaniemeläisten silmin karkaavan pitkäksi, kun tuomarin näkemys oli toinen.

Kolmas erän alkuun Lakkapää.comin valmentaja Jukka Tuovinen saikin toisen erän lopun perusteella katsella punaista korttia. Kotijoukkue sai lähteä erään 1 – 0 johdossa. Edellä mainitun Nico-shown jälkeen rovaniemeläiset pääsivät peliin mukaan ja ero pysyi 4 – 6 pisteessä aivan erän lopulle saakka.

Ottelussa oli kolme mieleen jäänyttä hahmoa. Joni Mikkosen unelmapeli tuotti tilastoon lukemat 17/+14. Miehen hyökkäystehot nousivat 68 prosenttiin ja siihen lisäksi pari torjuntapistettä ja ässäsyöttöä. Nico Nurmesniemen otteet jäivät muistiin sen kolmannen erän alun vuoksi. Ja Aleksi Kaatrasalo nousee mieleen sekä toisen että kolmannen erän lopun vuoksi. Keskipelaaja otettiin kummankin erän ratkaisuhetkillä vaihdosta syöttämään ja hän onnistui molemmilla kerroilla rikkomaan vieraiden vastaanoton niin, että erät päättyivät kotijoukkueelle.

Akaan parhaana palkittu Mikkonen oli luonnollisesti tyytyväinen pelin jälkeen.

- Oli kyllä mukava pelata. Mikon (Kuusela) passit napsuivat mukavasti kohdilleen ja meidän hyökkäysten onnistumisprosentti nousi mukavalle 58 prosentin tasolle.

Lakkapään parhaan pelaajan palkinto meni libero Silventoiselle, joka ei pistänyt tappiota rankan pelimatkan piikkiin.

- En usko, että eilinen peli Raisiossa painoi kenenkään jaloissa. Akaa-Volley oli tänään hyvä ja ansaitsi voittonsa.

Tuovinen oli tyytyväinen joukkueensa taisteluilmeeseen.

- Mielestäni pelasimme ihan hyvin jatkopallot. Hyökkäykset olivat riittävän rohkeita. Tappion syy löytynee vastaanoton jälkeisten hyökkäysten tehottomuudesta. Näytti siltä, että molempienkin joukkueiden passarit kärsivät jotenkin salin ahtaudesta.

- Lisäksi ottelussa sattui poikkeuksellisen paljon verkkovirheitä. En muista vastaavaa uraltani.

Lakkapään hyökkäysten onnistumisprosentti jäikin 33:een. Ja esimerkiksi Häyrisen saldo jäi vaatimattomaksi (10/-2).
Akaan valmentaja Oliver Lüütsepp nautti siitä, että joukkue pelasi suunnitelman mukaan. Hakkuri Urpo Sivula pääsi ottelun edetessä koko ajan paremmin peliin mukaan ja lopulta saldo oli tyydyttävä (17/+9). Keskipelaajien Panu Pitkäsen (6/+1) ja Markus Kaurton (5/+2) tilastot kärsivät aloitusvirheistä (Pitkänen 4 ja Kaurto 3).

* Eetu Häyriselle 300. liigaottelu
* Akaa-Volley nousi neljänneksi
* Lakkapaa.com voitti torstaina ensimmäisen kerran vieraissa 29 vierastappion jälkeen, edellinen voitto oli Raisioista 20.1.2019
* Akaa-Volley on voittanut 9 edellistä joukkueiden kohtaamista. Lakkapaa.com edellinen voitto on 2.11.2018
* Kaikkien aikojen kohtaamiset 10-3 Akaalle, kotonaan Akaa ei ole hävinnyt koskaan Lakkapaa.com:lle (5-0)
* Lakkapaa.com:n Eetu Häyrinen pistetilaston 1. (315) 20 pisteellä. ennen Ducksin Joonas Jokelaa. Häyrinen on ässätilaston 3. (21). Teemu Silventoinen on vastaanottotilaston 4. (58%).
* Akaan Panu Pitkänen on torjuntatilaston 3. (47), Urpo Sivula pistetilaston 5. (264) ja Aleksi Kaatrasalo hyökkäys% 3. (63%)