Seuraa meitä somessa:

Etta ja Loimu kovia perjantai-illassa

21.12.2018

Etta löi Akaa-Volleyn mainion esityksen myötä perjantaina ja Raision Loimu haki pisteet puhtaasti Vantaalta murskaavalla suorituksella.

Etta nujersi Akaa Volleyn yhdellä kauden parhaista peleistään

Etta Oulun tämän vuoden viimeinen kotiottelu päättyi suvereeniin 3-0 (25-20, 25-18, 22-25)- voittoon Akaa Volleysta. Etta pelaa vielä huomenna vierasottelun Kokkolassa Tiikereitä vastaan kello 17.00 ennen kuin siirtyy ansaitulle joululomalle. Ottelu näkyy suorana Ruutu+ -palvelussa.

Jokaisen erän alku eteni tasaisissa merkeissä ja pisteitä tehtiin vuoron perään. Ettan virheetön hyökkäyspeli ja vahva torjunta oli kuitenkin myrkkyä vierailija Akaalle. Kolmannessa erässä Akaalla oli oma etsikkoaikansa, mutta kotijoukkue onnistui kääntämään erän ja samalla koko ottelu oululaisille 3-0. Vaihtoruletti pyöri molemmilla joukkueilla, mutta eri syistä. Akaa-luotsi Oliver Lüütsepp yritti löytää penkiltä ratkaisuja vaisuun peli-ilmeeseen, kun taas Olli Kuoksa jakoi vastuuta joukkueen kesken.

Voitto Köykkä, Akaa:

- Ei oltu tänään valmiita pelaamaan. Huono peli meiltä, ei lähtenyt käyntiin missään vaiheessa.

Joonas Jokela, Etta:

- Koskettiin tänään lentopalloon hyvin. Saatiin pallot hyviin paikkoihin ja oli helppo hyökätä.

Oliver Lüütsepp, Akaan päävalmentaja:

- En oikein tiedä, mikä tänään oli syynä, kun ei oltu valmiita. Kuten Voitto sanoi, peli oli meiltä huono.

Olli Kuoksa, Ettan päävalmentaja:

- Uskon, että pelattiin yksi kauden parhaista peleistä, sideouteissa vain yksi hyökkäysvirhe. Puolitoista viikkoa harjoiteltu hyvin ja se näkyi. Jylhän Lasselta tänään ensimmäinen lähes kokonainen peli ja hän pelasi hienosti.

Joukkueen parhaina palkittiin Ettalta Joonas Jokela ja Akaalta Voitto Köykkä.

Etta Oulu - Akaa-Volley 3-0
25-20, 25-18, 25-22
Etta: Jokela 16/+11, Ronkainen 11/+6, Pennanen 9/+8
Akaa: Mikkonen 15/+8, Sinkkonen 5/+3, Lemola 5/+3

LähiTapiolan pisteet:
3 Ronkainen Etta
2 Jokela Etta
1 Mikkonen Akaa

PRO Libero
Anssi Hakala Etta

Ottelutilasto

Loimu loimutti ankat nyhtömureaksi

Vantaa Ducks ei saanut peliään kunnolla käyntiin. Raision Loimu taas oli liikkeellä kovalla asenteella ja erittäin vahvalla syötöllä. Loimu voitti myös torjunnat 12 – 5 ja ei ihme, että peli oli nopeasti ohi numeroin 0–3 (18-25, 22-25, 11-25).

Ankat kuitenkin saivat syyskauden lopussa kautensa kunnolla käyntiin, joten tämä peli kannattaa unohtaa nopeasti. Onneksi jouluaatto on kolmen yön kuluttua, joten joulumieli varmasti laskeutuu ankkapelaajien sydämiin. Lentopalloilun joulumielisiä ankkafaneja oli Lumon lauteilla 318 katsojaa. Otteluisäntänä oli Sjöman. 

Ensimmäiseen erään Tuominen laittoi kuusikkoon Lankisen, Nurmisen, Vallinin, Kankaanpään, Kyrölän ja Macielin sekä liberoksi alansa legendan, Pasi Hyvärisen. Kankaanpää torjuu upeasti Kaislasalon ja ankat siirtyvät 6 – 4 johtoon. Kaislasalon ässä palauttaa Loimun kuskin paikalle, 6 – 7. Kankaanpää kuittaa nelosesta välittömästi. Loimu tiukensi torjuntaansa koko ajan ja se piti Loimun pelissä kuten Kaislasalon kovat hyökkäykset. Kaislasalo oli myös torjuntapäällä ja Kankaanpää jää siihen, 14 – 16. Ankkojen kiri tahtoi tukehtua omiin syöttövirheisiin ja Macielin syötettyä verkkoon otti Tuominen erän ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 15 – 17. Tomi Saarinen tuli Kasper Vuorisen tilalle tilanteessa 16 – 18. Macielin pommi menee pitkäksi ja Loimu johtoon jo 16 – 20. Tämä riitti ankkakäskijä Tuomiselle ja erän toinen aikalisä. Macielin tykin asetukset olivat erän lopussa vielä hakusessa ja Mikasa ei tahtonut millään pysyä ruudussa. Tuominen vaihtoi Lankisen Väänäseen tilanteessa 16 – 22. Kankaanpää tulistui jo hiukan itselleen, kun hän löi verkon kautta pipe-hyökkäyksen pitkäksi. Seuraava pallo päättyi Loimun torjuntaan ja koko erä vieraille selvästi lukemin 18 – 25.

Toinen erä alkoi Vuorisen rättisyötöllä, 1 – 0. Yhtä tasaisesti kuin ensimmäinen lähti toinenkin erä. Hakkuripelin tehoissa oli vain valtava ero Loimun hyväksi. Pientä turhautumista oli ankoissa havaittavissa ja Tuominen otti aikalisän tilanteessa 3 – 7. Kankaanpää vaihtui Jackiin, mutta tehot eivät ainakaan seuraavassa hyökkäyksessä parantuneet. Onneksi Kaislasalokin sortui välillä virheisiin ja ero supistui, 5 – 8. Seuraavaksi Nurminen vetää kylmän viileästi ässän, 6 – 8. Guzmanin lyötyä leveäksi vaihtuu Loimulla passari Vuorisesta Saariseen tilanteessa 7 – 8. Kaislasalo oli selvästi saanut lisäpuhtia maajoukkueeseen valinnasta kaksi ässää tuli komeasti peräkkäin, 7 – 11. Tämä riitti ankkakäskijä Tuomiselle ja hän otti erän toisen aikalisänsä. Kolmas ässä tuli rullana heti aikalisän jälkeen, 7 – 12. Neljäs ässä tuli Hyvärisen hihasta, 7 – 13. Maciel sai viimeinkin tykkinsä säädöt kuntoon ja tilanne 8 – 13. Vallinin intoutui torjumaan ja tilanne kaventui 10 – 14 numeroihin. Macielin moukarin puhuttua otti Achten illan ensimmäisen aikalisänsä numeroissa 11 – 14. Jackin viivarikon jälkeen tilanne Loimulle 12 – 17. Kaislasalo jatkoi vakuuttavia esityksiään ja pallo parkettiin kakkospaikalta, 13 – 19. Macielin syöttövuorolla alkoi ankkojen loppukiri. Numeroissa 20 – 23 otti Achten erän toisen aikalisänsä. Lankinen kopittaa Mikasan torjunnassa ja tilanne jo 21 – 23. Kaislasalon löytyä leveäksi tilanne 22 – 24. Guzman takoo Mikasan soikeaksi ja erä Loimulle lukemin 22 – 25.

Kolmas erä alkoi Koppasen onnistuneella paterilla, 0 – 1. Loimu jatkoi näytöstään ja tilanne saman tien 0 – 3. Kaislasalolle onnistui tänään kaikki. Lindbergin ässän jälkeen tilanne jo 1 – 5. Macielin lyötyä pitkäksi tilanne 1 – 7 ja Tuominen otti aikalisän. Kyrölä lähti penkille ja Kankaanpää tuli tilalle lukemissa 1 – 9. Tilanteessa 1 – 10 Tuominen otti erän toisen aikalisänsä. Kaislasalon lyötyä vastapallon kenttään oli Loimun johto jo 3 – 12. Maciel tuo ankat hiukan lähemmäksi, 6 – 13. Lindberg vie järkevällä lyönnillään Loimun 8 – 18 johtoon. Marko Määttänen tuli erän lopussa Macielin tilalle hakkuriksi. Ottelupallo tilanteessa 10 – 24. Loimu päättää leikin lyhyeen ja erä vieraille 11 – 25 ja samalla koko ottelu selkeästi 0 – 3 lukemin Raision Loimulle.Libero Pasi Hyvärinen, Vantaa Ducks

- Ei vaan saat tänään oikein mitään aikaa oikeastaan millään pelin osa-alueella. Syyskauden loppu on kuitenkin tuonut ankkojen peliin valoa tunnelin päähän, joten uskon että me saamme tästä keväällä ihan hyvän kauden. Olen ollut todella tyytyväinen seuraan ja on ollut mukava pelata.

Päävalmentaja Ismo Tuominen, Vantaa Ducks

- Paska päivä, paska peli, paska viikko. Ilman Kaislasalon toisen erän syöttöputkea olisi toinen erä ollut meille otettavissa, mutta myönnän, että siinäkin erässä herättiin liian myöhään pelaamaan. Pelimme ailahtelee, ja meidän peliin vaikuttaa tällä kaudella paljon se, että pelataanko peli viikonloppuna vai viikolla.

Hakkuri Samuli Kaislasalo, Raision Loimu

- Joulua haluttiin päästä viettämään ja siksi tultiin tollasella ryminällä. Koko joukkueelle sattui ja myös itselle tollanen syöttöpäivä, niin oli senkin takia helppo pelata.

Päävalmentaja Christophe Achten, Raision Loimu

- Me pystyimme parantamaan tähän peliin selkeästi syöttöpeliämme, kuten ennakkohaastattelussa asetinkin sen meidän tavoitteeksi tälle illalle. Ducksille vain sattui tänään huono päivä. Oli jo huolissani tästä pelistä ennen peliä alkua.

Otteluisäntä Sjöman Oy palkitsi Vantaa Ducksin parhaana pelaajana Pasi Hyvärisen ja Raision Loimusta Kaislasalo. Arvovaltainen raati valitsi ottelun

Vantaa Ducks - Raision Loimu 0-3
18-25, 22-25, 11-25
Ducks: Maciel 10/-1, Nurminen 6/+1, Kankaanpää 6/0
Loimu: Kaislasalo 22/+16, Guzman 12/+9, Lindberg 7/+5

LähiTapiolan pisteet:
3 Kaislasalo Loimu
2 Guzman Loimu
1 Lindberg Loimu

PRO Libero
Pasi Hyvärinen Ducks

Ottelutilasto

Kuvat: Juha Jäntti / Ducks

  Takaisin