Etta korkkasi Ouluhallin voitokkaasti - Hurmos Hurrikaania vahvempi

04.10.2021

Miesten Mestaruusliigan sunnuntain kolmessa ottelussa nähtiin Ettan voitokas kotiavaus uudessa Ouluhallissa, Karelian Hurmoksen täydellinen Hurrikaanin suitseminen sekä Tiikereiden kotivoitto liiganousija TUTO Volleysta.

Kotiavauksesta Ouluhallilla täydet pisteet

Etta avasi kautensa uudessa peliympäristössä Ouluhallilla, eikä tuloksellisesti jäänyt nokankoputtamista. Hieman alle 400 katsojaa ihasteli, kun Etta lähetti Team Lakkapään kotimatkalle suoraan kolmessa erässä 3-0 (25-17, 25-18, 25-19).

Lakkapään avaus: Jäntti, Gustavsson, Lemola, Kulmala, Katajamäki, Berg, Törrö (L).
Ettan avaus: Haapakoski, Petras, Pennanen, Michelau, Niinivaara, Väisänen, Rasinperä (L).

Lakkapäältä otteluun lähtevää kokoonpanoa oli hieman muokattu, kun hiljattain Suomeen saapunut keskitorjuja Daniel Aponza ihasteli peliä katsomon puolella, ja paikan oli ottanut yleispelaajana aiemmin tunnettu Toni Katajamäki.

Ottelun tahdit olivat selvillä heti alusta lähtien. Etta aloitti heti ensimmäisestä erästä vahvasti, kun taas Lakkapäällä passari Jäntin ja hakkuri Gustavssonin yhteinen sävel haki vielä uomiaan. Ettan valmentaja Olli Kuoksa oli tehnyt kotiläksynsä hyvin, sen verran pimentoon liigan parhaisiin hakkureihin kuuluva Gustavsson tänään jäi. Ensimmäisessä erässä Lakkapää heräsi vielä taistelemaan, mutta Ettan ja eritoten illan ykköstähden Michael Michelaun johdolla kotijoukkue voitti avauserän lopulta selvästi.

Toisessa erässä edettiin puoleenväliin asti hyvinkin tasatahtia, mutta Etta näytti jo tavaramerkiksi muodostuneen puolustuksen mallia, ja tässä kunnostautui erityisesti illan Prolibero Miro Rasinperä. Kymmenen pisteen rajan jälkeen Perpolle sattui kasa harmittavia omia virheitä, kun taas Ettan passari Niko Haapakosken ja ulkomaanvahvistusten peli tiivistyi entisestään. Tilanteessa 16-11 Etta vaihtoi kentälle Eemi Pölläsen, sekä myös Oulussa nyt liigadebyyttinsä tehneen Janne Pyhäjärven. Tilanteessa 22-17 kotidebyyttinsä teki myös vasta 15-vuotias huippulupaus Aleksi Hänninen. Etta piti erosta kiinni myös erän loppuun asti, ja Eetu Pennasen oli kunnia päättää erä lukemiin 25-18.

Kolmas erä oli lähes toisen toisinto. Tasaista side out -pelaamista puolin ja toisin aina viiteentoista pisteeseen saakka, sitten Etta repi muutamalla hienolla puolustus- ja hyökkäyssuorituksella pienen eron, jonka sitten piti ja jopa hieman kasvatti loppuun saakka. Lakkapää ei saanut oikein koko iltana vastaanottoaan tai hyökkäystään toimimaan halutusti, tästä todisteena illan vastaanottolukema 41% ja eritoten hyökkäysteho 31%. Kun ykkössyömähammas Fredric Gustavssonilla ei myöskään ollut paras päivänsä, ei voitosta lopulta jäänyt epäselvyyttä.

Miikka Lemola, Team Lakkapää:

- Nopeasti otettiin kolmenolla takkiin. Oltiin tänään melko paljon huonompia, ja siltähän se myös näytti.

Michael Michelau, Etta:

- Hyvä ottelu, vaikka paljon parannettavaakin löytyy. On vielä aikaista kaudella, eikä kummankaan peli ole vielä valmista. On jännä nähdä kuinka molemmille joukkueille kauden mittaan käy. Kaikenkaikkiaan jännä ottelu, ja hyvä ilmapiiri Oulussa.

Luis Salgado, Team Lakkapää:

- Ensimmäinen peli tässä liigassa tälle joukkueelle ja minulle valmentajana. Rakennamme edelleen joukkuettamme, ulkomaalaisvahvistuksia on edelleen tulossa. Teemme kuitenkin joukkueena töitä, emme ensimmäisiin otteluihin vaan koko kaudeksi, ja tavoitteellisesti. Kehityskohteita on tietysti, tänään erityisesti vastaanotto. Katseet on kuitenkin jo seuraavassa ottelussa.

Olli Kuoksa, Etta:

- Tuloksellisestihan peli meni hyvin. Alkukauden pelejä on aina hankala pelata, mutta kaikki mistä saadaan kolme pistettä on hyviä juttuja. Niinkuin edellä sanottiin, kehitettävää on, mutta niin sanotut isot kivet meillä on hyvin paikallaan. Syöttö, vastaanotto, torjunta ja sen kurinalaisuus ovat hyvällä tasolla. Hyökkäyksen temmot ei vielä ihan kohtaa, ei aina tiedetä mistä pelataan iso pallo ja mistä kovempaa tempoa. Ensimmäinen kotipeli takana, ja toivottavasti saadaan loukkaantuneistakin kohta lisää miehiä kehiin.

'Etta - Team Lakkapää
3-0 (25-17, 25-18, 25-19)
Etta: Michelau 17/+9, Niinivaara 11/+11, Petras 11/+4.
Lakkapää: Kulmala 10/+4, Gustavsson 10/-5, Berg 7/+6.
Ässät, syöttövirheet, torjunnat, hyökkäys%, vastaanotto%

Michael Michelau, Etta,
Fredric Gustavsson, Lakkapää.

Miro Rasinperä, Etta

Katsojia: 467

TUTO Volley joutui tyytymään jälleen yhteen erävoittoon Kokkolassakin

TUTO Volleyn ensimmäinen liigaottelu Kokkolassa päättyi kotijoukkue Tiikereiden voittonumeroihin 3-1 (21-25, 25-14, 25-22, 25-18).

Tiikereiden Jere Mäkinen oli loukannut jalkansa perjantain harjoitteluottelussa, joten hän istui penkillä tämän ja todennäköisesti
muutaman seuraavankin ottelun. Ottelun aikana TUTO Volleyn libero Henri Rajala loukkasi kätensä pallonhakutilanteessa, mutta pystyi jatkamaan pienen tauon jälkeen.

Ensimmäisen erän alussa TUTO Volleyn Ossi Rumpunen syötteli pitkän putken ja joukossa oli ässäkin. Tiikereiden aikalisäkään ei heti auttanut. Vastaanotto ”vapisi”, ehkä Jere Mäkisen poissaolon johdosta. Erän edetessä Tiikerit yritti kuroa eroa kiinni, muttei päässyt missään vaiheessa tasoihin. Erä päättyi Ossi Rumpusen hyökkäykseen.

Toiseen erään Tiikerit ryhdistäytyi ja vei erää alusta loppuun. Erän hahmo oli Antti Leppälä, joka torjui kolmesti ja iski tehokkaasti. Koko joukkue paransi peliään ja tuloksena selkeä erävoitto Tiikereille.

Kolmas erä alkoi Oskari Keskisen syöttöputkella. Joukossa yksi ässäkin. Tilanne oli nopeasti 5-0. Jos luultiin, että erä ratkesi siihen, erehdyttiin. TUTO Volley repi eroa kiinni hitaasti, mutta varmasti. Tilanne oli ensi kerran tasan 17-17. Erän loppuvaiheessa Antti Leppälä teki kaksi perättäistä ässää ja se ratkaisi erän lopulta Tiikereille.

Neljäs erä meni sitten aika nopeasti Tiikerivetoiseksi eikä TUTO Volleyn aikalisätkään auttaneet. Muutama pitkä pallo meni Tiikereille ja se saattoi vaikuttaa ratkaisevasti pelin tulokseen. Tiikereiden yleispelaajat ja hakkuri tekivät tasaisen määrän pisteitä. Erän ja ottelun viimeisen pisteen teki Teemu Lahti junttaamalla pallon 4-paikalta kenttään.

Jani Puputti, TUTO Volley:

- Aika aaltoilevaa molemmin puolin. Kummankaan peli ei ole vielä valmista. Tiikerit puolusti paremmin jatkossa. Siihen se ratkesi. Kovia pelejä liigassa. On pystytty antaa vastusta, mutta muiden kokemus näkyy. Yritetään kehittyä ja taistella. Tarvitsehan liiga lisää joukkueita.

Ruslan Zhbankov, TUTO Volley:

- Tiikerit pelasi paremmin kuin me. Omassa joukkueessa, olen selkeästi ymmärtänyt, että kun meidän peli menee aaltoilevaksi, silloin peli menee heikommaksi. Vanha pelaaja kyllä muistaa, että taistelua se liigatasolla on. Kyllä joukkue oppii kunhan saadaan kokemuksia. Liigan taso on kova; joka pallosta pitäisi taistella.

Antti Leppälä, Tiikerit:

- Eka erän jännityksen jälkeen saatiin peli hallintaan. Saatiin virhemäärä vähemmäksi. Kyllä se on kivaa, kun on yleisöä paikalla.

Mikko Keskisipilä, Tiikerit:

- Ensimmäinen erä meni TUTO Volleylle vahvoilla syötöillä, mutta sen jälkeen saatiin peli haltuun. Ei annettu paljon suoria virheitä ja saatiin pelastettua paljon takakentän palloja.

Tiikerit - TUTO Volley
3-1 (21-25, 25-14, 25-22, 25-18).
Tiikerit: O Keskinen 18/+11, Tupeli 15/+4, Leppälä 13/+8
TUTO Volley: Siirilä 14/+4, Rumpunen 13/-2, Koivisto 12/+5
Ässät 9-4, syöttövirheet 11-14, torjunnat 13-5, hyökkäys% 41-29, vastaanotto% 52-44

Jani Puputti, TUTO Volley
Antti Leppälä, Tiikerit

PROLibero:
Ville Sihvonen, Tiikerit

Yleisöä: 545

Karelian Hurmos nollasi Hurrikaanin Joensuussa

Sunnuntai-illan Mestaruusliigaottelussa Joensuun Urheilutalolla kautensa avasivat Karelian Hurmos ja Hurrikaani-Loimaa. Molemmat joukkueet kärsivät pienistä loukkaantumisista, mutta sen ei annettu vaikuttaa otteluun.

Hurmos sai ensimmäiseen erään timanttisen alun. Eetu Häyrinen nakutti Hurrikaanin puolelle syötön toisensa perään ja kaikki osa-alueet Hurmoksen pelissä toimivat yhteen. Erä päättyi lopulta kotijoukkueen selvään voittoon.

Toisen erän alussa Hurrikaani pääsi paremmin pelin mukaan, ja Hurmos hieman haki vielä pelirytmiä. Vieraat veivät peliä aina loppupuolelle saakka, mutta päätyyn asti myrskytuuli ei puhaltanut. Hurmos heräsi ratkaisevalla hetkellä ja Jere Heiskasen syöttövuoro ratkaisi erän ja ensimmäisen sarjapisteen isännille.

Pitkältä erätauolta palattiin ensimmäisen erän tunnelmiin. Hurmos otti heti alussa ohjat käsiinsä, eikä antanut Hurrikaanille senttiäkään siimaa. Vahva hyökkäyspelaaminen höystettynä tiiviillä torjunnalla ja kovalla syötöllä riittivät erän ja ottelun voittamiseen.

Kauden avauksesta kirjattiin Hurmokselle tyylipuhdas 3-0 (25-12, 25-21, 25-16)-voitto.

”Hieno oli päästä kentälle pelaamaan. Tosi kovaa ja pitkään on harjoiteltu joukkueen kanssa, oli hienoa aloittaa pelit kotiyleisön edessä. Ehdottomasti toivotaan, että ollaan tämän kauden läpimurtojoukkue. Kovan treenaamisen kautta on saatu luotua hyvä yhteishenki joukkueeseen” tiivisti Hurmoksen yleispelaaja Matias Korhonen tunnelmia taiston tauottua.

”3-0-voittoon pitää totta kai olla tyytyväinen. Toisessa erässä hieno nousu joukkueelta erän lopussa. Meidän vastaanotto ja hyökkäyspeli oli tänään riittävän tehokasta ja siinä oltiin kaveria edellä. Kausi on vasta alussa ja tästä lähdetään kehittämään peli peliltä meidän omaa tekemistä eteenpäin. Palautellaan huomenna ja takaisin pajalle valmistautumaan Tiikerit-peliin” kommentoi Hurmoksen päävalmentaja Matti Alatalo.

”En osaa sanoa syytä, miksi hävittiin. Jos tietäisin, oltaisiin varmaan ekan erän jälkeen tehty joku muutos. Hurmos oli tänään tosi paljon parempi. Johdettiin toisessa erässä peliä ja oltiin menossa erävoittoon, mutta sitten tuli kaiken maailman epäselvyyksiä. Loimaalle oli mukava palata muutaman vuoden tauon jälkeen pelaamaan” tuumi Hurrikaani-Loimaan keskitorjuja Aleksi Kaatrasalo

”Peli oli vähän semmoinen kuin odottelinkin. Hurmos esitti erittäin hyvää, varmaa ja pitkälle vietyä joukkuepelaamista ja Akaan turnauksessa ja tiesin, että jatkavat siitä. Meillä tietysti erinäisiä pieniä vaikeuksia viime viikkoina, eikä saatu ihan sellaista kuosia peliin, että oltaisiin voitu haastaa tänään. Väläyksiä oli hyvästä pelistä, mutta vastaavasti virheputkia ja tyhmiä ratkaisuja, joilla meidän pallot kääntyivät vastustajalle” mietiskeli puolestaan Hurrikaani-Loimaan kapellimestari Jussi Heino.