Seuraa meitä somessa:

Etta muisti Keihäskoskea - Akaa vei pisteet

14.12.2019

Etta sai vieraakseen lauantaina tämän kauden komeetan Akaa-Volleyn, jonka joukkue oli jo ennakkoon varsinkin paperilla melko rautaista luettavaa. Ottelun lopputulos olikin saman paperin mukainen, Akaa otti voiton vakuuttavasti 0-3 (20-25, 18-25, 14-25).

Molempien avauskokoonpanot olivat hieman erikoisen alkukauden tähänastisiin nähden.

Heti ottelun aluksi suoritettiin juhlallisuuksia. Etta nosti Urheilutalon seinälle Pentti Uusi-Illikaisen kunnialaatan seuraksi toisen laatan pitkänlinjan ettalaiselle Juha Keihäskoskelle. Juha saapui kentälle kuin vanhoina hyvinä aikoina pelaajanurkkauksesta oman muinaisen syöttösävelmänsä soidessa, moikkasi kaikki pelaajat, ja antautui puheiden ja kunnianosoitusten armoille.

Itse ottelussa molempien avauskokoonpanoja oli hieman rukattu uusiksi. Flunssaan sairastunut Ville Sorvoja joutui huilaamaan tämän ottelun, ja hänen sijastaan avauskuusikon paikan otti ensimmäistä kertaa tälle kaudelle Matias Sosunoff. Liberon tontilla Ettalta aloitti Miro Rasinperä. Myös Akaan puolella oli toisen yleispelaajan paikalle Enderwin Herreran rinnalle nostettu Teemu Kuusela, Eetu Pennasen ja Joni Mikkosen chillaillessa vaihtonurkkauksessa. Pelitapahtumat alkoivat tasaisissa merkeissä, tasoissa mentiin aina tilanteeseen 10-11 asti, jolloin Jan Heleniuksen peräkkäisillä onnistumisilla Etta otti kuskin paikan, ja tilanteessa 16-13 Akaa-käskijä Oliver Lüütsepp oli pakotettu ottelun ensimmäiseen aikalisään. Tähän asti Akaa oli lahjoittanut Ettalle rutosti pisteitä hirmuisella määrällä syöttövirheitä, mutta aikalisältä Akaa tuli takaisin sisuuntuneena. Maajoukkuehakkuri Urpo Sivula alkoi lämmetä, ja Enderwin Herreran nälkävuoden mittaisella syöttövuorolla Ettalle alkoi tulla jo hätä. Ettan valmentaja Olli Kuoksa yritti herätellä joukkuetta vaihtamalla Sosunoffin tilalle joukkuuen kuopuksen Aleksi Muukkosen, mutta Akaa oli ratkaisuhetkillä kovempi. Eritoten passari Akseli Lankisen kylmäpäiset omat ratkaisut ja loistava passipeli auttoivat joukkueen ensimmäisen erän voittoon. Omasta nöyrän asiantuntevasta mielestäni Lankinen lukeutuu ehdottomasti liigan parhaimpiin passareihin, ja ison summan saa tarjota, että herra pysyy jatkossa Suomen kentillä.

Toiseen erään Etta lähti päättäväisesti. Tällä kaudella vähälle vastuulle jäänyt keskipeli tuli mukaan Lasse Jylhän valikoimaan, kun Nuutti Niinivaara hyökkäsi erän alussa tilanteeksi 2-0, ja hetkeä myöhemmin uudelleen johtoon 5-4. Akaan erittäin vahva puolustuspeli oli tänään valttia, varsinkin kun Ettan hyökkäyspeli ei ollut parhaimmillaan. Etta pyöritteli vaihtorulettia tiuhaan tahtiin, Aleksi Muukkosen toisen esiintymisen lisäksi myös kakkospassari Mikael Kyllönen vaihdettiin Lasse Jylhän tilalle. Tilanteessa 10-13 Urheilutalon parketeille palasi myös Eetu Pennanen, tällä kertaa eri väreissä. Tilanteeseen 14-20 Eetu teki myös entisellä kotikentällään ensimmäisen pisteensä Ettaa vastaan. Ettäs kehtas! Akaa painoi erän loppuun rutiinilla, ja erän viimeiseen pisteeseen Eddie Herrera torjui takaisin kentälle vaihdetun Matias Sosunoffin, ja pitkälle erätauolle lähdettiin 0-2-asetelmista.

Kolmanteen erään Akaan valmentaja Lüütsepp oli todennut, että voittavaa kokoonpanoa ei vaihdeta. Ettan kopissa taas oli kuusikko juonittu uusiksi. Janne Marttila pyörähti hakkurin paikalle, ja yleispelaajan paikalle Jan Heleniuksen kaverina kauden ensimmäisen kerran avauksesta löytyi Ettan syöttöspesialisti Juuso Kontio. Liberona jatkoi edellisessä erässä kentälle vaihdettu Jesper Jylhä. Kolmannessa erässä Akseli Lankinen pääsi aiempaa enemmän käyttämään hirmuisia keskipelaajiaan, ja jälki oli melko yksipuolista. Tilanteessa 4-9 Etta joutui käyttämään jo toisen aikalisänsä, ja viimeistään Lankisen kolmen ässän putki erän puolivälissä päätti Ettan pyristelyt. Loppu olikin lähinnä kosmetiikkaa, ja Akaan ottelupalloa vaihdetaan syöttämään hakkuri Aatu Pöllänen. Ottelu päättyy Pölläsen pahan syötön jälkeen Janne Marttilan käsittelyvirheeseen. Etta taisteli urhoollisesti, mutta Akaa Volley oli yksinkertaisesti liian kova pala Ettalle tällä hetkellä.

Ottelun parhaina palkittiin tällä kertaa molemmilta numerot 3, Ettalta Janne Marttila ja Akaalta Akseli Lankinen.

Tämä ottelu oli Ettan syyskauden viimeinen, ja Etta jää parin viikon lomalle joulun pyhien yli. Akaa-Volleyn kausi puolestaan jatkuu vielä, heti huomenna vastassa on Rovaniemellä Team Lakkapää, ja vielä viikon päästä 21.12. vastaan asettuu kotiluolassa Monarilla Vantaa Ducks.

Akseli Lankinen, Akaa: Meiltä ehjä hyvä esitys, saatiin hyvin pidettyä oma peli kasassa. Se oli tänään voiton avain.

Janne Marttila, Etta: Akaa sai muutaman hyvän pisteputken, puolusti paremmin ja hyökkäsi tehokkaammin, silloin tulos on tommonen. Alkukausi on ollu vaikea, mutta kovasti on tehty töitä. Henki on joukkueessa pysyny hyvänä, ja täytyy vaan jatkaa kovaa työtä ja luottaa siihen että tulosta alkaa tulla. Tappiot on joukkueessa käsitelty fiksusti. Joukkue tekee joka päivä parhaansa, ja se tulee riittämään. Liian helposti tulee huonoja pätkiä joukkueelle tällä hetkellä, niitä täytyisi saada lyhyemmiksi.

Oliver Lüütsepp, Akaa: Täytyy ihan aluksi sanoa, että päävalmentajavuosina minunkin kohdalle on sattunut, että avainpelaaja jää kokoonpanosta pois, eikä se ole ikinä helppo lähtökohta peliin. Meidän pojat pystyi hyvin keskittymään peliin, rytmi löytyi hyvin. Hyökkäys oli tänään tosi hyvä, hyvät harjoitukset on alkaneet näkyä myös pelissä.

Olli Kuoksa, Etta: Onnea Akaalle tämän päivän esityksestä, ei tullu yhtään siimaa meillepäin. Meillä on joukkueelle rakennettu pelitapa, jolla minimoidaan omat heikkoudet. Tänään siitä oli yksi pelaaja pois, joka on vielä kokeneimpia pelaajia. Ville on isossa roolissa muussakin kuin hyökkäyksessä, ja kun yksi palanen on pelitavasta pois niin kyllähän se näkyy. Ei voida sanoa että ei kestä pää, hyvillä pelaajilla ei petä pää. Tällä hetkellä meidän pelaajien taidot ei vaan riitä. Voitosta peleissä aina taistellaan, mutta minun ensisijainen tehtävä on viedä peliä ja pelaajia eteenpäin. Silloin olis syytä huoleen jos pojat ei yrittäis tai asenne olis huono, mutta siitä se ei meillä jää kiinni, vaikka se välillä katsomoon saattaa siltä näyttääki. Kaikilla pelaajilla on tosi korkea työmoraali, eikä yrittämisen puutteesta voi syyttää. Ei voi pelaajilta sellaista vaatia mihin taitotaso ei vielä riitä. Kaksi viikkoa on nyt ilman pelejä, ensi viikolla pelaajat treenaa omatoimisesti, ja seuraavalla viikolla levätään. Ennen tammikuun tärkeetä peliputkea saadaa vielä yhteinen täys viikko treenejä. (Lehdistön kysymykseen uusien pelaajien tarpeesta): Jos Väisäsen Markus ei pysty tammikuun neljäs päivä pelaamaan, silloin mun mielestä tarvitaan joukkueeseen yks uusi pelaaja, Make on kuitenkin meidän johtavia pelaajia. Hänen tilanne on tällä hetkellä hyvä ja kunhan saadaa vähän rasitusta alle toivotaan että on pelikunnossa. Villellä taas oli tänään ihan vain flunssaa, mutta Villen tausta on sellainen, ettei oteta terveyden kanssa mitään riskejä.

Ruudun ottelukooste

LähiTapiolan pisteet
3 Lankinen Akaa
2 Sivula Akaa
1 Herrera Akaa

PROlibero
Voitto Köykkä, Akaa

Ottelutilasto

  Takaisin