Seuraa meitä somessa:

Etta taipui VaLePalle neljässä erässä

12.10.2019

Ettan ensimmäinen kotiottelussa tämän kauden Mestaruusliigassa nähtiin viime kauden finaaliuusinta, kun Valepa saapui vierailulle urheilutalolle. Hallitseva mestari oli tänään vahvempi lukemin 1-3 (20-25, 17-25, 27-25, 23-25.)

Ettan avaus: L. Jylhä, Helenius, Marttila, Sorvoja, Niinivaara, Hänninen. Liberona Rasinperä.
Valepan avaus: Esko, Suihkonen, Kunnari, Nikula, Karjarinta, Petterson. Liberona Mutka.

Ensimmäisessä erässä edettiin tasatahtiin lähes koko erä. Lopussa Valepa kuitenkin väänsi erän väkisin itselleen nuoriso-osastonsa turvin. Aaro Nikulan vahva syöttövuoro ja Mikko Karjarinnan torjuntapiste veivät Valepan eräpallotilanteeseen. Ratkaisun urheilutalon parkettiin naulasi Oulun Kiskon kasvatti Niko Suihkonen. Erä Valepalle 20-25.

Toinen erä eteni puoliväliin asti tasaisesti, mutta sen jälkeen Valepa meni menojaan Mikko Eskon pappaleijan johdolla. Erän loppu selkeästi Valepalle ja pitkälle erätauolle marssittiin 17-25 lukemien jälkeen.

Kolmannessa aloitettiin Ettan komennossa, mutta Valepa kuroi eron kiinni erän puoleen välin tienoilla ja meni parin pinnan johtoon. Etta ei kuitenkaan lannistunut, vaan tuli tasoihin. Loppuerästä muodostui huikea trilleri, Etta onnistui käyttämään kolmannen eräpallonsa ja voitti erän 27-25.

Neljännessä erässä jatkettiin tasaisessa merkeissä ja erityisesti Valepan leirissä tunteet kuumenivat. Loppuerässä Valepa otti etumatkaa Olli Kunnarin fiksujen hyökkäyksien jälkeen. Valepa voitti tiukan erän 23-25 ja ottelun 1-3.

Jan Helenius, Etta:

- Kaksi erää annettiin Valepalle liikaa saumaa, mutta onneksi tultiin hienosti kolmanteen erään. Varmaan tämän kauden parasta peliä. On ollut mukava tulla Ouluun ja mukava ollut reenata. Meillä on projekti menossa.

Niko Suihkonen, Valepa:

- Aloitettiin hyvin, kolmanteen erään lähdettiin vähän säästellen, mutta onneksi hoidettiin lopulta ottelu.

Olli Kuoksa, Etta:

- Pettynyt täytyy tietenkin olla, kun ei pisteitä tullut. Kaksi erää oli vähän kuin kivireen perässä vetämistä. Sen jälkeen kaksi seuraavaa erää kuitenkin minun Etta-historiani parasta hyökkäyspelaamista.

Janne Kangaskokko, Valepa:

- Toinen peli pohjoisen kiertueella ja vielä täysi pistepotti. Hyvä lähteä kohti Hurmos-peliä. Startti oli hyvä ja pitkän tauon jälkeen Etta tuli tuttuun tapaan väkevästi Ville Sorvojan johdolla. Täytyy olla tyytyväinen kolmeen pisteeseen. On tuntunut hyvältä ja haasteelliselta siirtyä päävalmentajan paikalle.

Etta: Jan Helenius 21/+15, Ville Sorvoja 19/+13, Janne Marttila 15/+3
Valepa: Niko Suihkonen 22/+19, Aaro Nikula 13/+3, David Pettersson 11/+6

Yleisö: 674

LähiTapiolan pisteet
3 Suihkonen VaLePa
2 Helenius Etta
1 Mutka VaLePa

PROlibero
Mutka, VaLePa

Ruudun ottelukooste

Ottelutilasto

  Takaisin