Ettan voittoputki kestää - oululaiset liigakärkeen

21.10.2018

Sunnuntain miesten liigavoittajaksi pelasivat Ducksin tuskaa lisännyt Etta, Tiikerit kotonaan lopulta selättänyt Hurrikaani sekä Akaan kotonaan voittanut Loimu.

Ettan voittoputki kasvoi viiden ottelun mittaiseksi, Ducksin tuska jatkuu

Sunnuntaina nähtiin Ettalta jo viides peli yhdeksän päivän sisään. Paljon täydellisemmin ei olisi härkäviikko voinut mennä, sillä myös viidennestä ottelusta tuli täydet pisteet. Etta hoiti edelleen voittotilin avausta metsästävän Vantaa Ducksin ottelun 3-1 (25-23, 25-23, 23-25, 25-15). Samalla Etta nousi liigan ykköspaikalle.

Ettan avaus: Haapakoski, Ronkainen, Pennanen, Jokela, Niinivaara, Kaksonen. Liberona Hakala.
Vantaa Ducksin avaus: Lankinen, Kankaanpää, Jack, Külaots, Nurminen, Rissanen. Liberona Hyvärinen.

Ensimmäinen erä alkoi alkukaudelta totuttuun tapaan tasaisesti. Erän puolessa välissä Etta nykäisi Antti Ronkaisen syöttövuorolla kolmen pisteen kaulan. Tämän Ducks kuitenkin kuroi kiinni ja käväisi johdossa. Loppuhetkillä Etta kuitenkin oli vahvempi ja erä kotijoukkueelle 25-23. Kumpikin joukkue teki erässä varsin vähän
virheitä. Kotijoukkue otti kolme torjuntapistettä ja lisäksi molemmilta joukkueilta nähtiin upeita puolustuksia.

Toisessa erässä Etta meni menojaan heti alusta. Tämä mahdollisti Olli Kuoksalle tilaisuuden päästää Matias Sosunoff irti ja antaa Eetu Pennaselle lepoaikaa. 15-11 -tilanteessa oli toisen tulevaisuudenlupauksen vuoro, kun Juuso Kontio tuli Antti Ronkaisen tilalle. Koko erän noin viiden pisteen takamatkalla ollut Ducks sai kirin käyntiin aivan erän loppuhetkillä ja pääsikin pisteen päähän. Eräpallotilanteessa kentälle vaihdettu Eetu Pennanen päätti erän välittömästi lukemiin 25-23.

Kolmanteen erään nähtiin pieniä muutoksia avauskokoonpanoihin ja kolmas erä aloitettiin myös Ducksin osalta kotimaisin voimin, kun edellisessäkin erässä pelannut Juho Kaunisto tuli brasilialaisen Leo Jackin tilalle yleispelaajaksi. Etta puolestaan muutti kokoonpanoaan hieman jylhemmäksi, kun passariksi kentälle tuli Lasse Jylhä ja liberoksi Jesper Jylhä ja huilaamaan siirtyivät Niko Haapakoski ja Anssi Hakala. Ducks sai erään unelma-alun ja Etta-käskijä Olli Kuoksa oli pakotettu ottamaan aikalisä 1-6- tilanteessa. Aikalisän jälkeen Ettan kone alkoi käynnistymään pitkän erätauon jäljiltä. Tilanteessa 10-12 vierasjoukkueen päävalmentaja Ismo Tuominen joutui myöskin turvautumaan aikalisään. Etta ei saanut vieraiden johtoa kiinni ja neljänteen erään siirryttiin Ducksin 23-25- erävoiton jälkeen.

Neljänteen erään Etta vaihtoi hakkuriksi Sorvojan sekä kapteeni Markus Väisäsen keskitorjujaksi Nuutti Niinivaaran tilalle. Kentälle palasivat myös passari Haapakoski ja libero Hakala. Tasaisen erän alun jälkeen Etta otti pelin komentoonsa. Ducksin vaihtorulettikaan ei tuottanut tulosta. Erä selvin lukemin 25-15 ja ottelu 3-1 kotijoukkueelle.

Akseli Lankinen, Vantaa Ducks:

- Tavoitteena oli lähtä parantamaan omaa peliä, alkukausi ollut nihkeä. Tänään meiltä parempaa. Etta on kärsivällinen joukkue.

Niko Haapakoski:

- Alku oli vaikea, mutta saatiin peli kulkemaan ja pisteet kotiin. Tiedettiin, että Ducks on meille vaikea vastus. Ollaan parannettu alkukaudesta kaikkia osa-alueita hieman ja se näkyy.

Ismo Tuominen:

Ihan pirteesti alotettiin, kolme erää numeroiden valossa tiukkaa. Tänään käytettiin laajempaa materiaalia. Pienin askelin mennään eteenpäin. Paljon vieraspelejä ja se on kouluttanut meitä kovalla kädellä. Tärkein jäi tänään puuttumaan.

Olli Kuoksa: ”Suurin latautuminen purkautui ehkä eilen ja tänään saatiin raavittua pisteet kasaan. Käytän sellaista kuusikkoa koko ajan, mikä pystyy tuomaan eniten energiaa kentälle. Saatiin nuorille pelaajille kokemusta kovia pelejä varten.”

Joukkueen parhaina palkittiin
Ettalta Niko Haapakoski
Ducksilta Toni Kankaanpää.

Etta Oulu - Vantaa Ducks 3-1
25-23, 25-23, 23-25, 25-15
Etta: Antti Ronkainen 15/+5, Eetu Pennanen 14/+9 & Joonas Jokela 14/+6.
Ducks: Toni Kankaanpää 14/+9, Karl Külaots 11/0 & Juho Kaunisto 10/+7.

LähiTapiolan pisteet:
3 Pennanen Etta
2 Haapakoski Etta
1 Hyvärinen Ducks

Raision Loimu syötti Akaa-Volleyn nurin

Raision Loimu pelaa juhlavuottaan. Seura täyttää 60 vuotta. Kun tuon iän ottaa huomioon, 41 vuotta maan lentopallon korkeimmalla sarjatasolla on varsin kunnioitettava saavutus. Eikä Loimu aio alkaneellakaan kaudella myydä nahkaansa halvalla.
Sunnuntai-illan hämärässä Loimu kuritti Akaa-Volleyta numeroin 1-3 (22-25,17-25,25-19,14-25). Tilastojen valossa selkein ero joukkueiden välillä löytyi syöttöviivalta. Kun Akaa-Volley sai aikaiseksi vain yhden ässäsyötön, vieraat takoivat niitä peräti 12 kappaletta.

- Tilastot eivät valehtele. Kyllä loimun syöttö oli tänään myrkkyä meille. Mutta pitää antaa erityistunnustus myös raisiolaisten puolustuspelaamiselle. Eihän siinne näytä jäävän minkäänlainen hyökkäys, tilitti Akaa-Volleyn joukkueenjohtaja Erkki Tuomi taistelun jälkeen.

Näytti siltä, että Akaan hakkuri Joni Mikkonen (7/+2) oli otettu tarkkaan vartiointiin.

- Pitää paikkansa. Mutta kyllä meidän täytyy tunnustaa, että Ville Junturan passitkaan eivät tänään olleet parhaimmillaan. Ainakin katsomoon näytti, että pikkuisen jäi vajaaksi liian usein, analysoi Tuomi.

Akaa-Volleyn parhaana palkittiin kokenut laitapelaaja Enderwin Herrera (13/+5), joka jatkaa varmaa peliään viikosta toiseen.

- Minä korostaisin lisäksi keskipelaajien roolia. Kyllä Sauli Sinkkonen (12/+10) ja Panu Pitkänen (11/+5) todella täyttävät pelipaikkansa, päätti Tuomi ja lähti suihkuun.

Loimun parhaana palkittiin viime kaudella Ruotsin parhaana lentopalloilijana palkittu Viktor Lindberg (14/+10). Yleispelaaja kantoi päävastuun Loimun vastaanottopelissä ja syötti neljä ässää.

Hurrikaani vei pitkän kaavan mukaan Hollihaan sunnuntainäytöksen

Kokkolassa pelattiin taas pitemmän kaavan mukaan. Joukkueet voittivat eriä vuorotahtiin, lukuun ottamatta viidettä erää, joka meni neljännen lisäksi Hurrikaanille. Tulos 2-3 (25-23, 15-25, 25-20, 20-25, 10-15).

Ensimmäisessä erässä Eemeli Koukin syöttövuoro toi Hurrikaanille 8-11 johdon. Simon Honen syöttövuoro toi Tiikerit tasoihin ja ohi. Tilanteeksi 15-14. Syöttövuoron aikana Tomi Rumpunen vaihdettiin Tapio Toiviaiseen ja Jiri Hänninen onnistui huijaamaan koko Hurrikaanikentän palauttamalla pallon hihalla, mutta selin. Pallo raakana kenttään. Loppuerä meni tasaisesti ja ratkaisupisteet Tiikereille tuottivat Aleksandrs Kudrjašovsin ässä ja Jiri Hännisen sijoitus postimerkkiin. Syöttövirheiden määrä erässä oli suhteellisen suuri. Tiikereiltä 4 ja Hurrikaanilta 8. Syöttövirheitä oli jatkossakin paljon, muttei kuten ensimmäisessä erässä.

Toinen erä alkoi jälleen Eemeli Koukin syöttöputkella. Tilanteeksi 1-5 ja siitä Tiikerit ei tällä kertaa missään vaiheessa saanut peliä
tasoitettua. Toiviaisen ja Matthew Westin syöttövuoroilla Hurrikaani repi lisää eroa ja erä selkeästi Hurrikaanille.

Kolmannen erän alkuun Edvarts Buivids torjuttiin pariin otteeseen ja Hurrikaani pääsi jo neljän pisteen johtoon. Kalle Määtän syöttövuorolla Tiikerit kuitenkin kiri tasoihin ja ohi. Tilanteeksi 10-8. Sen jälkeen vuorostaan Tiikerit ei antanut Hurrikaanille johtoa ja vei erää selkeästi. Eräpalloon tultiin tilanteessa 24-17. Erävoitto oli kuitenkin odottelun takana ja Hurrikaani kiri 20 pisteeseen ennen ratkaisua.

Neljänteen erään Tomi Rumpunen palasi yleispelaajaksi. Ei kuitenkaan Tapio Toiviaisen tilalle, vaan Eemeli Koukin tilalle. Se oli valmentaja Jussi Heinolta oikea valinta, koska Toiviainen nosti profiiliaan ja oli tärkeä hahmo kahdessa viimeisessä erässä. Neljännessä erässä Toiviainen teki 6 pistettä ja hakkuri Antti Ropponen vain pisteen enemmän.

Viidennessä erässä Toiviainen teki neljä pistettä. Se oli Hurrikaanipelaajista erän paras pistemäärä. Muista Hurrikaanipelaajista
pitänee mainita Karri Kutinlahti, joka oli tehokas hyökkäyspelissään. Erä päättyi Matti Oivasen ässään.

Jussi Heino, Hurrikaani-Loimaa:

- Voitto oli tietysti tärkein. Pehmettiin ensimmäisessä erässä hyvästä johdosta. Meidän vastaanotto toimi, mutta sitten ei saatu palloa kuolemaan. Nelospaikka ei aluksi toiminut, joten jouduttiin hakemaan muita ratkaisuja. Ottelun lopussa Tapio Toiviainen oli tehokas. Syöttövirheitä tuli, mutta myös vierasotteluissa pitää tehdä kovia syöttöjä. Kättä pitää antaa.

Mikko Keskisipilä, Tiikerit:

- Vähän painiskellaan edelleen liikojen virheiden kanssa. Sitä myöten annettiin tosi paljon eteen. Vastaanotto toimi meilläkin hyvin, mutta hyökkäystehot eivät ole hyviä. Ajan myötä peli paranee. Raision reissu ei painanut jaloissa. Keskiviikkona Jyväskylässä cupin peli.