FINAALIT 2022: Savo Volley käänsi kahtiajakoisen pelin voitoksi - 7. finaali lauantaina Kuopiossa

21.04.2022

VaLePan ja Savo Volleyn ottelusarja on ollut varsin erikoinen. Pelin sisällä tulee selkeitä erävoittoja puolin ja toisin. Niin tänäänkin, alussa VaLePa otti kaksi erävoittoa rallatellen ja onnistui laajalla rintamalla. Pitkän erätauon jälkeen osat vaihtuivat täysin. Savo Volley nappasi otteluvoiton ja ratkaiseva 7. finaali pelataan lauantaina Kuopiossa.

Aloituskokoonpanot

VaLePa: Esko, Karjarinta, Savonsalmi, Mäkinen, Hänninen, Tihumäki, Ruohola L
Savo Volley: F. Ivanov, Jauhiainen, Kovac, Raadik, Siltala, Ojansivu, Sho L

VaLePa Sastamala Tampere – Savo Volley 2-3 (25-20, 25-16, 20-25, 22-25, 13-15)

Ensimmäisessä erässä VaLePa syötti loistavasti 4 ässää ja vain 2 virhettä, kun Savo Volley teki 5 virhettä ja 1 ässän. Myös VaLePan vastaanotto oli erinomainen 62% (56%). VaLePan kovien syöttöjen vuoksi Savo Volleylla oli vaikeuksia vastaanotossa ja se heijastui myös heidän hyökkäyspeliinsä.

Toisessa erässä VaLePa jatkoi hyvää vastaanottopelaamista. Pukkipaitojen torjujat lukivat hyvin savolaisten hyökkäyspeliä ja joukkue otti 7 torjuntaa. VaLePan syöttö pysyi edelleen kovana ja varmana. Sakari Mäkiselle mahtavat tehot 10/+9. Timo Tolvanen yritti vaihtoruletilla parantaa joukkueensa peliä.

Pitkän erätauon jälkeen Michael Michelau tuli Olli-Pekka Ojansivun tilalle hakkuriksi Savo Volley löysi peliinsä taisteluilmeen. Savo Volley vei hyökkäysten jälkeiset puolustukset 15-7 ja päätti vastahyökkäykset tehokkaasti. Se söi VaLePan pelaajien itseluottamusta. Aiemmin erinomaisesti toiminut vastaanotto oli vaikeuksissa ja se näkyi hyökkäystehoissa.

Neljännessä erässä Savo Volley tuli edelleen ryminällä. VaLePan vastaanotto oli vaikeuksissa. Mikko Esko joutui usein passaamaan korkeita roskapasseja, joiden päättäminen jäi Sakari Mäkisen kontolle. Hän hoiti osansa hyvin, muttei saanut riittävästi tukea muilta. Savo Volley hyökkäsi hyvän vastaanoton turvin laajalla rintamalla eikä VaLePan torjunta päässyt hyökkäyksiin kiinni.

Viides ratkaiseva erä oli pitkään edelleen savolaisten selkeää hallintaa. Savo Volley johti parhaimmillaan 8-3. Severi Savonsalmen syöttövuorolla Mikko Karjarinta torjui ensin Michelaun ja sitten Miki Jauhiaisen. Matias Tihumäen aloitussyöttö oli painava ja kahdella Mäkisen hyökkäyksellä VaLePa pääsi pisteen päähän 13-14. Kiri jäi vähän kesken ja Raadik päätti pelin nelospaikan hyökkäyksellä.

Savo Volley pystyi hyökkäämään keskeltä laajalla rintamalla, kun saivat vastaanoton kuntoon, Jakub Kovac ja Miki Jauhiainen olivat tehokkaita. Samoin Antti Siltalan ja Andrus Raadik olivat kutospaikan hyökkäyksessä tuloksekkaita. Michelau jäi pisteen pakkaselle, mutta hänen tulonsa peliin toi Savo Volleyn pelaamiseen uuden uhan.

VaLePan pelissä onnistumisia tuli aluksi laajalla rintamalla, mutta vastaanoton vaikeuksien jälkeen Sakari Mäkinen ei saanut riittävästi tukea muilta. Kokonaisuudessaan peli tasainen pelin eräpisteet 105-101 VaLePalle ja viimeinen erä vain kahden pisteen erolla Savoon. Tästä on hyvä nousta Kuopiossa uuteen lentoon.

Andrus Raadik:

- Tiukka ilta, erätauko tuo usein isoja muutoksia peliin. Pienten onnistumisten kautta saatiin peli käyntiin. Lauantaina pelataan tasainen varmasti peli.

Sakari Mäkinen:

- Melko sanattomaksi vetää, kaksi ensimmäistä erää pelattiin vahvasti, mutta pitkän erätauon jälkeen Savo nousi ja heillä vahvuus on rosterin laajuus. Niin kuin Andrus sanoi, pallot vähän myös pomppivatkin heille. Mutta tästä lähdetään seiska peli taistelemaan.

Timo Tolvanen:

- Kahden tasaisen joukkueen välillä voi tapahtuma kaikkea ja pitkällä erätauolla mietittiin juttuja ja päätettiin laittaa kaikki alla in. Jokainen nosti tasoaan selkeästi.

Janne Kangaskokko:

- Kyllä on nähty monta kertaa, että joukkueet pelaavat vaihtelevasti. Savo sai hyvin omasta syötöstä kiinni ja
Sakke jäi liian yksin hyökkäämisessä. Vastaanotto oli kolmeen erään huonoa. Yksi mies ei pysty Savoa kaatamaan. Kaikki annetaan Kuopiossa.

Sähkötekniikka Lehto Oy:n toimitusjohtaja Lauri Lehto palkitsi parhaat pelaajat.