Seuraa meitä somessa:

Haastajat jäivät pisteittä naisten liigasunnuntaina

18.10.2020

LP Viesti ja LP Kangasala nappasivat mukaansa täydet pistepotit sunnuntaina JymyVolleyn ja WoVo Rovaniemen haastamisesta huolimatta.

JymyVolleyn vastarintaan nousu ei johtanut pisteryöstöön LP Viestiltä

JymyVolley joutui antamaan pisteet LP Viestin matkaan sunnuntai-iltana Nurmohallilla pelatussa kotiottelussa. Neljään erään venynyt ottelu meni lopulta vieraille erin 1-3 (17-25, 18-25, 25-21, 22-25).

Pitkällä tauolla sisuuntunut kotijoukkue ei kuitenkaan päästänyt vieraita helpolla, vaan pisti kunnolla kampoihin ottelun jälkimmäisellä puoliskalla.

Kaksi ensimmäistä erää kotijoukkue sähläili peräti kuusi syöttövirhettä, eikä päässyt otteluun muutenkaan mukaan. Kentällä näkyi kunnioitus menestynyttä vastustajaa kohtaan, eikä ratkaisun tekijöitä löytynyt.

Toinen erä eteni samaan tahtiin, eikä kotijoukkue saanut vieraita kuriin.

Pitkällä tauolla emännät kokosivat itsensä, ja kolmanteen erään saapui herännyt kotijoukkue. JymyVolley vei erää alusta alkaen, syötöt upposivat, näyttävät torjunnat toivat tulosta ja pisteitä tauluun. Emännät tekivät erässä peräti kahdeksan torjuntapistettä, minkä ottelun kuuluttaja Marko Hakala arveli olevan joukkueen historian paras saavutus.

Vieraat pääsivät rytmiin mukaan vasta erän loppuvaiheessa, mutta silloin piste-ero oli jo niin suuri, ettei se kyennyt nousemaan voittoon saakka.

Neljännessä erässä kotijoukkue oli pahimmillaan jo kuusi pistettä vieraita jäljessä, mutta onnistui kokoamaan pelin ja pääsi jo kahden pisteen päähän (19-21). Ihan loppuun saakka ei nousu riittänyt, ja vieraat saivat erävoiton myötä kolme pistettä kotiinviemisiksi.

Vieraista passari Saana Virtanen ja yleispelaaja Linnea Kuusela aloittivat ensimmäiset liigapelinsä seurajoukkueen paidassa seitsikossa, kun Viktoriia Tuchashvili ja Noora Kosonen olivat ns. normiseitsikosta penkillä.

Anna Czakan:

- Pelattiin vuoristorataa vähän samaan tapaan kuin lauantain pelissäkin. Aloitukset erissä olivat hyviä, samoin kaksi ensimmäistä erää. Kolmannen alussa on jotain sellaista, joka meidän pitää pystyä korjaamaan. En tiedä, onko siinä kyse lämmittelystä vai mistä. Itselläni peli oli nousujohteinen, pääsimme hyvin rytmiin Saanan (Virtanen) kanssa. Ottelu ratkesi meidän onnistuneeseen taisteluumme neljännessä erässä.

Tomi Lemminkäinen:

- Kolme pistettä on hyvä saldo, samoin koko viikon yhdeksän pistettä. Tänään meillä kokoonpanossa oli nuorempia pelaajia, mutta ei heillä ollut hätää. Kahdessa ensimmäisessä erässä vaikutti siltä, että Nurmo pelasi moninkertaista mestaria ei LPViestiä vastaan. Odotin koko ajan, että JymyVolleyn peli paranee, kuten se tekikin. Kolmannessa erässä olimme täysin altavastaajia, edes vaihdot eivät auttaneet. Jymy vahvensi keskihyökkäystään, ja se näkyi. Neljäs erä oli molemmilta joukkueilta parasta ja tasokasta peliä, Jymy olisi voittanut sillä pelillä monta joukkuetta. Annan ja Vikin yhteys pelasi tänään erinomaisesti. Meillä oli tämän verran paremmat pelaajat tänään.

Henni Rinta-Keturi:

- Kaksi ensimmäistä erää oli meiltä hakemista. Pelattiin kärsimättömästi, eikä oltu riittävän tarkkoja. Keskittyminen ei ollut kohdallaan. Pitkällä tauolla kasasimme itsemme, ja peruspeli lähti toimimaan hyvin. Kaksi erää olivat hyvää taistelua. Omaan peliin on tullut hyvin treenatun kesän aikana lisää rohkeutta, etenkin pallojen tappamiseen.

Kari Raatikainen:

- Tärkeintä tässä ottelussa oli se, että löysimme kolmannessa erässä oman peruspelin. Alku ei meiltä oikein lähtenyt. On hyvä, että peli löytyi huonojen erien jälkeen. Kahdessa ensimmäisessä erässä vastustaja syöttö oli niin kova, ettei meillä ollut sille mitään keinoja. Kun peli pääsi käyntiin, se oli hyvää peliä. Katariina Salmisen tulo keskelle oli hieno asia, ja hän teki hyvän suorituksen (9+8). Pitäisi uskaltaa nostaa enemmänkin vaihtoehtoja esiin. Jälkimmäisissä erissä saimme vastaanoton toimimaan, ja osasimme myös ennakoimaan vastustajan syöttöjä paremmin. Sille ei mitään voi, että Anna vain survoo pallon lattiaan. Kaikkein eniten me opimme, kun vastassa on joukkue, joka pakottaa pelaamaan. Silloin ei mitään saa ilmaiseksi vaan on oltava kärsivällinen. Tällainen peli kasvattaa, voi pelata hyvin vaikka ei tulekaan voittoa.

Parhaat pelaajat: Henni Rinta-Keturi (JymyVolley), Anna Czakan (LPVIesti).

JymyVolley - LP Viesti 1-3 (17-25, 18-25, 25-21, 22-25)
Jymy: Valkonen 15/+4, K.Salminen 9/+8, Raitala 9/+2
LP Viesti: Siebring 15/+7, Andrikopoulou 14/+8, Czakan 12/+10
Ässät 5-5, syöttövirheet 11-8, torjunnat 11-11, hyökkäys% 32-39, vastaanotto% 47-39

Pistekilpailu:
3 Ternava LP Viesti
2 Salminen JymyVolley
1 Niemi JymyVolley

PROlibero
Laura Penttilä, JymyVolley

Ottelutilasto

Ruutu+ tallenne

WoVo laittoi kampoihin, mutta LP Kangasala viidenteen täyteen pistepottiiinsa

LP Kangasala jatkoi täysien pistepottien keräämistä. Tämän päivän kolmen sarjapisteen arvoinen voitto oli heille jo viides kauden starttiin ja se tuli suoraan kolmessa erässä 22-25, 23-25, 17-25. Taija Tikka ja Emma Mutka saivat mahdollisuutensa vieraiden avauksessa Karoliina Fribergin ja Tiiamari Sieväsen sijaan. Lisäksi Emmi Jalonen hoiteli vieraiden passipelistä pelin loppupuolikkaalla Katja Kylmäahon päästyä huilimaan.

WoVosta Oona Viljanen heittin 19 pisteen illalla hyvän haasteen sarjakärjelle.

Kotijoukkueen libero Outi Polso oli sairastumisen vuoksi poissa kokoonpanosta.

Teemu Mäkikyrö, WoVo:

- Olin luottavainen siihen, että tänään piste otetaan jos päästään hyvin peliin mukaan. Ihan ei kuitenkaan kovuus riittänyt erien lopuissa ja oikeastaan P2-tilanteisiin hävittiin molemmat ensimmäiset erät, kun ei löydetty ratkaisuja niihin. Kolmannessa erässä ei ollut ehkä enää niin paljoa uskoa, kun kaveri pääsi helposti alussa johtoon. Kotisalissa näin ei saisi käydä, vaan jos ollaan tappioasemassa, niin pitäisi lyödä lisää kaasua.

Riikkaliisa Kärkkäinen, WoVo:

- Halvalla emme nahkaamme tänään myyneet. Kaksi ensimmäistä erää pelasimme ajoittain ihan hyvääkin lentopalloa, mutta erien lopuissa rohkeus koviin ratkaisuihin puuttui. Vastustaja pelasi tasaisemmin ja ansaitsi voittonsa, vaikka meilläkin hyviä hetkiä oli.

Arttu Keränen, LP Kangasala:

- Tänään oli jopa vaikeampi peli kuin eilen. Ensimmäinen erä oli kuin toisinto eilisestä Pölkky-pelistä, jossa jäätiin vähän katselemaan. Tiesin, että syöttö-vastaanotto tulee näyttelemään isoa roolia tässä hallissa ja sitä se olikin. Olen tyytyväinen, että pystyimme voittamaan, vaikka emme ole pelanneet edes treenipelejä näin heikolla vastaanotolla. Kaikki kunnia kotijoukkueelle siitä, että he olivat monella tapaa valmiimpia tämän päivän otteluun kuin me.

Ronja Heikkiniemi, LP Kangasala:

- Vastustaja syötti ihan pirun hyvin, minkä vuoksi meillä oli ihan täysi työ vastaanotossa. WoVo pystyi ottamaan meidän eilisen aseen, keskihyökkäykset, täysin pois, joten meillä laitureilla oli hieman kovempi iltapuhde tänään.

WoVo - LP Kangasala 0-3 (22-25, 23-25, 17-25)
WoVo: Viljanen 19/+11, Lindgren 11/+7, Kähkölä 6/+3
LP Kangasala: Karhu 17/+14, Heikkiniemi 17/+8, Kylmäaho 5/+5
Ässät 3-3 , syöttövirheet 9-6, torjunnat 3-8, hyökkäys% 36-39, vastaanotto% 47-30

Pistekilpailu:
3 Laakkonen LP Kangasala
2 Kähkölä WoVo
1 Laine WoVo

PROlibero
Janina Laine WoVo

Ottelutilasto

Ruutu+ tallenne

Kuvat:
Esko Nevala / WoVo
Pasi Hakomäki / JymyVolley

  Takaisin