Hämeenlinna hävisi taistellen Kazanille

19.02.2019

Hämeenlinna pystyi jokaisessa erässä taistelemaan vapautuneesti kovaa Kazania vastaan, mutta paukut eivät riittäneet haastamaan venäläisiä ihan loppuun asti. Hämeenlinna koki kotitappion lentopallon naisten Mestarien liigassa luvuin 0-3 (19-25, 18-25, 19-25).

Kazanin pitkien pelaajien ulottuvuus hyökkäyksessä ja torjunnassa oli melkoinen ja se toi selvän eron verkolla. Joukkueen tehokkain oli vasta 15-vuotias, 192-senttinen hakkuri Tatiana Kadochkina, joka teki peräti 20 pistettä, joista 16 hyökkäyksillä ja 4 torjunnoilla.

Hämeenlinnalaisista Suvi Kokkonen ja Salla Karhu tekivät molemmat yhdeksän pistettä.

- Kazan on pitkä joukkue ja vaikea torjua. Sen takia meidän piti keskittyä puolustamaan heidät hyvin, Hämeenlinnan valmentaja Matteo Pentassuglia sanoi.

- Me pelasimme kuitenkin hyvän pelin ja olen tosi onnellinen joukkueen puolesta. Jokaisessa ottelussa me pelaamme paremmin ja ensi viikolla viimeisessä ottelussa me taistelemme tosissamme Jekaterinburgia vastaan.

Salla Karhu oli Hämeenlinnan parhaimmistoa pelissä ja iski hienosti ulottuvaa torjuntaa vastaan.

- Tykkään näistä peleistä, Meillä ei ole mitään hävittävää, voidaan rellestää ja pelata vapautuneesti. Uskon että koko joukkue nauttii näistä peleistä, Karhu totesi.

Hämeenlinna taisteli heti ottelun alusta alkaen mukavasti, mutta hävisi avauserän 19-25 Kazanille. Hakkuritähti Tatiana Kadochkina iski Kazanille seitsemän pistettä. Suvi Kokkonen teki Hämeenlinnalle viisi pistettä.

Toinen erä oli tasan vielä tilanteessa 11-11, mutta siitä Kazan lähti karkuun. Hämeenlinna hävisi erän 18-25. Kadochkina oli jälleen erän tehokkain seitsemällä pisteellään.

Kolmannessa erässä Hämeenlinna oli vielä 17-19-tilanteessa hyvin mukana pelissä, mutta loppu meni Kazanille. Tappio kotijoukkueelle 19-25.

Hämeenlinnan viimeinen ottelu tämän kauden Mestarien liigassa on ensi tiistaina 26.2. klo 18.30 ja vastassa on venäläinen Jekaterinburg.

Kuvat: Veli-Matti A. Pitkänen / Lentiskerho