Seuraa meitä somessa:

Hämeenlinna murskaavan hyvä Salossa - LiigaPlokille taas viisieräinen ja kotipiste

11.02.2023

Naisten liigalauantaina nähtiin kolme vierasvoittoa. Salossa tuore cupmestari Hämeenlinnan lentopallokerho otti kauden ensimmäiset täydet pisteet vieraskentällä vakuuttavalla esityksellä. LiigaPloki pelasi jo kauden 13:nnen viieräisen, häviten Puijo Wolleylle. Pölkky Kuusamo oli puolestaan vakuuttava Orivedellä.


LiigaPloki pisteputki kotikentällä ja viisieräisten rypäs jatkui

LiigaPloki-Puijo Wolley 2-3 (22-25,12-25, 25-19, 25-22,14-16)

LiigaPloki jatkoi viisieräisten otteluiden sarjaa, kun se kohtasi kotisalissaan sarjakärki Puijo Wolleyn. Ottelu oli LiigaPlokille kauden 13. ja Puijolle 11. viisieräinen Mestaruusliigapeli. LiigaPloki on pelannut kotisalissaan 11 kertaa ja saanut jokaisesta ottelusta vähintään yhden sarjapisteen.

Aloituskokoonpanot:

LiigaPloki: Napalkova, Lux, Hollingsworth, Yefremenko, Kähkölä, Tikka, Joensalo (libero)
Puijo Wolley: Rusnachenko, Kääntä, Uusi-Illikainen, Schmid, Tokoku, Autere, Koskenkorva (libero)Ottelun avauserä eteni tasaisena, molempien joukkueiden passarit Napalkova ja Rusnachenko jakoivat passeja monipuolisesti. Puijon yleispelaaja Minna Uusi-Illikainen ja LiigaPlokin Aliisa Kähkölä tekivät tärkeitä pisteitä joukkueilleen. Erän lopussa Wolleyn hakkuri Reina Tokuku teki järkeviä ja tehokkaita suorituksia, joilla vieraat karkasivat 19-15 johtoon. LiigaPloki nousi vielä takaa-ajoon. Se pääsi jo tilanteeseen 21-22, mutta Puijo pelasi loppuerän napakasti vieden sen lopulta 25-22.

Toista erää hallitsi Puijo, kun se sai vahvalla syöttöpelillään horjutettua LiigaPlokin vastaanottoa. Sen seurauksena kotijoukkueella tuli liikaa suoria hyökkäysvirheitä. Edellisessä kotipelissä loistanut Kristin Lux oli kahden erän jälkeen miinuksilla (5/-3) ja edellisessä OrPo pelissä nilkkansa loukannut Dariana Hollingsworth (2/-6). Keskipelaajat Aliisa Kähkölä (5/+4) ja Taija Tikka (5/+3) sekä hakkuri Anna Yefremenko pelasivat vahvimmin. Puijon tehopelaajat olivat Reina Tokoku (14/+12) ja Minna Uusi- Illikainen (13/+8). Erä selkeästi vieraille numeroin 25-12. Varsinkin toisen erän jälkeen näytti siltä, että kotijoukkueen kotipelien pisteputki katkeaa, mikäli otteet eivät parane.

Pitkän erätauon jälkeen LiigaPloki tuli terävämmällä asenteella peliin. Eniten otteita paransivat Lux ja Hollingsworth, joiden hyökkäykset alkoivat uppoamaan Puijon kenttään. Samalla joukkue löysi kadoksissa olleen taisteluilmeen. Siitä palkintona se otti 25-19 erävoiton.Neljäs erä jatkui kolmannen erän tapaan tiukkana taisteluna. Molemmat joukkueet tekivät pisteitä vuorotahtiin. Otteluun tuli hyvä taisteluilme ja se tarttui myös Pihtipudas-salin yleisöön. Se kannusti kotijoukkueen viidenteen erään.

Lyhyt viides erä jatkui yhtä sähköisenä kuin edellinen erä oli päättynyt. Puijon 3-1 johto kääntyi Kristin Luxin hyppysyöttöjen myötä LiigaPlokin 6-3 johtoon. Puijo nousi tasoihin kotijoukkueen useiden hyökkäysten päättyessä Wolleyn torjuntaan. LiigaPloki otti aikalisän tilanteessa 9-11, sen jälkeen pelattiin ottelun pisin pallo, joka päättyi Puijon verkkovirheeseen. Kuopiolaiset nousivat Uusi-Illikaisen hyökkäyksillä 13-11 johtoon. Puijo sai ottelupallon tilanteessa 14-12, mutta Luxin syöttövuorolla kotijoukkue tasoitti erän 14-14. Ottelu ratkesi Wolleyn hakkuri Reina Tokukun onnistuneeseen iskulyöntiin 16-14.Kim Buchwald, LiigaPloki:

– Kolmessa erässä meidän hyökkäyspelimme ei toiminut, sen sijaan kahdessa erässä pelaajat hyökkäsivät loistavasti. Hävittyjen erien hyökkäyspelillä ei voi pärjätä. Harmittaa hävitä parilla pisteellä liigaa johtavalle joukkueelle. Hekin halusivat myös voittaa kuten mekin. Vastaavasti voitimme edellisessä pelissä kahdella pisteellä Oriveden.

Pekka Seppänen, Puijo Wolley:

- Peli oli aikalailla kaksijakoinen, kahdessa ensimmäisessä erässä meillä toimi hyvin torjunta- ja puolustuspeli, hyökkäys toimi hyvin neljä erää, mutta kolmannessa ja neljännessä emme saaneet LiigaPlokin hyökkäyksiä kiinni. Viidennessä onnistuimme torjunnassa erinomaisesti.

Aliisa Kähkölä, LiigaPloki:

– Aloitimme tänään huonosti. Olemme miettineet sitä mistä se johtuu, että aloitamme pelaamaan vasta kahden ensimmäisen hävityn erän jälkeen. Kolmas ja neljäs erä oli meiltä hyvää tekemistä. Viidennessä pallot pomppivat molemmilta. Pihtiputaan kotiyleisö antaa hyvää buustia meidän pelaamiseen.

Minna Uusi-Illikainen, Puijo Wolley:

– Kaksi ensimmäistä erää meni suunnitelmien mukaisesti. Ilmeisesti tykätään pelata näitä viisieräisiä pelejä. Onneksi olimme viidennessä kovia ja klaarattiin voitto kotiin.

LiigaPloki - Puijo Wolley 2-3
22–25, 12–25, 25–19, 25–22, 14–16
Koti:Lux 21/+9, Yefremenko 17/+5, Kähkölä 13/+12
Vieras:Uusi-Illikainen 28/+19, Tokoku 22/+15, Kääntä 16/+9

Ässät: 4-8
Syöttövirheet: 10-7
Torjunnat: 8-15
Hyökkäys%: 40-38

Joukkueiden MVP:t
LiigaPloki, Anna Yefremenko 
Puijo Wolley, Reina Tokoku

PROlibero
Emilia Joensalo, LiigaPloki

Yleisöä: 339

Ottelutilasto

Pölkky pelasi vahvasti ja vei pisteet

OrPo-Pölkky Kuusamo 0-3 (16-25,12-25,21-25)

OrPon peli aukesi vasta kolmanteen erään. Aluksi vastaanoton kanssa oli ongelmia. Kun ei noussut, niin paha siitä on hyökätä. Pölkky pelasi vähillä virheillä kaksi ensimmäistä erää.

Kolmanteen erään OrPo teki kaikki mahdolliset muutokset ja sai toimivamman kentällisen. Pölkyn Carlyle Nusbaum oli pitelemätön. Ensimmäiseen erään 9 pistettä. Toisessa erässä tahti jatkui. Kolmannen erän alussa OrPo pääsi 9-3 johtoon. Pölkky sai kirittyä tasoihin 16-16. Carlyle Nusbaum syötti Pölkyn 17-16-tilanteesta 17-22-lukemiin Erä ja ottelu meni vieraille.Carlyle Nusbaum, Pölkky Kuusamo:

- Joukkueella oli hauskaa. Aloitimme tärkeän viikonlopun hyvin.

Daria Butkevych, OrPo:

- Nyt emme päässeet näyttämään omaa peliämme. Tänään meni näin. Yritimme taistella. Tämä peli on hyvä muistaa,oppia ja kasvaa.

Sotiris Gkotsis, Pölkky Kuusamo:

- Olemme pelanneet kaudella ylös ja alas. Saimme nyt hyvän voiton kotona ja tarkoitus oli pelata samoin. Meiltä hyvä peli tänään ja huomenna kova peli. Pitää pelata samoin.

Andrea Carasi, OrPo:

- Harjoittelun laatu on ollut huono, myös viikkopelien ja matkustamisten vuoksi. Teknisesti emme olleet tasollamme, niin silloin ei voi olla taktisestikaan. Kolmanteen erään teimme muutoksia.

OrPo - Pölkky Kuusamo 0-3
16–25, 12–25, 21–25
Koti:Butkevych 14/+7, Aronen 5/-1, Viljanen 4/-1
Vieras:Nusbaum 24/+17, Palmer 13/+7, Runnels 13/+13

Ässät: 4-9
Syöttövirheet: 6-8
Torjunnat: 3-6
Hyökkäys%: 31-42

Joukkueiden MVP:t
Carlyle Nusbaum, Pölkky Kuusamo
Daria Butkevych, OrPo

PROlibero
Sanna Häkkinen, Pölkky Kuusamo

Yleisöä: 301

Ottelutilasto

Hämeenlinna ylivoimaiseen voittoon Salossa

LP Viesti taisteli ensimmäisen erän hyvin, toisessa puhti alkoi loppua ja kolmannessa joukkueella ei tuntunut enää mikään onnistuvan. Hämeenlinna vahvan torjuntansa siivittämänä voittoon suoraan kolmessa erässä. Eräpisteet Salohallissa lauantaina 22-25, 20-25, 10-25. Voitto oli Hämeenlinnalle kauden toinen vieraskentällä ja ensimmäinen täyden kolmen pisteen voitto.

Aloitusseitsikot
LP Viesti: Saana Lindgren, Arita Ternava, Saana Virtanen, Kseniia Puhach, Nea Haatainen, Jordan Lockwood, Netta Laaksonen
Hämeenlinna: Michaela Madsen, Sofia Lehto, Vera Klimovich, Jenny Mosser, Adeola Owokoniran, Odette Ndoye, Tuuli Tuominen

Ottelun ensimmäinen erä mentiin tasaisesti tilanteeseen 22-22 asti. Viimeiset pisteet kuitenkin Hämeenlinnalle lähinnä salolaisten omien virheiden takia. Erän ja ehkä jopa ottelun upein suoritus oli LP Viestin liberon Netta Laaksosen passi Saana Lindgrenille. Se hämäsi vastustajan verkkopelaajat aivan täysin ja Saanalla oli edessä tyhjä verkko. Hämeenlinnan torjunta erässä oli kuitenkin rautaa: seitsemän toruntaa.

Toisen erän alku oli kotijoukkueelle suorastaan murhaavaa. Tilanne Hämeenlinnan Ndoye Odeten syöttövuoron jälkeen 0-6. LP Viestin eduksi on kyllä sanottava, että yritystä riitti. Pinna pinnalta salolaiset nousivat peliin mukaan ja tasoissa oltiin tilanteessa 11-11. Michaela Madsenin syöttö puri ja Hämeenlinna karkasi tilanteesta 13-13 tilanteeseen 13-20. Erä oli käytännössä siinä.

LP Viesti lähti kolmanteen erään passarinaan Irina Mäkinen. Passarivaihto ei kuitenkaan muuttanut pelin suuntaa. Hämeenlinnalla onnistui kaikki, LP Viesti takkuili joka osa-alueella. Vierailijat ylivoimaiseen erä- ja otteluvoittoon.

Adeola Owokoniran, Hämeenlinna

- Oli hyvä esitys joukkueeltamme. Valmentajamme on hyvä taktiikassa ja kertoo meille, mitä pitää tehdä. Kun vastaanottovastuuta ei ole, tuntuu, että pystyn auttamaan joukkuetta.

Netta Laaksonen, LP Viesti

- Pettynyt fiilis, 3-0 pataan ja vielä kotikentällä. Ei saatu syöttö-vastaanottoa toimimaan ja tehtiin paljon suoria virheitä. Tulos on sitten tällainen. He hyökkäsivät vähillä virheillä ja hyvää syöttöä tuli, teki meidän pelaamisestamme vaikeaa.

Giovanni Torchio, Hämeenlinna

- Minulle on aina vaikeaa pelata Salossa. Tänään olimme erittäin keskittyneitä keskiviikon pelin jälkeen. Syöttö oli tänään avaimemme hyvään torjuntapeliin. Torjuntapelimme on sekoitus tekniikkaa ja taktiikkaa.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti

- Me oltiin tänään libero- ja hakkuripelissä suurin piirtein vastustajan tasoa, kaikilla muilla pelipaikoilla oltiin todella paljon jäljessä. Suurin syy tappioon oli kuitenkin erinomainen vastustaja. He tekivät virheitä vähän.


LP Viesti - Hämeenlinna 0-3
22–25, 20–25, 10–25
Koti:Lindgren 17/+9, Lockwood 10/-1, Ternava 8/+0
Vieras:Owokoniran 15/+10, Mosser 14/+11, Madsen 9/+8

Ässät: 3-10
Syöttövirheet: 11-4
Torjunnat: 3-14
Hyökkäys%: 38-42

Joukkueiden MVP:t
Netta Laaksonen, LP Viesti
Adeola Owokoniran, Hämeenlinna

PROlibero
Netta Laaksonen, LP Viesti

Yleisöä: 508

Ottelutilasto

  Takaisin