Hämeenlinna pinnisti voiton Pölkystä

11.02.2019

Kaksi tasaista joukkuetta Hämeenlinnan Lentopallokerho ja Pölkky Kuusamo kävivät kiivaan taistelun voitosta Hämeenlinnassa. Kotijoukkue ratkaisi ottelun ehkä hiukan paremmalla hyökkäyspelillä. Voitto Lentiskerholle 3-2 (33-35, 25-20, 25-16, 21-25 ja 15-13).

Ottelu venyi niin pitkäksi, että Kuusamolle tuli jo kova kiire lentokoneeseen.

Kuusamolaiset hoitivat avauserän kahdeksannella eräpallolla 35-33. Erä oli tämän kauden pisin naisten Mestaruusliigassa.

Toisessa erässä Pölkky johti alun vaikeuksista huolimatta 15-10, mutta Kerho pinnisti selkeään erävoittoon loppuerän dominoinnilla, joka kesti myös läpi kolmannen erän.

Neljännessä Jonna Wasserfallerin syöttöshow käänsi pelin viidenteen erää. Viidettä edettiin tasaisesti, kunnes Kerho karkasi 9-6 -johtoon säilyttäen asemansa vahvana aina 14-10 -numeroihin asti. Tästä Kuusamo nousi vielä pisteen päähän, mutta Mara Greenin torjuntapiste käynnisti lopulta kotijoukkueen voitojuhlat.

Matteo Pentassuglia, Hämeenlinnan päävalmentaja:

- Neljäs erä oli käännekohta. Me aloitimme 7-0 mutta vastustaja tuli rinnalle ja ohi kovalla syötöllä. Se oli odotettavissa ja me valmistauduimme siihen. Harjoittelimme kovien syöttöjen nostamista mutta ehkä ei tarpeeksi. Suvi näytti taas, että on liigan paras pelaaja. Meillä oli kuitenkin muitakin vaihtoehtoja ja se pelasti voiton tässäkin ottelussa.

Parhaat pelaajat Kuusamo Lambert ja Lentiskerho Kokkonen.

Hämeenlinnan Lentopallokerho - Pölkky Kuusamo 3-2
33-35, 25-20, 25-16, 21-25, 15-13
Lentiskerho: Kokkonen 27/+15, Green 17/+10, Orle 16/+8.
Pölkky: Lambert 23/+10, Swanegan 15/+10, Wasserfaller 14/+12.