Seuraa meitä somessa:

Hämeenlinna toipui erinomaisesti

01.12.2020

Maanantain voittoputken katkeaminen näytti vaikuttaneen vain positiivisesti Hämeenlinnan Lentopallokerhoon, kun se löi tiistaina WoVon Rovaniemellä 3-0. LP Kangasala puolestaan voitti ns. kakkoskuusikollaan Kuortaneen valmennuskeskuksen joukkueen, joka avasi näin liigakautensa.

Virheetön peli palautti Hämeenlinnan takaisin voittokantaan

Hyvinkin virheetön peli ja erinomainen torjunta olivat avaimia Hämeenlinnan Lentopallokerholle, kun se otti voiton tiistaina viimeisestä pelistään ennen joukua Rovaniemeltä WoVosta erin 0-3 (20-25, 20-25, 19-25).

Hämeenlinna teki vain 11 pistettä kotijoukkueelle kolme erään ja vei torjunnaty peräti 15-4. Tehokolmikko Madsen-Leonenko-Miniuk kasasi tehot 45/+39 ja koko joukkue oli kolmessa erässä +43 tehotilastossa.

Kotijoukkueen peli käynnistyi synkästi Riikkaliisa Kärkkäisen loukattua nilkkansa alkuveryttelyssä. Pelissä vasta 15-vuotias Miia Maria kasasi upeat 13 pistettä joutueen tuleen heti avauksessa. Saana Lindgren teki 20/+10, joka on myös kolmeen erään kova lukema hävinneessä joukkueessa.

Teemu Mäkikyrö, WoVo:

- Kokonaisuutena pieni petraus, mutta pelin alussa muutama pelaaja meni lukkoon Kärkkäisen loukkaantumisen myötä, siinä kesti aikaa päästä yli. Ensimmäisessä erässä oli etsikkoaika, jossa olisi voitu pärjätä paremmin, mutta emme pystyneet niitä palloja pelaamaan tarpeeksi järkevästi. Kaverin hyökkäys oli tänään sen verran laadukasta, ettei meillä ollut eväitä vastata siihen ja kolmannessa erässä löimme palloja liikaa torjuntaan.

Aliisa Kähkölä, WoVo:

- Muutama aiempi peli ollaan pelattu reilusti alle oman tason ja tänään saatiin pientä petrausta siihen, mutta paljon on vielä tehtävää, jotta pääsisimme sille omalle tasollemme. Tappio harmittaa, mutta onneksi saimme jo paremman esityksen.

Matteo Pentassuglia, Hämeenlinna:

- Peli oli meiltä hyvä, vaikka siellä oli pieniä asioita, jotka olisimme voineet tehdä paremmin. Tulos 3-0 tyydyttää kuitenkin minua. Valmistautuminen tähän otteluun oli haastavaa eilisen tappion ja liigan taukopäätösten myötä, mutta olen ylpeä joukkueestani, että ajatukset saatiin pidettyä pelissä.

Yasmine Madsen, Hämeenlinna:

- Hieman oli vaikea saada fiilistä tähän peliin, joten peli oli jokseenkin nihkeää, mutta tehtiin duunimme ja saatiin kolme pistettä, joten se kai tässä tärkeintä on. Peli oli raskas sekä henkisesti että fyysisesti eilisen pelin ja muiden tapahtumien jäljiltä, mutta ei sitä väsymystä tuntenut pelin aikana, kun adrenaliinit alkoivat jyllätä.

WoVo - Hämeenlinnan Lentopallokerho 0-3 (20-25, 20-25, 19-25)
WoVo: Lindgren 20/+10, Mäkikyrö 13/0, Viljanen 5/-4
Hämeenlinna: Madsen 21/+17, Leonenko 13/+13, Miniuk 11/+9
Ässät 4-7, syöttövirheet 5-7, torjunnat 4-15, hyökkäys% 40-49, vastaanotto% 40-36

Pistekilpailu:
3 Madsen Hämeenlinna
2 Doehramann Hämeenlinna
1 Lindgren WoVo

PROlibero
Brianna Doehrmann, Hämeenlinna

Ottelutilasto

Ruutu+ tallenne

LP Kangasala tauolle voitokkaasti - Kuortaneen liigakausi alkuun

Naisten mestaruusliigaa melko selvästi johtava LP Kangasala jäi koronatilanteen vuoksi aikaistetulle joulutauolle voittamalla kotisalissaan Pitkäjärvellä nuorten maajoukkueryhmä Kuortaneen

Ottelun alku oli hieman vähemmän pelanneella kuusikolla otteluun lähteneellä kotijoukkueella virheiden sävyttämä ja Arttu Keränen oli pakotettu ottamaan aikalisä tilanteessa 10-12 mutta hyvin taistellut nuori vierasjoukkue ei hätkähtänyt vaan piti erän tiukkana loppuun asti ja Kangasala vie erän vasta jatkopalloilla 27-25.

Toinen erä alkoi selkeämmin kotijoukkueen komennossa ja Venla Raittisen syöttövuorolla kotijoukkue karkasi 9-4 johtoon. Tämäkään ei kuitenkaan auttanut vaan laajalla arsenaalilla koko erän hyökännyt Kangasala piti nuoret maajoukkuepelurit pienen hajuraon päässä ja erä lopulta Kangasalle 25-17.

Kolmannen erän alku olikin jo Kangasalan yksipuolista näytöstä,vaikka Kuortane ei siinäkään helpolla taipunut.Myös Emmi Jalosen passit löysivät tarkasti perille Ja erä kotijoukkueelle 25-10 Ja koko ottelu 3-0.

Iida Pöllänen,Kuortane:

-Jännitys oli kova kun kyseessä kauden eka liigapeli.Meillä on Kuortaneella hyvä henki ja siellä on mahtava pelata.

Nikolas Buser, Kuortane:

-Nämä ovat hyviä oppitunteja tytöille ,mestaruussarjan kärkiporukka vastassa joten ei tule ilmaisia pisteitä.

Emmi Jalonen,Lp :

-Alun hermoilun jälkeen hyvä ottelu,Kuortane taisteli hyvin ja nyt hyvillä mielin kohti joulua.

Arttu Keränen,Lp :

- Meillä oli joukkueen nuorimmat pelaajat tulessa tänään ihan tarkoituksella. Kuortaneella on erilainen joukkue kuin aiemmilla kausilla ja siellä on paljon potentiaalisia liigapelaajia tuleville vuosille.

Parhaat pelaajat : Jalonen LP ja Pöllänen,Kuortane

LP Kangasala - Kuortane 3-0 (27-25, 25, 25-10)
Kangasala: Friberg 13/+11, Jäärni 11/+6, Raittinen 9/+4
Kuortane: Pöllänen 11/+7, Rasinperä 6/+2, Mursula 6/0
Ässät 9-5, syöttövirheet 8-10, torjunnat 6-6, hyökkäys% 44-29, vastaanotto% 36-39

Pistekilpailu:
3 Jalonen LP
2 Roo.Heikkiniemi LP
1 Tikka LP

PROlibero
Emma Mutka, LP Kangasala

Ottelutilasto

Ruutu+ tallenne

  Takaisin