Hämeenlinna välieriin - LP-Vampula siirsi ratkaisun Kuusamoon

16.03.2019

Hämeenlinnan Lentopallokerho varmisti perjantai-iltana Pihtiputaalla paikkansa naisten välieriin 3-1 -voitolla LiigaPlokista. LP-Vampula puolestaan siirsi oman parinsa rtakaisun sunnuntaiseen viidenteen puolivälierään Kuusamoon kaatamalla Pölkyn Huittisiissa 3-2.

Hämeenlinnan Lentopallokerho tuli Pihtiputaalle hyvin keskittyneenä hakemaan tarvitsemansa kolmannen kiinnityksensä naisten lentopallon Mestaruusliigan välieriin. LiigaPloki haastoi Lentsikerhon varsinkin ensimmäisessä erässä, jossa se oli jo viemässä erää, mutta tilanteesta 22-19 Hämeenlinna nousi 25-22 voittoon Suvi Kokkosen aloitusvuorolla ja kotijoukkueen harmillisilla, yleisönkin tunteita nostattaneilla verkkovirhetuomioilla.

LiigaPloki oli toisen erän takamatkalla, vaikka se nousi tilanteeseen 18-18 , Lentiskerho otti erän vähemmllä virheillä.

Kolmas erä oli selkeäsi LiigaPlokin, keskipelaajana tässä ottelussa pelannut Jeane Horton sekä hakkuri Alex Donaghy pitivät hyvin kotijoukkuetta pystyssä.

Neljäs erä ratkesi heti alkuun. Hämeenlinna karkasi 11-2 johtoon. LiigaPlokin vastaanotto ei toiminut kunnolla. Erän lopussa peli oli tasaisempaa, Hämeenlinna hoiti kuitenkin selkeästi viimeiset pisteet tehokkaasti itselleen. Erävoitto merkitsi Lentopallokerholle paikkaa välieriin. LiigaPloki kausi päättyi puolivälieriin.

Jukka Koskinen, LiigaPloki:

- Onnittelut Hämeenlinnalle voitosta. Omat virheet ensimmäisessä erässä käänsivät erän Kerholle. Välillä yritettiin ja uusi pelijärjestys toimi hyvin. Neljännessä erässä ote karkasi, libero Hilla Nousiainen olisi pitänyt ottaa aikaisemmin kentälle. Parempaa olisi pitänyt pystyä, jotta olisimme pärjänneet. Kulunut kausi meni huonosti.

Matteo Pentassuglia, Hämeenlinna:

- Olimme hyvin pelissä, keskityimme omaan tekemiseen. Tiesimme, että LiigaPloki on kova kotona. Emme ajatelleet välieriä, ajatus oli pelata omaa peliä.

Riikkaliisa Kärkkäinen, LiigaPloki:

- Alku oli ihan ok peliä, mutta liikaa tuli ailahtelua. Pelasimme kuitenkin hyvät puolivälieräpelit.

Mara Green, Hämeenlinna:

- Meillä oli hyvin ajatus pelissä. Iloitsemme voitosta ja välieräpaikasta.

LP-Vampula venyi tarvittavaan

LP-Vampula ja Pölkky Kuusamo pelasivat mainion neljännen puolivälierän Huittisissa, jonka kotijoukkue vei nimiinsä 2,5 tunnin taistelun jälkeen 3-2. Näin otteluvoitot ovat 2-2 ja välieräpaikka ratkeaa vasta sunnuntaina Kuusamossa.