Seuraa meitä somessa:

HPK eteni puhtaasti finaaleihin

01.04.2017

Naisten Mestaruusliigan finaaleissa kohtaavat viime kevään tapaan HPK ja LP Viesti. HPK voitti 4. välierän Pölkky Kuusamoa vastaan lauantaina 3-0 ja vei välieräsarjan 4-0.

Naisten finaalit käynnistyvät perjantaina Hämeenlinnassa. Mestaruuteen vaaditaan neljä voitto.

Molemmat finalistit ovat todellisia liigan kestämenestyjiä: hämeenlinnalaisille finaalipaikka on jo 12:s ja salolaisille 13:s.

HPK-päävalmentaja Luca Chiappini:

Meidän tarvitsi voittaa, ja me voitimme, joten olen iloinen. Meidän tavoitteemme oli päästä finaaliin, ja nyt olemme taas siellä. Minun oli nyt tarkoitus antaa eri pelaajille lepoa ja mahdollisuus pelata. He saivat nyt pelata, ja heidän henkilökohtainen tasonsa oli hyvä. Kokonaisuudessaan olisimme voineet ehkä pelata paremmin, mutta nyt ei ole olennaista, pelaammeko hyvin vai huonosti, vaan voitammeko, ja me voitimme. Voittamisen tahto on aina aistittavissa joukkueesta, ja olen tyytyväinen siihen. Salo on Kuusamoon verrattuna erilainen vastustaja. Tarvitsemme finaaleissa varmasti parasta esitystämme kaikilla osa-alueilla.

HPK-hakkuri Piia Korhonen:

- Kokonaisuudessaan oli ihan hyvä peli kaikin puolin. Meillä oli hyvä torjunta, syöttö ja puolustus. Tässä kohtaa kauttahan se vire pitää ollakin parhaimmillaan. Kuusamon pelit menivät minulla paremmin, mutta sillä ei ole oikeastaan väliä, kun tuli voitto ja pelasimme muuten hyvin. Pölkkykään ei ollut ehkä niin hyvä kuin kotonaan. Finaalit eivät oikeastaan käyneet mielessäkään, keskityin vain peliin.

Pölkky-päävalmentaja Tuomas Alatalo:

- Tämän kauden vieraspeliksi ihan ok pelaamista. Saatiin jonkinlainen startti, eikä vastaanotto ollut ihan romahduspisteessä koko peliä, vaan toimi ajoittain ihan mukavasti. Kaiken kaikkiaan erät tässä sarjassa HPK:lle 12–1, että ei ole seliteltävää. Parempi joukkue voitti koko sarjan ja ansaitsi ehdottomasti finaalipaikan. Kerhon torjuntapuolustus oli oikeastaan koko sarjan meitä parempaa. He soivat meiltä hienosti eväät hyökkäyksestä. Siinä oli ehkä isoin ero. Heidän vastaanottonsa kesti pääosin aika hyvin. Meillä on aika hyvä syöttö, mutta HPK vastasi kyllä aika hienosti siihen.

Pölkky-yleispelaaja Essi Helminen:

- Vastustaja voitti erät 12–1, että siinä ei hirveästi jäänyt sanomista, mutta ei ollut huonoin vieraspeli meiltä. Nyt vain keskitymme keskiviikkoon ja laitamme kaikki paukut sinne. Eiköhän se jotain kerro HPK:n paremmuudesta, että voittivat meidät 3–0. Itsekin olisin voinut paremmin pelata. Jäämme nyt Tampereelle ja lataudumme siellä joukkueena muutaman päivän, niin eiköhän se pronssi sieltä tule.

HPK - Pölkky Kuusamo 3-0

25-15, 25-20, 25-18
HPK: Korhonen 16/+13,Mayfield 11/+4,Madsen 10/+5
Pölkky Kuusamo: Prokopenko 14/+8,Helminen 7/+-3,Piesanen 6/+1
Katsojia: 296

Kuvat: Veli-Matti A. Pitkänen

Ottelutilasto

  Takaisin