Seuraa meitä somessa:

HPK herätti finaalisarjan uuteen eloon

14.04.2017

HPK voitti perjantaina Salossa pelatun naisten Mestaruusliigan neljännen finaalin 0-3 (14-25, 24-26, 19-25) ja herätti finaalisarjan uuteen eloon.

Voitot ovat nyt LP Viestin eduksi 3-1 ja seuraava ottelu pelataan sunnuntaina Hämeenlinnassa.

Ottelua seurasi Salohallissa 1813 katsojaa.

Tappiotakin suuremmaksi murheeksi LP Viestillä nousi passari Viktoriia Tuchashvilin käden loukkaantuminen ottelun toisessa erässä.Tuchashvilin korvaajana salolaisjoukkueella oli heittää peliin juuri huhtikuun alussa 16-vuotta täyttänyt Salla Virtanen, kun joukkueen kakkospassari Elina Käsnänen loukkasi jalkansa juuri finaalisarjan alla. Tuchashvili kuitenkin palasi peliin kesken kolmannen erän.

Koko HPK:n laitapelaajakolmikko hyökkäsi vahvasti ollen joukkueen voiton tukiranka.

HPK hankkiutui avauserässä 7-13 -johtoon tiivistettyään torjuntaa ja pelattuaan hienoa kenttäpuolustusta. Piia Korhosen vahvat hyökkäykset johtivat hämeenlinnalaisten vahvaa peliä tästä eteenpäin aina helppoon erävoittoon 14-25, kun LP Viesti syylistyi puolestaan isoon virhemäärään.

HPK jatkoi toisen erän alussa vahvaa peliään ja otti 2-5 -johdon. Kotijoukkue nousi 7-6- johtoon, ennen kuin HPK heräsi taas mainioon puolustuspelaamiseen nousten 9-14 -johtoon. Tässä vaiheessa Tuchashvili loukkasi kätensä.

LP Viesti sai tästä kuitenkin melkoisen lisäboostin peliinsä ja nousi pisteen päähän (18-19) Virtasen ässäsyötöllä. Noora Kososen aiemmin korvannut Taru Alho tasoitti erän (20-20) ässällään.

Kahden HPK:n eräpallon jälkeen, LP Viesti nousi vielä 24-24 -tasoihin, mutta kaksi kotijoukkueen käsittelyvirhettä katkaisi erän 24-26 hämeenlinnalaisille.

Pitkä erätauko ei tuonut muutosta voimasuhteisiin ja vierasjoukkue pommitti vahvasti kotijoukkueen repalaiset rivit entisestään suurempaan epäjärjestykseen. 5-10 -lukemissa Tuchashvili ja Kosonen palasivat kentälle Virtasen ja Alhon paikoille.

Kotijoukkueen kurssi ei kuitenkaan suoristunut ja HPK painoi vahvasti loppuun asti.

Joukkueiden parhaina palkittiin Hillaelina Mäntylä ja Piia Korhonen. LähiTapiolan Vakuuttavin pelaaja äänestyksen voitti Piia Korhonen.Piia Korhonen, HPK:

- Tosi tyytyväinen olen tämän päivän peliin. Peli-ilme oli paljon parempi, nautittiin. Meillä oli tänään näiden pelien paras syöttö, vastaanotto ja torjunta. Kaikki oli parempaa kuin viime peleissä. Puhuttiin joukkueen kanssa, että kaikki peliin että pystytään jatkamaan finaalisarjaa. Taas on sama tilanne (sunnuntaina), että kaikki peliin taas.

Hillaelina Mäntylä, LP Viesti:

- Saatiin sitä mitä ansaittiin. Rohkeasti piti lähteä pelaamaan rohkeasti, mutta peli oli aikamoista jäpittämistä, ja tulos on sen mukainen. Olisi ollut kiva tarjota yleisölle parempaa peliä, sekin harmittaa.

Luca Chiappini, päävalmentaja HPK:

- Olen tyytyväinen tottakai. Pelasimme hyvän pelin, pystyimme välttämään virheet heti alusta, ja se oli avainasia. Korjasimme myös passaamistamme. Oli tämä paras pelimme, kun kerran voitimme. Ei ole väliä pelaatko hyvin tai huonosti, kunhan voitat. Saa nähdä mitä tapahtuu sunnuntaina. Varmasti tulee kova peli.

Tomi Lemminkäinen, päävalmentaja LP Viesti:

- Selkeästi parempi joukkue voitti. Me pelasimme heikon pelin, eikä peli pysynyt kasassa oikein missään vaiheessa. Ei jäänyt paljon selitettävää. Ei Vikin (Tuchashvili) puuttuminen ole mitään selitys. Hän pelasi huonosti ja olisi muutenkin joutunut vaihtoon. Ei Salla (Virtanen) näyttävän jännittävän. Kukaan meistä ei pelannut tänään mitään huippupeliä.

Naisten finaalit
SU 16.4. 16:00 HPK - LP Viesti
Tarvittaessa
MA 17.4. 14:00 LP Viesti - HPK
KE 19.4. 18:30 HPK - LP Viesti

LP Viesti - HPK 0-3
14-25, 24-26, 19-25
LP Viesti: Vilponen 12/+8,Gokhstein 10/+4,Heikkiniemi 9/+1
HPK: Korhonen 13/+11,Mayfield 13/+3,Kasprzak 11/+5
Katsojia: 1813

OTTELUTILASTO

Kuvat: Tuomas Pelto

  Takaisin