Seuraa meitä somessa:

HPK iski kevyesti cup-mestariksi

07.01.2018

HPK ei saanut Pölkky Kuusamosta kunnon vastusta lentopallon naisten Suomen Cupin loppuottelussa Turussa vaan iski tulostaululle kevyesti lukemat 3-0 (25-15, 25-18, 25-17).

Ottelussa oli varsin selvät sävelet heti alusta alkaen. HPK latasi täysillä ja Pölkky Kuusamo oli kipsissä eikä pystynyt pelaamaan oman osaamisensa tasolla. Vain pariin otteeseen kuusamolaiset löysivät kunnon pelivireen, mutta se katosi liian nopeasti.

Tilastoluvut ottelusta ovat varsin kuvaavia. HPK voitti torjunnat 12-2, hyökkäysprosentit 46-24 ja plusmiinustilastossa HPK:lla oli 28 plussaa ja Pölkyllä 11 miinusta.

HPK pelaajista kanadalainen hakkuri Vicky Savard teki 17 pistettä (+14) ja italialainen yleispelaaja Laura Baggi 10 (+5). Kuusamolaisten tehokkain oli yleispelaaja Essi Helminen, 10 (-1).

HPK:n italialainen valmentaja Luca Chiappini kiitti vuolaasti koko joukkuetta, valmennustiimiä ja seuraa Suomen Cupin voitosta.

- Tämä on tulos kaikesta siitä mitä on tehty ja siitä miten kaikki pelaajat ovat harjoitelleet. Lentopallo on todellinen joukkuepeli ja voitto on aina monen tekijän summa, Chiappini kiitteli pelin jälkeen.

- Pitää kiittää pelaajia siitä, miten he lähestyivät tätä ottelua. Voitontahto näkyi heti alussa. Olen ylpeä ja iloinen, että pystyimme kontrolloimaan peliä koko ajan. Mitä voi muuta sanoa kuin, että olen onnellinen ja väsynyt. Nyt on aika juhlia.

Joukkueen kapteeni ja passari, yhdysvaltalainen Chloe Collins pelasi hienon ottelun ja oli tosi tyytyväinen.

- Oli mahtava peli kaiken kaikkiaan. Oltiin todella keskittyneitä siihen tehtävään mikä piti tehdä. Pääasia oli siinä, että meillä on hauskaa. Saadaan tehdä mitä rakastetaan. Vain muutamalla tytöllä on mitaleja ennestään, Collins kertoi.

- Olen todella iloinen ja ylpeä. Peli oli meiltä hyvä ja me toteutimme ottelusuunnitelmaamme. Me ollaan pelattu Kuusamoa vastaan muutaman kerran ja me muistelimme mikä niissä peleissä on toiminut ja mikä ei. Ja pysyimme niissä hyvissä asioissa.

Voitokkaan välieräpelin jälkeen Pölkky Kuusamon esitys loppuottelussa oli vaisu ja tuntui, että puhti oli tyhjentynyt välierävoittoon.

- Joku oli tyhjentynyt, kuusamolaisten valmentaja Tuomas Alatalo myönsi.

- Peli oli aika yksipuolinen näytös. Ei mitään palaa tänään meille. HPK:lta tämä oli loistava esitys. Eniten olen pettynyt meidän hyökkäyspeliimme. Se on meidän vahvin osa-alueemme ja se on toiminut alkukaudella hyvin. Tänään ei saanut mitään aikaiseksi.

- Oli siinä ottelussa pari hetkeä, kun ajattelin, että jos se tästä lähtisi, mutta ei se vaan lähtenyt missään vaiheessa. HPK vaan oli niin hyvä.

- Uskon että hopeamitali alkaa maistua pelaajille aika nopeasti hyvälle, kun tosi monelle se on ensimmäinen mitali. Toivottavasti he osaavat nauttia tästä saavutuksesta, Alatalo sanoi.

Cupin tilastot

Kuvia ottelusta (Kuvaaja: Tuomas Pelto)

  Takaisin