Seuraa meitä somessa:

HPK käynnisteli hetken viedessään avausvoiton

09.03.2018

HPK heräili playofftaisteluun hetken, mutta pelasi lopulta selvän voiton puolivälierien avauspelissä Nurmon Jymystä.

HPK-naiset aloitti ensimmäisen pudotuspeliottelunsa nihkeästi, mutta jätti lopulta Nurmon Jymyn vaille toivoa yllätyksestä. Hämäläiset ottivat ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan luvuin 3–1 (19–25, 25–18, 25–18, 25–18).

Puolivälieräsarjan avauserä oli HPK:lta nihkeää ja hermostunutta lentopalloa. Nurmon Jymy nappasi runkosarjan ässätilaston kolmosen Alexandra Vajdován syöttöputkella 6–11-johdon, joka osoittautui hankalaksi takaa-ajettavaksi. Salla Karhun syötöillä ja Daniela Öhmanin hyökkäyksillä Kerho kiipesi teknisen aikalisän jälkeen pisteen päähän 13–14, mutta sitten Jymy hivuttautui askel askeleelta kauemmas. HPK:n heikko vastaanottopeli ei missään vaiheessa tarjonnut joukkueelle kunnon mahdollisuutta katkaista vieraiden syöttövirettä.

Toinen erä kulki lähes päinvastaisesti. HPK sai syöttönsä ja tärkeämpänä vastaanottonsa kuntoon. Jymy hukkasi omat mahdollisuutensa syöttö- ja hyökkäysvirheisiin. Kotijoukkue repäisi Nurmon edelliserän tapaan 6–6-tilanteesta tekniselle aikalisälle 14–8-johdon, ja piti sen varmasti.

Ensimmäisen erän lopussa peliin vaihdettu Suvi Kokkonen aloitti marssinsa kohti ottelun parhaan pelaajan titteliä iskemällä toisessa viisi pistettä. Ottelun yleispelaajana aloittanut Vicky Savard otti puolestaan erän alussa Aleksandra Terziciltä hakkurin paikan. Tähän voittavaan kokoonpanoon Luca Chiappini ei enää tehnyt muutoksia.

Tauon jälkeen HPK pääsi paremmin kärryille myös torjunta-puolustuksessa. Juuri ennen teknistä aikalisää joukkue otti taas viiden pisteen johdon. Jymyn tehojen laskiessa HPK erkani tasaisen tappavasti erävoittoon samoin 25–18-lukemin.

Neljännessä erässä Kerho sai vielä astetta paremmin vierasjoukkueen hyökkäykset kuriin. Oma hyökkäyspeli ei ollut myöskään kovin laadukasta, mutta Kokkonen nakutti tasaisesti pisteitä laitahyökkääjänä, ja Savard paikkasi vaatimatonta peliään torjumalla ja syöttämällä ässiä. Peli oli varsin selvä Savardin toisen ässän jälkeen tilanteessa 21–14.

HPK-päävalmentaja Luca Chiappini:

- Playoffeissa ei ole juuri väliä, pelaako hyvin, kunhan voittaa. Ei ole aika olla filosofisia vaan tehokkaita. Aloitimme hermostuneesti ja Vajdovan syöttö oli tuhoisa. Reagoimme siihen hitaasti, mutta olimme sen erän jälkeen valmiita hallitsemaan peliä. Ei pidä unohtaa, että joukkueemme on nuori, joten hermostuneisuus on ymmärrettävää. Toki ensimmäisen erän tulokseen vaikutti enemmän Nurmon loistava syöttöpeli. Lähdemme Nurmoon ilman muuta voittamaan. Vampulakin voitti Nurmossa, joten se on mahdollista. Meidän pitää korjata pari pientä asiaa, etenkin torjunta-puolustuksen jälkeisessä hyökkäyksessä.

HPK-yleispelaaja (MVP) Suvi Kokkonen:

- Lähdimme aika nihkeästi ja löysästi. Koko alkulämmittely tuntui aika löysältä. Ei ollut oikein oikeanlainen fiilis, mutta onneksi kasasimme pelimme. En tiedä miksi lähdimme niin, ehkä oli vähän takki auki, mutta onneksi kiristimme tahtia ja voitimme. En usko, että tällainen peli riittää sunnuntaina. Nurmolla kuitenkin kotiyleisö ja -sali. Meidän täytyy pelata parasta lentopalloamme. Olen kyllä tyytyväinen omaan sisääntulooni. Sain heti rytmistä kiinni ja pääsin tuomaan omaa fiilistäni. Minulla on oikeastaan koko viikon ollut sellaista halua näyttää.Jymy-päävalmentaja Kari Tuomela:

- Pelasimme kuitenkin parhaan pelimme, mutta ihan samantasoista peliä, mitä pelaamme kotisalissamme. Se ei vain ihan riitä vielä HPK:lle, mutta emme ole siitä pahoillamme. Olemme tyytyväisiä, jos pystymme pelaamaan hyvin täällä ja eränkin saanti on pieni voitto. Ehkä pystyisimme pelaamaan samalla tasolla koko pelin, jos saisimme viisi vuotta lisää harjoitusta, maajoukkuepelaajia ja kovia ulkomaalaisia, mutta hyvällä tiellä olemme. Pakko olla tyytyväinen omien nuorten tyttöjemme pelaamiseen. Vastaanotto toimi meillä kohtalaisen hyvin. Hyökkäystehot ovat vain Karoliinaa (keskipelaaja Friberg) lukuun ottamatta liian köykäiset.

Jymy-yleispelaaja Emmi Riikilä:

- Lähdimme kunnon taisteluasenteella peliin. Meillä oli sellainen fiilis treeneissä, ja nyt saimme sen myös kentälle. Se varmasti auttoi todella paljon. HPK tuli sitten paljon paremmin toiseen erään. Oma pelini meni yllättävän hyvin. Täällä on mielestäni vähän haasteelliset valot, joten siihen nähden meni hienosti. Kyllä niihin on jonkin verran tällä kaudella jo tottunut. Toivottavasti saamme sunnuntaina kotisaliin paljon katsojia, niin saamme myös lisää energiaa.HPK - Nurmon Jymy 3-1
19-25, 25-18, 25-18, 25-18
HPK: Kokkonen 17/+13,Öhman 13/+9,Savard 12/+4
Nurmon Jymy: Riikilä 15/+5,Vajdova 14/+1,Friberg 10/+9
Katsojia: 264

Ottelutilasto

  Takaisin