Seuraa meitä somessa:

HPK palasi liigakärkeen - LiigaPloki löi viisieräisessä Pölkyn

13.11.2017

Naisten liigasunnuntaissa nähtiin jälleen kärkipaikan vaihtuminen, kun Pölkky Kuusamo kärsi 2-3 -tappion LiigaPlokille ja samaan aikaan HPK murskasi WoVo Rovaniemen 3-0.

HPK palasi liigakärkeen kukistamalla voitottoman WoVo Rovaniemen tylysti 3-0 (25-8, 25-14, 25-14).

Hämeenlinnan ottelu oli ensimmäisistä palloista lähtien täysin HPK:n näytös. Ensimmäinen erä oli selvä viimeistään Chloe Collinsin syöttövuoron jälkeen, jonka aikana hän syötti kolme ässää ja HPK torjui kolmesti. Seuraavissa erissä WoVo sai enemmän painetta HPK:lle ja pakotti kotijoukkueen työstämään myös vastaanottohyökkäystään, mutta oli joka osa-alueella jäljessä. Collinsin tultua vaihtoon, kolmannessa erässä ratkaisijaksi nousi Eveliina Smolander, joka otti kaikkiaan 5 pistettä torjunnoilla ja 4 syötöillä.

HPK-päävalmentaja Luca Chiappini:

- Tällaisia nuoria joukkueita vastaan pelatessa täytyy työskennellä keskittymisen ja henkisen lähestymisen kanssa. Fokusta ei ole helppo pitää, kun vastustaja tekee paljon virheitä. Olemme kokeilleet tällä viikolla harjoituksissa uusia metodeja, kuten kolmen pallon peliä, ja yritimme hyödyntää sen antia tänään. Se onnistui hyvin. Olimme mielestäni todella hyviä puolustuksen jälkeisissä hyökkäyksissä ja erityisesti syötössä ja torjunnassa. Voisimme parantaa vastaanottohyökkäystä, mutta olen tyytyväinen tähän. Tytöt ovat päässeet nyt hyvin sisään torjuntasysteemiin. Täytyy sanoa, että Eveliina Smolander soveltaa pelitapaa loistavasti.

HPK-passari Chloe Collins:

- On aina kivempi pelata jotain toista vastaan kuin keskenään harjoituksissa, mutta tämä oli hyvä testi kokeilla keskittymistämme. Emme kohtaa yhtäkään vastustajaa takki auki. Mielestäni meillä on vielä parannettavaa joukkueena, ja tulemme kehittämään ominaisuuksiamme pärjätäksemme myöhemmin tällä kaudella. Emme aivan ole tottuneet nostamaan vastaanottoja heti passattaviksi, joten siihen meidän on syytä keskittyä. Tuntui hyvältä saada heti rytmiä syöttöihin ja torjuntaan. Olen työstänyt harjoituksissa torjuntaani, joten oli hienoa nähdä sen onnistuvan pelissä.

WoVo-päävalmentaja Teemu Mäkikyrö:

- Muutama viime peli on ollut vähän tällaisia. Ei uskalleta oikein pelata enää. Alkaa näkyä, että olemme hävinneet aika monta peliä. Esityksemme eivät ole olleet lähelläkään omaa tasoamme, mutta tuskin silläkään olisi tullut voittoa HPK:sta. Tänään emme päässeet pelaamaan omaa peliämme yhtään. Jos Hämeenlinnasta haluaa pisteen, pitää oikeasti pelata kovaa. Tuloksellisesti maailma ei tähän kaadu, mutta oman pelin katoaminen harmittaa.

WoVo-yleispelaaja ja -kapteeni Nelli Rantanen:

- Lähdimme haastamaan HPK:ta, mutta ensimmäinen erä ei lähtenyt niin kuin olisimme toivoneet. Ensimmäisestä pallosta huomasi jo, että se lähti kääntymään HPK:lle. Sieltä oli taas vähän vaikeampi kivuta. Ainahan niitä paineita on jonkin verran, mutta yritämme kovasti voittaa ja antaa kaikkemme sen eteen. Jos katson omaa peliäni, en ollut oikein tyytyväinen, etten pystynyt antamaan haluamaani tukea joukkueelle. Se hyvä fiilis peliin jäi sitä kautta saamatta.HPK - WoVo Rovaniemi 3-0
25-8, 25-14, 25-14
HPK: Smolander 11/+7,Kokkonen 10/+4,Karhu 9/+3
WoVo Rovaniemi: Rantanen 8/+-2,Loukonen 7/+6,Sullivan 3/+-1
Katsojia: 307

LähiTapiolan pisteet
3 Kokkonen HPK
2 Smolander HPK
1 Collins HPK

Ottelutilasto

LiigaPloki kaatoi sarjakärki Kuusamon

LiigaPloki löi isänpäivän kamppailussa lkiigan kärkipaikalla olleen Pölkky Kuusamon hienon ottelun päätteeksi 3-2 (25-17, 24-26, 25-22, 22-25, 15-10).

Isänpäivän ilta tarjosi Pihtipudas-salin yleisölle huikean lentopallonäytelmän. Hyvätasoisen viisieräisen kamppailun vei kotijoukkue paremmalla aloitussyötöllä ja taistelevalla puolustuspelillä. LiigaPloki tahditti ensimmäistä erää ja veikin sen selkeästi. Toisessa erässä LiigaPloki nousi 12-16 takaa-ajoasemasta 24-22 eräpallotilanteeseen, mutta pieni pehmeneminen ja Pölkyn vahvat otteet käänsivät erän vieraille.

Kolmas erä oli LiigaPlokin hallintaa, Pölkky kävi pariin otteeseen kahden pisteen päässä.

Neljäs alkoi LiigaPlokilta vahvasti, mutta hurjalla prosentilla hyökännyt Olena Prokopenko niittasi erän lopun kuitenkin Pölkylle kolmella peräkkäisellä hyökkäyspisteellä. Ukrainalaisen iltaa kuitenkin himmensi 9 vastaanottovirhettä huikeat 20 ässää syöttäneen kotijoukkueen syöttömyllyssä.

Viides erä oli selkeästi LiigaPlokin ja joukkue palkitsi kotiyleisön hurjan kannustuksen todella makealla voitolla.

Liigaplokin pelaajisto onnistui laajalla rintamalla, kuten ottelutilasto kertoo. Parhaana palkittu Alex Reid pelasi kauden parhaan pelinsä uurastaen uhrautuvasti myös vastaanotossa ja puolustuspelissä.

Jukka Koskinen, LiigaPloki

- Pelattiin tänään joukkueena hyvä peli, meillä oli jopa saumaa viedä kolme pistettä, mutta Essi Helmisen aloitusvuorot sattuivat meidän kannalta huonoon saumaan. Pölkyltä saadut 2 pistettä maistuvat. Pelaamiseen on tullut enemmän tasaisuutta kuin aiemmissa peleissä. Suunta on ylöspäin.

Tuomas Alatalo, Pölkky

- Yleisö viihtyi korkeatasoisessa pelissä. LiigaPlokin aggressivinen syöttö ja hyvä puolustuspeli oli heidän voiton salaisuus. Meilläkin oli kova ja tahto pelissä. Piste saatiin taisteltua.

Suzanne Horner, LiigaPloki

- Tänään oli korkeatasoinen peli, meillä toimi hyvin aloitukset. Omaan ja joukkueen peliin olen tyytyväinen.

Malina Terrell, Pölkky

- Tämä oli kovatasoisin pelaamani peli Suomen liigassa. LiigaPlokin vahvat aloitukset ratkaisivat pelin.Parhaat pelaajat: LiigaPloki, Reid, Pölkky Terrell

LiigaPloki - Pölkky Kuusamo 3-2
25-17, 24-26, 25-22, 22-25, 15-10
LiigaPloki: Finley 19/+14,Tuominen 15/+9,Reid 14/+10
Pölkky Kuusamo: Prokopenko 22/+5,Terrell 21/+14,Helminen 16/+8
Katsojia: 360

LähiTapiolan pisteet
3 Reid LiigaPloki
2 Finley LiigaPloki
1 Terrell Pölkky

Ottelutilasto

Kuvat:
Veli-Matti A. Pitkänen / HPK
Jari Kotka / LiigaPloki

  Takaisin