HPK tasoitti finaalivoitot puhtaalla kotivoitolla

07.04.2018

Naisten Mestaruusliigan finaalivoitot tasoittuivat lauantaina 1-1:een HPK ottaessa voiton toisesta finaaliottelusta kotikentällään LP Viestistä 3-0 (27-25, 25-23, 25-21).

Avauserää kotonaan avausfinaalin 3-1 -voittanut LP Viesti johti pitkin matkaa aina 16-21 -numeroihin asti ja vielä 20-22:kin. Tämän jälkeen Suvi Kokkonen nousi isoon rooliin ja Daniela Öhman sinetöi erän kotijoukkueelle hyökkäämällä ja syöttämällä ässän.

Toista erää HPK johti lähes koko ajan LP Viestin päästyä vielä pisteen päähän loppupalloilla, mutta Vicky Savardin hyökkäys kuittasi erän kotijoukkueelle taas kahden pisteen erolla.

Kolmas erä oli jo selvemmin HPK:n ja Kokkonen pääsi päättämään finaalin hyökkäämällä 25-21 -pisteen.

Vieraita virheettömämmin hyökänneesta kotijoukkueesta Suvi Kokkonen oli paras pistenainen 18/+13 ja vieraista avausfinaalin tapaan Kertu Laak 21/+12.

HPK-päävalmentaja Luca Chiappini:

”Voittopelit ovat aina hyviä pelejä, joten olen tyytyväinen. Me todella halusimme tätä tulosta, minkä näki siitä, miten kamppailimme joka pallossa. Kaivoimme kaiken ja saimme torjuntakosketuksia joka pallossa. Syötimme aggressiivisesti, mutta kontrolloimme enemmän olemalla tehokkaita. Sanoin tytöille, ettei meidän tarvitse olla täydellisiä tai aggressiivisia, jos olemme tehokkaita hyökkäyksessä. Se toimi. Mielestäni meillä ei ole ongelmaa hakkuripuolella. He tekivät tänään, mitä piti meidän pelisuunnitelmamme mukaan. Vicky (Savard) teki ehkä liikaa virheitä, sillä hän saattoi ajatella liikaa. Lola (Aleksandra Terzic) pelasi hyvin, koska hän ei tehnyt virheitä.”

HPK-yleispelaaja Suvi Kokkonen:

”Tämä oli meiltä hyvä peli. Olimme alusta asti pelissä mukana. Varsinkin erien lopuissa, kun olimme ailahtelevia, saimme yhdellä hyvällä suorituksella käännettyä kurssin ja teimme sitten loput pisteet. Olen vähän yllättynyt omasta tasostani, koska olen vähän kipeä, mutta haluan voittaa sen ensimmäisen kullan. Lähdimme tänään peliin aggressiivisemmin kuin torstaina, mihin varmasti vaikutti myös kotiyleisöstä tullut kannustus. Kun saimme alusta asti oman pelin käyntiin, loppu tuli aika hyvin. Maanantaina täytyy pitää se oma peli lopussakin. Kun meillä on oma putki päällä, emme saa antaa Viestille pisteitä kesken sitä omilla tyhmillä virheillä.”

LP Viesti-päävalmentaja Tomi Lemminkäinen:

”Olen tyytyväinen, että näin huonolla pelillä sai joka erässä yli 20 pistettä. En olisi uskonut tällaisen esityksen riittävän. Ensimmäinen erä oli mielestäni hyvää peliä ainakin niin kauan kuin johdimme. Saimme siinä erässä ihan hyvät tilastotkin, mutta sen jälkeen taistelimme pysyäksemme edes plussalla. Toisen erän meinasimme voittaa, vaikka meillä oli +1. Mielestäni kumpikaan joukkue ei ollut tänään omalla tasollaan. Peli näytti vähän sellaiselta ensimmäiseltä finaalilta. Taistelimme pelkistä erävoitoista tänään. HPK oli selvästi parempi joukkue. Vaikka tilastot näyttävät toista, puolustuspelissä oli mielestäni suurin ero tänään.”

LP Viesti-yleispelaaja Noora Kosonen:

”Pelasimme kyllä rehellisesti sanottuna todella huonosti. Teimme kummallisia virheitä helppopalloista ja yksi vastaan yksi -tilanteista. Kun katsoo erien piste-eroja, hävisimme aika monta pistettä niissä. Saimme 3–0 turpaan, koska sössimme niitä helppoja tilanteita. Kentällä tuntui välillä, että porukalla ei ole hauskaa. Jos pelaamisesta ei oikeasti nauti, aika hankalaa on voittaa. Koitin välillä huutamalla saada tunnetta peliin, mutta tänään oli aika hankalaa saada sitä. Ei halleilla pitäisi olla eroa, koska meillä oli täälläkin hyvä faniporukka. Olemme pystyneet parempaankin vieraskentillä. HPK:kin paransi toki tänään. Osat kääntyivät vähän toisinpäin.”

HPK - LP Viesti 3-0
27-25, 25-23, 25-21
HPK: Kokkonen 18/+13,Öhman 11/+9,Karhu 9/+1
LP Viesti: Laak 21/+12,Kosonen 10/+7,Czakan 7/+5