Hurmoksen viidensien erien piina jatkuu - yhdestoista tappio

11.03.2022

Karelian Hurmoksen viidensien erien painajainen jatkui perjantaina Akaassa. Akaa-Volley päätti runkosarjan 3-2 -kotivoitolla aiheuttaen Hurmokselle yhdennentoista tappion yhtä monessa viidennessä erässä. Raisiossa Hurrikaani nappasi 3-1 -vierasvoiton.

Raisiossa sytyttiin kevättunnelmaan - Siljan malja taas Loimaalle

Loimu ja Hurrikaani päättivät runkosarjansa perjantaina Kerttulan liikuntahallissa Raisiossa ottelulla, jossa ei ollut Mestaruusliigan kannalta enää mitään panosta, vaan ”ainoastaan” paikallisherruudesta jaettava Siljan Malja oli enää voitettavana. Se selvästi kiinnosti joukkueita, sillä ottelusta ei todellakaan tullut lopun odottelua, vaan sekä pelaajien että yleisön syke nousi mukaviin keväisiin lukemiin.

Lopulta Hurrikaani kirjasi itselleen 1-3 (20-25, 25-19, 21-25, 22-25) voiton ja kiilasi kalkkiviivoilla Loimun ohi pitäen Loimaalle jo valmiiksi unohtuneen kiertopalkinnon itsellään. Samalla Hurrikaani voi alkaa suunnittelemaan Silja Linen sponsoroiman kauden päätösristeilyn ajankohtaa, kunhan pudotuspelit on ensin pelattu päätökseen.

Perjantai illan ykköspistetykki oli Loimun hakkuri Ali Fazli. Hän teki 26 pistettä, kun Hurrikaanin virkaveli Antti Roponen kirjautti itselleen 23. Loimulaisista Kristaps Smits tuki 16 ja Eetu Mäki 10 pisteelle. Hurrikaanista Luka Marttila ja Mikko Suomalainen tekivät vähän alle kymmenen pistettä.

Ottelun parhaat pelaajat palkitsi otteluisäntä Virtasen Maalitehdas ja Kimmo Suomi

Antti Ropponen, Hurrikaani:

Laivareissu on laivareissu, et kyllä se sytyttää. Ei siinä ollut kahta sanaa. Oli kyllä todella yleisöönmenevä matsi. Kyllä varmasti yleisö tykkäsi. Pakko antaa propsit vastustajalle, että hemmetin hyvin puolustivat. Kyllä ihan hiki tuli.

Sebastian Pozo Hernandez, Loimu:

Puolustuksen jälkeinen hyökkäys oli meillä vähän liian huonoa. Paljon puolustuksia saatiin, mutta tapettiin niiden jälkeen vain 35 prosenttia.

Jussi Heino, Hurrikaani:

Ei ollut vaikea sytyttää meidän ryhmää sijoituksen kannalta merkityksettömään otteluun. Kaikki on halukkaita pelaamaan ja taistelu pelipaikasta ja -ajasta on reipasta, mutta tervettä.
Toivottavasti samalla intensiteetillä ja fokuksella ja järkevyydellä pelataan pudotuspelitkin. Tämä oli mun mielestä erinomaista, etenkin meidän torjunta-puolustuspelaaminen.

Aitor Barreros, Loimu:

Tänään ei ylletty ihan parhaaseemme. Hurrikaani aloitti tosi hyvin ja torjui paljon. Toiseen erään vaihdoimme passaria ja aloimme pelaamaan paremmin. Kolmannessa erässä taso taas laski. Tasonvaihtelua oli liikaa tänään. Hurrikaani pelasi tasaisemmin.
Olemme valmiita pudotuspeleihin. Joukkueemme on nuori ja kokematon, joten meidän pitää oppia käsittelemään painetta. Se on meidän ykkösvastustaja pudotuspeleissä, jopa Akaata isompi. Vastustaja on kokenut ja tietää miten käsitellä paineita. Jos me hoidetaan tämä puoli, niin voimme mennä välieriin.

Vuorinen Hurrikaani

Hurmos sai lämmön päälle Akaassa - mutta se viides erä...

Akaa-Volley ja Karelian Hurmos tahkosivat täydet viisi erää melko näyttävää lentopalloilua runkosarjan viimeisellä kierroksella. Yleisö sai vastinetta pääsylipuilleen koko rahan edestä, kun palloa taottiin lähes kaksi tuntia. Ja tauot siihen päälle. Akaa-Volley otti lopulta niskalenkin vieraistaan lukemin 3-2 (25-16,25-18,29-31,16-25,16-14).

Karelian Hurmoksen niin ikään viisieräinen ottelu torstai-iltana Sastamalassa näytti ensin painavan joukkueen jaloissa, kun se asteli Akaa-Volleyn vastustajaksi heti seuraavana päivänä. Loppujen lopuksi VaLePa oli vain lämmittänyt joensuulaiset oivaan pelivireeseen.

Molempien joukkueiden valmentajat komensivat avaukseen hieman normaalista poikenneet kokoonpanot. Akaan hakkuri Urpo Sivula tarkkaili tontilleen astuneen Dmitri Borichevin otteita verryttelyasu yllään vaihtonurkkauksessa. Myös kotijoukkueen kapteeni Joni Mikkonen oli lepovuorossa ja valmentaja Olli Kunnari sijoitti Nico Nurmesniemen yleispelaajan paikalle.

Hurmoksen valmentaja Matti Alatalo yllätti komentamalla Ville Louhelan keskipelaajaksi. Eipä taida Louhela olla tuolla pelipaikalla häärännyt sitten junnuvuosien.

Ottelun kaksi ensimmäistä erää mentiin selkeästi kotijoukkueen komennossa. Etenkin pari edellistä sarjakierrosta huilannut Kristo Kollo näytti nauttivan pallon lyömisestä tavanomaista enemmän. Yleispelaaja sarakkeessa luki kahden erän jälkeen 11/+7.
Jälleen kerran pitkä erätauko muutti ottelun luonteen. Mitä lie käärmekeittoa Hurmoksen pukuhuoneessa nautitun. Tai sitten VaLePa-ottelun jälkeiset jäykkyydet sulivat pois. Aivan kuten Sastamalan illassa, Hurmos ei päästänyt palloa lattiaan ’kirveelläkään’. Jatkopalloille päätynyt kolmas erä kääntyi vieraille 29-31.

Ja kun Hurmos sai hurmoksen päälle, se vei neljännen erän puhtaasti 16-25. Kotijoukkueen hyökkäystehot putosivat alle 50 prosentin, kun joensuulaiset puolestaan kirivät 60 prosenttiin. Vieraiden vastaanotto (85%) pohjusti hyökkäyksiä loistavasti. Huomionarvoista neljännessä erässä oli Hurmoksen hyökkäysvastuun tasainen jakautuminen koko kalustolle.

Ratkaisevaa viidettä erää Akaa-Volley johti alusta lähtien pisteellä ja parilla. Akaan kokoonpano oli vaihtunut kahdella pelaajalla, kun neljännen erän lopussa Kollon korvannut Kasimir Vuorinen ja passariksi Välimaan paikalle tullut Saku Tuomivaara jatkoivat tonteillaan. Hurmos nousi lopussa vielä taistelemaan otteluvoitosta lukemiin 14-14. Ratkaiseva 16 piste syntyi Akaa-Volleyn takuupelaajan (15/+11) Sauli Sinkkosen kädestä.

Joskus tilastot ovat yllättäviä. Hurmos pelasi runkosarjassa 11 viisieräistä ottelua – ja hävisi niistä jokaisen.

- Ei niitä millään yksityiskohdalla pysty selittämään. Pitäisi vain osata voittaa, kommentoi Hurmoksen parhaana palkittu Eetu Häyrinen.

Hurmos oli etelän kiertueella yhdeksän pelaajan voimin.

- Pientä flunssaa joukkueessa. Eiköhän rosteri täydenny pudotuspeleihin, arveli Alatalo median edessä.

Kunnari vakuutti joukkonsa olevan valmiina pudotuspeleihin.

- Niin valmiina ollaan kuin se vain on mahdollista. Upi ei tänään mahtunut kokoonpanoon. Dima hoiteli hakkurin tontin hyvin ja ansaitsi palkintonsa, hymyili Kunnari.

Akaa-Volley - Karelian Hurmos 3-2
25-16, 25-18, 29-31, 16-25, 16-14
Koti:Kollo 20/+9, Sinkkonen 14/+11, Nurmesniem 11/+5
Vieras:Häyrinen 21/+14, Heiskanen 19/+7, Korhonen 9/+1

Akaa: Dmitri Borichev
Hurmos: Eetu Häyrinen