Hurmos palasi voittojen tielle

21.01.2022

Lentopallon Mestaruusliigan perjantain ainoa ottelu pelattiin Joensuussa Karelian Hurmoksen isännöidessä Team Lakkapäätä. Hurmos marssi kentälle nälkäisenä katkaisemaan tappioputkeaan, Lakkapään kenttäpuoliskolla uudet miehet lähtivät haastamaan kotijoukkuetta.

Lakkapää tuli ensimmäiseen erään hirvittävällä sykkeellä. Hyökkäykset paukkuivat Hurmoksen kenttään jopa torjunnan yli, ja kotijoukkue oli pakotettu aikalisälle tilanteessa 1-5. Jere Heiskanen iski kavennuksen ja Atte Rissanen johdatteli syöttövuorollaan Hurmoksen mukaan taisteluun. Hetken aikaa edettiin tasatilanteessa, kunnes Matias Korhosen hyökkäyksestä alkanut vahva vaihe vei Hurmoksen viiden pisteen johtoon. Etumatka kesti loppuun saakka, ja erä päättyi Heiskasen torjuessa näyttävästi Leiner Aponzan hyökkäyksen. Kaiken kaikkiaan Hurmos napsi erään peräti viisi torjuntaa ja voitti erän 25-20.

Toista erää vei alusta alkaen Hurmos isännän ottein. Lakkapään lukuisat virheet avittivat kotijoukkueen jo 12-6-johtoon. Eetu Häyrinen nousi Hurmoksen hahmoksi tehoilla 6/+5 Heiskasen tukiessa viidellä pisteellä. Vieraiden Leiner Aponza nosti Lakkapään jo lähietäisyydelle kahdella hyökkäys- ja yhdellä torjuntapisteellä, kunnes Heiskanen lopetti kirin alkuunsa. Ensin napakka hyökkäys pamahti kenttään ja perään komea torjunta Aponzasta katkaisivat Lakkapään selkärangan, ja Hurmos kuittasi erävoiton jälleen 25-20.

Kolmannen erän alussa Hurmos oli paremmin hereillä ja karkasi 6-2-johtoon Petteri Härkösen torjuttua Daniel Aponzan keskikaistalta. Lakkapää onnistui voittamaan muutaman pallon peräkkäin, mutta orastava nousu katkesi jälleen Heiskasen hyökkäykseen. Siitä alkoi isäntien erinomainen jakso, jonka aikana johto kasvoi seitsemään pisteeseen. Kolmea pistettä lähemmäs Lakkapää ei enää päässyt Hurmoksen paukuttaessa palloa kenttään neljän torjunnan, kolmen ässäsyötön ja 13 hyökkäyspisteen verran. Heiskanen tehoili erässä 6/+5, Härkönen 5/+5 ja Häyrinenkin ylsi neljään pisteeseen. Lakkapään tehojen jäädessä suhteellisen vaatimattomiksi Hurmos onnistui katkaisemaan tappioputkensa ja voitti myös kolmannen erän 25-20.

”Tasaisuus meiltä eniten puuttui. Paikoin pystytään pysymään tasoissa, mutta välillä taas annetaan putkia kaverille. Vastaanotto oli Hurmoksella tänään myös hyvää” tiivisti Lakkapään passari Lasse Jäntti.

”Mukava voittaa pitkästä aikaa. Alun nukahdusta lukuun ottamatta ehjä peli. Omalla syötöllä saatiin kaverin vastaanotto rikki ja päästiin rakentamaan omaa torjunta-puolustusta. Yleisön puuttuminen latistaa tunnelmaa hieman, mutta pelataan sitten Ruutu-katsojille eikä anneta vaikuttaa liikaa” tuumi Hurmoksen MVP, yleispelaaja Matias Korhonen.

”Missasimme tilaisuuden nousta rinnalle. Oli hyviä hetkiä, mutta ne eivät kestäneet kauaa. Tasaisuus on avain voittamiseen joukkueena” kommentoi Lakkapään päävalmentaja Luis Salgado.

”Hyvä fiilis. Pitkä ja haastava pätkä takana, mutta kovaa on tehty töitä ja nyt tuli palkinto. En usko, että kolmannessa erässä olisi paineita ollut, kaikki tiesivät missä mennään. Käytiin tauolla perusjuttuja läpi ja pystyttiin pitämään peli kasassa. Kokonaisuudessa ehjempi peli kuin aiemmin, jaksettiin tehdä tilastoissa näkymätöntä työtä. Puhuttiin myös, että annetaan katsojille hyvä show” sanaili Hurmoksen päävalmentaja Matti Alatalo

Karelian Hurmos – Team Lakkapää
3-0 (25-20, 25-20, 25-20)
Koti: Heiskanen 17/+10, Häyrinen 13/+7, Korhonen 9/+4
Vieras: Aponza L. 12/+1, Gustavsson 11/+1, Aponza D. 6/+3
Ässät 5-0, syöttövirheet 10-10, torjunnat 12-5, hyökkäys% 44-42, vastaanotto% 73-55