Seuraa meitä somessa:

Hurmos piinasi VaLePa ja Tiikerit Akaa-Volleyta

13.10.2019

Miesten liigasunnuntaina pelattiin kahdessa pelissä täydet 10 erää. VaLePa puristi reissunsa kolmannen voiton Hurmoksesta ja Akaa-Volley kaatoi lopulta Tiikerit.

Akaa-Volley ei antautunut kotisalissaan

Akaa-Volley ja Tiikerit väänsivät sarjapisteistä tutun tasaisesti. Lopputulos Akaan illassa oli tällä kerralla 3-2 (25-17, 22-25, 27-25, 21-25, 15-10).

Akaassa nähtiin kauden parasta lentopalloa. Ennätysyleisö (526) sai nähtävää koko rahan edestä, kun Akaa-Volley ja Tiikerit takoivat kilvan sinikeltaista. Ilmeisesti joukkueiden valmennusjohto oli tutkinut videoita oikein talkoilla. Pallot eivät meinanneet kuolla millään.

Ottelun alusta saakka kummallakin puolella verkkoa puolustettiin todella huolella. Pallot olivat pitkiä ja kaikki mahdolliset tekniikat tiikereistä keinutuoleihin ja kuperkeikkoihin asti oli käytössä. Ei mikään ihme, että yleisönkin joukossa posket punoittivat ja hiki kasteli kainalot.



Ensimmäinen erä toki päättyi kotijoukkueen selvähköön voittoon 25-17, mutta ilmaisia pisteitä ei siinäkään ollut jaossa. Tiikeritorjunta piti hyvin Akaan Urpo Sivulan kurissa. Hakkurin hyökkäystehot jäivät 25 prosenttiin.

Tiikerit pysyi Akaa-Volleyn tahdissa etenkin Jiri Hännisen loistovireen ansiosta. Hännisen käsi lämpeni iskukuntoon kakkoserässä ja miehen tehotilasto näytti lukemia 10/+9. Ensimmäinen erä oli Tiikerien tiikerillä vielä vaisu (1/-1).

Kolmas erä oli tiukkakin tiukempaa vääntöä alusta loppuun. Jatkopalloilla Eetu Pennasen ja Urpo Sivulan kokemus nousi ratkaisevaan rooliin ja erä niukasti kotijoukkueelle.

Neljättä erää Tiikerit lähti viemään suvereenisti. Akaa-Volley oli kuin unten mailla. Sivula joutui antamaan tilaa Aatu Pölläselle ennen kuin erä oli puolessa. Tilanteessa 8 – 14 Oliver Lüütsepp otti toisenkin maajoukkuemiehen passari Akseli Lankisen huilaamaan ja Mikko Kuusela pääsi pyörittämään kotijoukkueen peliä. Lopussa Akaa-Volley hiipi hiljalleen lähemmäksi, mutta kiri alkoi liian myöhään. Edelleen Hännisen käsi leipoi pisteitä kiivaaseen tahtiin 11/+8.

Viides erä alkoi akaalaisittain näyttävästi. Ensin kentälle otettu Aleksi Kaatrasalo löi ykköshyökkäyksen näyttävästi tiikerikenttään ja sen jälkeen Aatu Pöllänen syötti kaksi ässää. Muutaman pisteen keula säilyi loppuun saakka. Ottelupallon löi Eetu Pennanen tiikeritorjunnan käsien kautta kuuluttamoon.



Tiikerien keskipelaaja Rami Rekomaa surkutteli ottelun jälkeen ratkaisuerän alkua.

- Viides erä lähti huonosti liikkeelle. Siihen taisi ottelu ratketa tänään. Muutoin mentiin tasaisesti. kaiken kaikkiaan hyvä kamppailu.

Akaa-Volleyn parhaana palkittiin Panu Pitkänen, joka ymmärrettävästi oli tyytyväinen iltapuhteeseen.

- Hyvät on tunnelmat nyt. Viime kaudella tuli jatkuvasti takkiin viisieräisissä. Jospa tänä vuonna voittaisimme niistä valtaosan.

Tiikerivalmentaja Mikko Keskisipilä odottaa joukkueeltaan enemmän tehoja jatkopalloissa.

- Pieniin asioihin ottelu tänään ratkesi. Molemmat joukkueet ottivat paljon puolustuksia. Meidän pitää jatkossa olla tehokkaampia puolustuksen jälkeisissä hyökkäyksissä. positiivinen esitys

Oliver Lüütsepp oli onnellinen joukkueensa voitosta.

- Hyvää peliä oli tänään puolin ja toisin. Teemana meillä oli tänään virheiden välttäminen. Vastustaja oli kuitenkin niin hyvä, että niitä vaan tuli. Onneksi peli päättyi meille.

Joukkueiden parhaat:
Akaa-Volley, Panu Pitkänen (9/+6)
Tiikerit, Jiri Hänninen (29/+20)

LähiTapiolan pisteet
3 Hänninen Tiikerit
2 Pennanen Akaa
1 Pitkänen Akaa

PROlibero
Köykkä Akaa

Ruudun ottelukooste

Ottelutilasto

VaLePa jaksoi rutistaa voiton

Karelian Hurmos piinasi kolmen ottelun kiertueensa Joensuuhun päättänyt hallitsevaa mestaria VaLePaa täydet viisi erää. Kahden voittoerän jälkeen Hurmoksella oli omat mahdollisuutensa napata jopa 3-0 -voitto, mutta lopulta ilta kääntyi vieraille 2-3 (25- 19, 25-20, 23-25, 14-25, 14-16)

Kotijoukkue syttyi pelaamaan hyvää lentopalloa viime kauden mestaria vastaan. Kotijoukkue sai kotiyleisön puolelleen hyvällä pelillä ja urheilutalolla oli loistava tunnelma.

Päävalmentaja Karelian Hurmos Aigars Birzulis:

- Syöttöpelimme pehmeni pelin loppua kohti. Ei pystytty kahden ensimmäisen erän kaltaiseen syöttöpeliin. Lisäksi kaverilta löytyi vaihtopenkiltä apuja.

Päävalmentaja VaLePa Janne Kangaskokko :

- Erittäin vaikea lähtö peliin. Keskiviikosta lähtien on oltu reissun päällä. Otettiin viimeiset energiat tähän iltaan. Alussa oltiin aika kuutamolla tunnetasolla. Suoritukset olivat sen mukaisia. Sundberg sytytti syötöllään ja Karjarinta sai torjuntapeliään käyntiin. Siitä se s pikkuhiljaa kääntymään meille. Suihkosen Niko tuo meille tällä hetkellä sellaista energiaa ja tietysti hyökkäysvoimaa meille. On mies paikallaan.

Paras pelaaja Karelian Hurmos Matiss Gabdullins :

- Peli oli erittäin kova. Vastustaja oli vahva. hyvä lataus oli joukkueella heti pelin alusta. pelattiin ennakkoluulottomasti

Paras pelaaja VaLePa Aleksi Mutka:

- Tietyllä tapaa on ollut jopa ikävä päästä pelaamaan tänne. Hyvä meininki. Aina siisti pelata. Molemmat yrittivät kaivaa väkisin Tyyli ei ollut kauneimmasta päästä. Tällä kertaa päätettiin ottaa väkisin voitto

LähiTapiolan pisteet
3 Esko VaLePa
2 Suihkonen VaLePa
1 Gabdullins Hurmos

PROlibero
Mutka, VaLePa

Ottelutilasto

Kuvat:
Jani Tykkyläinen / Hurmos
Immo Ruonala / Akaa

  Takaisin