Hurmos säilytti liigapaikkansa - Ducks jatkaa karsintoja

20.03.2024

Karelian Hurmos löi Vantaa Ducksin suoraan kolmessa ottelussa miesten liigakarsintojen ensimmäisellä kierroksella ja uusi sarjapaikkansa. Ducks jatkaa liigakarsintoja 1-sarjan mestarin kanssa.

Karelian Hurmos vs Vantaan Ducks 3-1 (22-25, 25-21, 25-19, 25-20)

Keskiviikkona Joensuussa pelattu karsintasarjan kolmas osaottelu tarjosi kotijoukkueelle katkaisun avaimet. Hurmos oli voittanut joukkueiden kaksi edellistä peli. Kolmas ottelu alkoi kotijoukkueelta hapuille sekä selkeästi jännittyneessä ilmapiirissä. Ducks hyödynsi kotijoukkueen hapuilun ja oli ottelun alussa terävämpi ja selkeästi rohkeampi ratkaisuissaan. Erä Vantaalaisille 22-25.

Toiseen erään isännät saivat pelin juonesta kiinni ja hallitsivat sitä hienokseltaan alusta loppuun saakka. Kotijoukkueen tekemisiin alkoi palata aiemmista peleistä nähty rohkeus ja yrittelijäisyys. Palloja pelattiin uhrautuvasti alusta loppuun saakka, sekä hyökkäyksissä oli päättäväisyyttä. Erä kotijoukkueelle 25-21 ja pitkälle erätauolle mentiin erätilanteessa 1-1.

Pitkän erätauon jälkeen Vantaalaisten otteista alkoi paistaa pieni väsymys ja sitä kautta otteisiin tuli epävarmuutta sekä virheitä. Tämä helpotti entisestään kotijoukkueen tekemistä kentällä. Hyökkäykset alkoi kuolla kotijoukkueen puolella laajalla rintamalla ja kolmas erä selkeästi kotijoukkueelle 25-19.

Neljäs erä oli alusta saakka kotijoukkueen hallintaa eikä ankkalauma noussut missään kohtaa enää haastamaan kotijoukkuetta erän saatikka ottelun voitosta. Hurmos oli päättäväinen ja halusi voittaa vieraitaan enemmän. Neljäs erä kotijoukkueelle 25-20 ja sitä kautta koko ottelu 3-1. Tämä varmisti kotijoukkueelle paikan miesten mestaruusliigaan myös kaudelle 24-25.

Katsojia 451

Ottelusarjan tilanne 3.-0 Hurmokselle, Hurmos sijoittuu liigassa yhdeksänneksi. Ducks liigakarsintoihin 1-sarjan voittajaa vastaan.