Hurrikaani ja Lakkapää jälleen voittoon viidessä erässä - VaLePa selvisi helpommalla

24.03.2017

Miesten puolivälieräsarjoissa nähtiin perjantaina VaLePan, Hurrikaani-Loimaan ja Team Lakkapään siirtyminen 2-0 -johtoon ja enää voiton päähän välieräopaikoista.

VaLePa väänsi erät itselleen Kuopiossa

LEKA Volley ei pystynyt hyödyntämään tilaisuuttaan ja VaLePa marssi toiseen voittoon puolivälieräsarjassa loistavan puolustus- ja vastaanottopelin ansiosta perjantaina Kuopiossa erin 0-3 (23-25, 20-25, 21-25). Näin välieräpaikka on katkolla VaLePalle sen kotikentällä sunnuntaina.

Illan erikoisuutena Urpo Sivula syötti avauserässä kuusi perättäistä ässäsyöttöä. Kaikkiaan Sivula syötti seitsemän ässää ja teki tehot 23/+17.

Aloituskokoonpanot LEKA: Kasampalis, Lehtonen, Porkka, Helenius, Kaislasalo, Karinen, Puttonen (l)
VaLePa: Esko, Kunnari, Sivula, Guymer, Carmody, Jokinen, Korhonen (l)

1. Erä:
VaLePa aloittaa samalla kuusikolla kuin millä Sastamalassa. LEKA:n liberona aloittaa nyt Simo Puttonen. Vieraat siirtyvät nopeasti 1-5 johtoon kotijoukkueen ollessa hieman unessa. Nissin ensimmäinen aikalisä tilanteessa 4-9. VaLePa on ollut askeleen edellä jokaisella osa-alueella. Tähän asti näyttävin palloralli tilanteessa 7-10, jonka VaLePa vie Heleniuksen hyökkäysvirheen myötä. Kummallakin oli useita huikeita puolustuspalloja. Tekniselle aikalisälle mennään vieraiden 9-14 johdossa. VaLePan keskihyökkäys on ollut astetta vahvempaa ja vastaanotossa ero on ollut vielä isompi vieraiden eduksi. Kapteeni Lehtonen ottaa joukkueen reppuselkään ja ottaa yhteen palloon kolme torjuntaa. Kurttilan aikalisä tilanteessa 15-17, kun LEKA ottanut kirivaihteen päälle. Nelospaikan hyökkäys toiminut nätisti Eelis Karisen johdolla. LEKA:n momentum taisi karata pariin aivan turhaan virheeseen. Ensin mies verkossa ja sitten huolimaton vastaanotto. No niin! LEKA taistelee Lehtosen johdolla aivan huikean taistelupallon itselleen. Taisi olla illan ensimmäinen pitkä palloralli, joka päättyi kotijoukkueelle. Peli tasan 19 ja Studentian hornankattila kiehuu! Tästä tuli jännä erä ja kotijoukkue esitti hienon come-backin! Nissin aikalisä eräpallotilanteessa 23-24. Guymer syöttö lopussa kaksi liian pahaa ja VaLePa nappasi avauserän 23-25.

2. Erä:
Ei vaihtoja. VaLePa vei avauserän pitkälti loistavan vastaanoton ja puolustamisen ansiosta. Vieraat aloittaa jälleen erän terävästi eikä LEKA saa syöttöjä ylös. Kunnarille pari ässää ja tilanne 1-5. Heti kun LEKA saa pallon ylös, on se vahvoilla. Harmi vaan, että VaLePa on syöttänyt niin hyvin. Passarin vaihto tilanteessa 5-10, Lankinen sisään. Urpo Sivula ehtii juttelemaan taas yleisön kanssa ja heti perään jäätävä ässä. Nissin aikalisä tässä. Sivulan neljä ässää teki LEKA:n vastaanotosta reikäjuustoa ja mennään tekniselle. LEKA vaihtaa liberoa, mutta ei se auta sekään. Nissin aikalisä kuudennen ässän jälkeen. Silventoinen saa vihdoin pallon ylös ja Kaislasalo saa niitattua Sivulan pitkän putken poikki. No, taisi VaLePakin tuudittautua helppoon erävoittoon. LEKA ottaa pari todella tylyä torjuntaa kapteeni Lehtosen johdolla ja tilanne on 9-16. Kurttilan aikalisä samassa. Jarmo Korhonen on osoittanut olevansa sarjan ehdotonta huippua, kun puolustuspalloista puhutaan. Mies on kaivanut puolenkymmentä aivan jäätävää niittiä nelos- tai vitospaikalta. Ja tähän kun yhdistetään jatkopallojen tehokas tappaminen, on tuloksena usein voitettu pallo. Erä olisi ollut tasainen ilman Sivulan hurjaa syöttöputkea. Kurttilan toinen aikalisä Carmodyn rättipallon jälkeen tilanteessa 17-22. Kunnari päättää erän 20-25.

3. Erä:
LEKA:n passarina aloittaa nyt Akseli Lankinen ja liberona Teemu Silventoinen. Erä alkaa molempien virheiden sävyttämänä. Nyt LEKA roikkuu hyvin mukana ja Guymerin syöttövirheen myötä siirtyy 6-5 johtoon. VaLePalla jo neljä syöttövirhettä tähän erään. Vieraat pääsivät jälleen kuskin paikalle hyvän syötön ja loistavan puolustuspelinsä ansiosta. Korhonen on ollut tänäänkin huikea. Tekniselle mennään Jokisen torjuttua Kaislasalon tilanteessa 11-14. Kaislasalo on jäänyt aika monta kertaa VaLePan torjuntaan. Rohkeuden puutteesta ei miestä voi syyttää, mutta tehokkuus saisi nousta. Timo Leikas sisään ja Nissin aikalisä Reijosen hyökätessä leveäksi. Leikas on tuonut uutta virtaa kotijoukkueelle ja LEKA on taas iskuetäisyydellä. Kurttilan aikalisä tilanteessa 15-17. LEKA ei saa hyödynnettyä hyvää jaksoaan ja sortuu koheltamaan pari pistettä putkeen vieraille. Nissin aikalisä tilanteessa 18-22. Reijonen kaventaa ässällä tilanteen 21-24. Kurttila ottaa samassa tilanteessa aikalisän. Urpo Sivula päättää ottelun kakkospaikan hyökkäykseen 21-25.

Tapio Nissi:

- Kaikki näki mikä oli pelin kulku. Nuoruus vastaan kokemus. Syöttö oli vastustajalla paljon parempi, mutta laitahyökkäyksissä oltiin hyvin mukana. Vähän harmittaa, ettei päästy tänään rentoon lentoon. Seuraavaan peliin lähdetään taistelemaan eikä kirvestä heitetä kaivoon. Siitä lähdetään, että maanantaina jatketaan pelejä Studentialla.

Sami Kurttila:

- Meillä oli tänään pelinaamari päässä heti alussa. Kovuus ja kärsivällisyys riitti ja erien puolivälissä saatiin ero revittyä. Sunnuntain peliin lähdetään nöyrällä asenteella. LEKA tulee varmasti kovaa.

Akseli Lankinen:

- Se oli tiedossa, että VaLePaa vastaan täytyy onnistua loistavasti. Tänään ei ollut se päivä. Taisteluilme pitää löytyä ja samalla flow-tila. Sitä lähdetään hakemaan sunnuntaina.

- Urpo Sivula: Hyvin kulki tänään. Nostettiin tasoa ensimmäisestä pelistä. Keskiviikon pelissä LEKA aloitti ottelun hyvin ja se oli meille hyvä herätys. Tänään pallot nousi hyvin, mutta hyökkäys ei ollut ihan parasta. Kovuus ratkaisi meille tänään voiton.

Ankat antoivat kaikkensa, mutta Hurrikaani vei niukasti voiton

Lentopalloilun Mestaruusliigan puolivälieräparin Vantaa Ducksin ja Hurrikaanin toinen kohtaaminen pelattiin perjantaina Vantaan Korson Lumo-hallissa. Viidettäsadatta Mestaruusliiga-peliään valmentanut päävalmentaja Ismo Tuominen oli virittänyt joukkueen todelliseen playoff-vireeseen ja kotijoukkueen pelaajat antoivat kaikkensa, vaikka kolmannessa erä käytiinkin pohjalla.

Hurrikaani vei kuitenkin jo toisen kerran pelin viisieräisen päätteeksi ja on nyt yhden voiton päässä välieräpaikasta, tulos tänään 2 – 3 (25 – 21, 18 – 25, 14 – 25, 25 – 23, 13 - 15).

Otteluisäntänä oli Jerodos Oy ja pelissä mukana olivat myös Cramo ja Karkkilan Metallityöt Oy. Yleisö ymmärsi hyvän päälle ja jopa 507 katsojaa oli tullut paikalle nauttimaan kahdentoista vuoden tauon jälkeen pleijaripelien tunnelmasta Vantaalla. Yleisö oli tyytyväinen näkemäänsä. Vain voitto jäi puuttumaan. Pelit jatkuvat maanantaina Loimaalla. Mikäli Ducks kampeaa sieltä voiton, niin seuraava kotipeli on tiistaina.

Ensimmäinen alkoi ankkojen pyörremyrskyllä ja heti alkuun torjuttiin molemmat Oivaset. Vauhti vain kiihtyi ja päävalmentaja Lauri Rantanen otti ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 9 – 4. Aikalisän jälkeen saatiin nauttia edelleen Ducksin ennakkoluulottoman rennosta pelistä ja tekniselle mentiin tilanteessa 14 – 9. Magyar jatkoi teknisen jälkeen painavaa syöttöään ja Toni Kankaanpää löi fiksusti yläkäsiin ja Rantanen otti heti toisen aikalisänsä tilanteessa 16 – 9. Ducks johti parhaimmillaan hyvien esitysten jälkeen jo 19 – 11, mutta Hurrikaanin kaventaessa joutui päävalmentaja Tuominen ottamaan ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 19 – 14. Hurrikaani tuli Ducksin huonoilla suorituksilla melkein iholle ja Tuominen otti toisen aikalisänsä tilanteessa 21 – 18. Loppuerässä ankkalauma kokosi rivinsä ja Alpár Szabo päätti erän kovalla pateripommillaan Magyarin herkkutarjoilusta ja erä kotijoukkueelle vakuuttavan esityksen jälkeen 25 – 21.

Toiseen erään Hurrikaanin tarjoilu erän alussa oli Oivasen Mikolle, joka päätti hyvin hyökkäyksiä. Eemeli Koukin kuutospaikan pommin jälkeen Tuominen otti aikalisän tilanteessa 3 – 5. Kutinlahden paterin jälkeen Tuominen otti toisen aikalisänsä Hurrikaanin johtaessa 8 – 11. Yleisö hyvin mukana ja rumpujen pärinä antoi lisää tunnelmaa Lumon mökkiin. Miro Määttäsen lyötyä antennitikkuun mentiin tekniselle tilanteessa 10 – 14. Hurrikaanin pommisyöttäjät Oivasen veljekset jatkoivat vahvoina syöttöruudussa ja vieraat saivat pelinsä muutenkin kulkemaan. Myös Hurrikaanin torjunta tiivistyi. Erä loimaalaisille 18 – 25.

Kolmas erä alkoi Hurrikaanin pyörremyrskyllä ja tilanteessa 1 – 5 Tuominen otti aikalisän. Aikalisän jälkeen Szabo sai purettua Kutinlahden syöttövuoron. Kutinlahti kunnostautui jälleen syöttöruudussa ja Külaotsin lyötyä suksen nelosesta, niin tekniselle mentiin tilanteessa 9 – 14. Pitkiä palloja nähtiin, mutta Miro Määttäsen lyötyä nelospaikalta leveäksi otti Tuominen erän toisen aikalisänsä tilanteessa 10 – 16. Loppuerään ankoista tulivat kentälle Laakso, Vallin ja Ovaska ja Marko Määttänen ja Magyar, Külaots, Miro Määttänen sekä Nyman penkille. Erän loppu oli ankkojen teurastusta ja Hurrikaani vei erän numeroin 14 – 25.

Neljäs erä lähti Ducksin tahdilla ja pian oltiin 8 – 5 johdossa. Sitten Mikko Oivasen kovilla pommisyötöillä ja hyökkäyksillä vieraat hiipivät tasoihin. Tämä riitti Tuomiselle, joka otti aikalisän tilanteessa 8 – 8. Sitten Magyarin syöttövuorolla ankat ottivat ohjakset ja tekniselle mentiin Ducksin kotijohdossa 14 – 9. Miro Määttäsen torjuttua Mikko Oivasen raivopommin hakkurilegendan varpaille otti Rantanen aikalisän tilanteessa 16 – 11. Parhaimmillaan ankat johtivat jo 18 – 11. Oivasen Mikon syöttövuorolla Hurrikaani alkoi loppukirinsä ja tilanteessa 19 – 15 otti Tuominen aikalisänsä. Hiukan sitä ennen Mutka sai antaa tilaa Smithille. Hurrikaani tuli lähes iholle, mutta Miro Määttäsen Mikasan elämän päättävän kaikkien aikojen hirmupommi päätti lopulta erän Ducksin 25 – 23 voittoon.

Lassi Nurmisen hyökättyä keskeltä pitkäksi viidennessä tilanteeksi 3 – 5 otti Tuominen aikalisän. Matti Oivasen syöttöpommin jälkeen sortui Nyman käsittelyvirheeseen ja Tuominen otti toisen aikalisänsä 4 – 7. Külaotsin lyönnin jälkeen Rantanen otti aikalisän tilanteessa 6 – 7. Kankaanpään ässän jälkeen Rantanen kutsuu joukkonsa aikalisälle tilanteessa 11 – 11. Miro Määttäsen onnistuneen rullan jälkeen tilanne oli jälleen tasan 13 – 13. Ottelupallon selvitti Hurrikaani ensimmäisestä mahdollisesta paikasta lukemin 13 – 15 ja koko ottelu loimaalaisille 2 – 3.

Otteluisäntä Jerodos Oy palkitsi Vantaa Ducksin parhaana pelaajana Toni Kankaanpään ja Hurrikaanista Mikko Oivasen.

Yleispelaaja Toni Kankaanpää, Vantaa Ducks

- Laitettiin kaikki peliin. Pikku notkahdus ja 3. erä oli yhtä maalia. Ei saatu voittoa kairattua. Se on niin pienestä kiinni viidennessä erässä. Muutama harmittava pieni virhe ja kaveri vei viidennen erän. Maanantaina mennään uudella energialla.

Päävalmentaja Ismo Tuominen, Vantaa Ducks

- Pienestä oli kiinni viidennessä. Yksi antenniin lyönti, yksi pitkäksi mennyt pateri ja puolustusvirhe, siihen se ratkesi. Ollaan löydetty Hurrikaania vastaan hurja taisteluvire. Pleijareissa pelataan vaikka jalka olisi melkein irti, eli mitään ei nyt säästellä. Oivanen on edelleen maailmanluokan hakkuri. Kyllä kannattaa Loimaan Seurahuoneella tarjota Mikolle parhaat pihvit pöytään. Hurrikaani oli voiton verran rutinoituneempi joukkue.

Hakkuri Mikko Oivanen, Hurrikaani

- Ei todellakaan päästy helpolla Ducksin kanssa. Voiton taisi ratkaista se, että pelattiin jatkopallot paremmin. Ei varmasti tule olemaan helppo maanantai.

Päävalmentaja Lauri Rantanen, Hurrikaani

- Marginaalit oli aika pieniä. Muutama virhe tehtiin vähemmän. Kaksi Oivasta on hyvä olla joukkueessa. Itsekin jäädyin siinä neljännessä erässä, kun en ottanut ennen teknistä aikalisää ja päästin Ducksin 14 – 9 johtoon. Maanantaina jatketaan.

Vantaa Ducks - Hurrikaani Loimaa 2-3
25-21, 18-25, 14-25, 25-23, 13-15
Vantaa Ducks: Külaots 21/+11,Kankaanpää 19/+12,Määttänen M 15/+9
Hurrikaani Loimaa: Oivanen Mi 29/+19,Kouki 15/+7,Oivanen Ma 11/+8
Katsojia: 507

Team Lakkapää väänsi voiton Tiikereistä huimassa ja dramaattisessa trillerissä

Team Lakkapää ja Kokkolan Tiikerit jatkoivat 3-2 pelien sarjaa perjantaina Rovaniemellä. Lakkapää oli tälläkin kertaa 3-2 (25-22, 25-22, 23-25, 1-25, 16-14) parempi, mutta mitään normilentopallovoittoa se ei saanut. Tiikerit nousi kahden tappioerän jälkeen Lakkapään virheiden saattelemana viidenteen erään, jota tahkottiin jatkopalloille ennen kuin voittaja saatiin selville.

Lakkapäällä oli saumat viedä ottelu kolmessa erässä, mutta Tiikerit oli täysin toista mieltä ja järjesti ottelusta oikean perinteisen pleijarinäytelmän. Lakkapään hakkuri Fredric Gustavsson oli jälleen siellä missä tapahtui. Hän antoi virheillään siimaa Tiikereille, mutta otti ehkä uransa tähän saakka tärkeimmän torjunnan Tiikereiden Herrerasta viidennen erän ratkaisupisteessä.

Ensimmäinen erä oli erittäin tasainen. Tiikerit lähtivät otteluun aseinaan vaikeat aloitussyötöt ja Lakkapään vastaanoton rikkominen. Tämä onnistui etenkin Enderwin Herreran johdolla ja Tiikerit pääsivät ensimmäistä kertaa kolmen pisteen karkumatkalle Ropposen syöttövuorolla tilanteeseen 14-17. Lakkapää tuli tasoihin samoilla lääkkeillä, kun Arash Dosanjh’n syöttövuorolla Herrera sortui hyökkäysvirheisiin ja Lakkapää pääsi ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon. Lakkapään ratkaisija ensimmäisessä erässä tuli jälleen vaihtopenkiltä, kun Matias Korhonen syötti pahan ja ässän perään ja Lakkapää meni tavoittamattomaan 24-21 johtoon.

Toinen erä alkoi yhtä tasaisena, mutta tällä kertaa Lakkapää oli koko ajan muutaman pisteen niskan päällä. Lakkapää meni jo turvallisen tuntuiseen 14-9 johtoon lähinnä Dosanjh’n aloitussyöttöjen sekä hyvän puolustuspelin ja jatkopallopelaamisen ansiosta. Tiikerit tulivat kuitenkin takaisin mukaan peliin ja jälleen Herreran syöttövuoro oli myrkkyä Lakkapäälle. Loppuerää pelattiin tasaisissa merkeissä 22-21 tilanteeseen saakka, kunnes Tiikerit sortuivat helppoihin aloitussyöttöihin, joista Lakkapää rankasi armotta. Bobby Walsh tappoi keskeltä kaksi palloa ja iski erän niitin ässäsyötöllä Steven Huntista.

Kolmannessa erässä tiukka pudotuspelitahti jatkui. Lakkapää pääsi Chris Vothin kahdella ässällä 9-7 johtoon, mutta sitten tuli Gustavssonin musta hetki: kolme perättäistä hyökkäysvirhettä ja Tiikerit menivät 9-12 johtoon. Lakkapää ei tästä enää kunnolla toipunut, vaan Tiikerit pitivät parin pisteen etumatkan erän loppuun saakka.

Neljäs erä oli jälleen tasainen tilanteeseen 15-16 saakka. Gustavssonin musta ilta jatkui ja hänet vaihdettiin Miikka Lemolaan. Kun Dosanhj loukkasi nilkkansa ja hänen tonttinsa otti Matti Toivola, näytti Lakkapään tilanne vähintään huolestuttavalta. Lakkapää oli mukana pelissä vielä tilanteessa 19-20, mutta sitten Steven Hunt torjui Lemolan ja Toivolan passivirheestä Tiikerit menivät 21-24 johtoon ja erävoittoon.

Viides erä oli pleijaritrilleriä parhaimmillaan. Lakkapään virheillä ja Tiikereiden hyvän syöttöpelin ansiosta Tiikerit menivät 3-5 johtoon. Lakkapää nousi tasoihin Bobby Walshin otettua ässän Herrerasta tilanteessa 5-6 ja Chris Vothin kahden hyökkäyspisteen ansiosta Lakkapää pääsi ensimmäistä kertaa johtoon 8-7. Tämän jälkeen erää tahkottiin tasaisena, kunnes jälleen vaihdosta Gustavssonin tilalle tullut Matias Korhonen otti ehkä koko erän tärkeimmän pisteen ässäsyötöllä Herrerasta tilanteessa 12-11. Loppuerä oli huikeaa taistelua, joka päättyi Gustavssonin torjuntapisteeseen Herrerasta.

Lakkapää teki poikkeuksellisen paljon hyökkäysvirheitä: 24 Tiikerit 17. Näistä virheistä Gustavssonille kirjattiin peräti 11 ja hänen hyökkäysprosenttinsa putosi 43 prosenttiin. Lakkapään laitapelaaminen oli jälleen haasteellista, mutta tällä kertaa Chris Voth nousi esiin laitureista. Bobby Walsh paransi loppua kohden ollen ratkaisija ottelun toisessa erässä. Tiikereiden laitapelaaminen oli tasaisempaa: kolmikko Ropponen, Hunt ja Herrera takoivat yhteensä 52 pistettä.

Ottelun jälkeisessä haastattelussa Tiikereillä oli jo kiire kotimatkalle, joten kommentit tulivat vain Lakkapään kapteeni Jouni Palokankaalta:

- Ottelu oli perinteinen play off -ottelu. Kaksi erää oltiin vahvoja. Kolmannessa Tiikerit piti tasonsa, mutta meidän focus katosi. Tiikerit pääsi pelissä kuskin paikalle. Fredin otteen katoaminen antoi mahdollisuuden meille muille ottaa roolia hyökkäyspelissä, mutta se olisi pitänyt tehdä tehokkaammin. Passarin loukkaantuminen oli ikävä asia, mutta onneksi meillä on kaksi osaavaa passaria. Muiden tehtävä on skarpata, kun joillain ei kulje tai tulee loukkaantumisia. Viidennessä erässä näytettiin luonteemme. Tämä on sellainen porukka, että tämä taistelee loppuun asti tilanteessa kuin tilanteessa. Huomenna Kokkolaan, viestitti Palokangas.

Taistelu välieräpaikasta jatkuu sunnuntaina 26.3. Kokkolassa, jolloin Hollihaassa kello 17 alkavassa ottelussa Team Lakkapäällä on mahdollisuus katkaista sarja ja paikka välieriin. Seuraavat mahdolliset pelit ovat tiistaina Rovaniemellä 28.3. ja torstaina Kokkolassa 30.3.

Team Lakkapää - Kokkolan Tiikerit 3-2
25-22, 25-22, 23-25, 21-25, 16-14
Team Lakkapää: Gustavsson 28/+7,Walsh 14/+10,Brown 11/+7
Kokkolan Tiikerit: Hunt 18/+9,Ropponen 17/+8,Herrera 17/+3